Vem har rätt – Mats Reimer från VoF eller Journal of Toxicology?

7

Mats Reimer en skeptiker från föreningen Vetenskap och Folkbildning (VoF) angriper Vidarklinikens syn på vaccinationer i en debattartikel i DN den 7 juni 2011. VoF sätter årligen in attacker mot Vidarkliniken och enligt VoF är antroposoferna den samhällsyttring de lagt ned allra mest krut på under årens lopp. Mats Reimer skriver att Vidarkliniken felaktigt påstår att vaccination mot mässlingen kan orsaka autism.

Läs hela artikeln

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

7 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Admin
Admin
Gäst
11 juni 2011 kl 14:55

Bosse skrev en kommentar om det på min FB-sida. Så det är överspelat. 🙂

Raphael
Raphael
Gäst
11 juni 2011 kl 12:24

Bosse, vad menar du med att det saknas referenser i artikeln? Redan vid min första genomläsning av artikeln hittar jag referenser. Du kanske skulle ta och läsa artikeln innan du kritiserar den?

ruben
ruben
Gäst
10 juni 2011 kl 22:48

Jag hade mässling med utslag när jag var 4-5 år och min mamma tvingade in mej från utelek för att lägga mej i “sjuksängen” men jag kände mej inte sjuk. Det gick över efter ca: 3-5 dagar tror jag. Jag var bara ledsen av att någon sa till mej vara sjuk fast jag inte kände mej sjuk.
Så varför skall vi vaccineras mot sådant undrar jag.

PålD
7 juni 2011 kl 15:03

@Bosse Ignell

På vilket sätt menar du att fakta blandas med åsikter? Mats Reimer och en stor del av den svenska sjukvården frångår grundläggande vetenskapliga principer genom att vara selektiv i sin informationsinhämtning. Man väljer sonika bort en lång rad av fakta som visar på ett samband mellan autism och vaccinering.

Zache
Zache
Gäst
7 juni 2011 kl 13:32

Sen kommer den stora frågan om hur mycket vikt vi skall sätta till en ekonoms studie av fallet. Den påstådda kopplingen mellan Autism och vaccin orsakar mer ont än vad ett faktiskt samband skulle ha kunna gjort. Med bland annat mässling som brer ut sig igen, det är farliga grejer. Jag tycker vi ska lämna medicinska frågor till läkare, inte ekonomer. Precis som Mats Reimer skriver uppväger vacciners fördelar riskerna, personligen tror jag mer på att kvinnor blir gravida senare i livet, men jag är ingen läkare så jag är försiktig.

Bosse Ignell
Bosse Ignell
Gäst
7 juni 2011 kl 13:24

“Anledningen till minskningen av t ex polio sägs i själva verket bero på förbättrade levnadsförhållanden, bättre kost och boende samt människans självläkande mekanismer.” Säger vem? Som vanligt blandar du fakta och åsikter lite som det passar för att få en bra vinkel. Och du tar aldrig upp undersökningar som motsäger dina teser. Tråkigt för trovärdigheten på din sajt…