Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Börje Peratt: Näthuliganismen missbrukar yttrandefriheten

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 27 mars 2012
- Torbjörn Sassersson

Näthuliganismen är ett nytt begrepp och ofta är den förenad med en ansiktslös anonymitet. Här frodas människans lägsta egenskaper och tack vare googles gränslöshet blir effekten på denna huliganism förstärkt.
Fördelen med anonymitet är visserligen att erbjuda människor möjligheten att utforska och möta andra utan att avslöja sin person. Risken är å andra sidan att anonymiteten lockar fram det fega och ynkliga. Ja, till och med psykopatprofilen som uppvisar total avsaknad av respekt för andra får näst intill full frihet. När forumen på nätet fungerar visas hänsyn genom att den som inte sköter sig modereras bort eller  stängs av.
Men de hämndlystna psykopaterna som hindras från sin “yttrandefrihet” registrerar då istället anonyma bloggar där de kan få utlopp för sin huliganmentalitet.
Läs mer


Relaterat
DN: I tystnaden vilar förnekelsen av orättvisorna
Börje Peratt


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq