Börje Peratt: Näthuliganismen missbrukar yttrandefriheten

publicerad 27 mars 2012
- av Torbjörn Sassersson red.

Näthuliganismen är ett nytt begrepp och ofta är den förenad med en ansiktslös anonymitet. Här frodas människans lägsta egenskaper och tack vare googles gränslöshet blir effekten på denna huliganism förstärkt.
Fördelen med anonymitet är visserligen att erbjuda människor möjligheten att utforska och möta andra utan att avslöja sin person. Risken är å andra sidan att anonymiteten lockar fram det fega och ynkliga. Ja, till och med psykopatprofilen som uppvisar total avsaknad av respekt för andra får näst intill full frihet. När forumen på nätet fungerar visas hänsyn genom att den som inte sköter sig modereras bort eller  stängs av.
Men de hämndlystna psykopaterna som hindras från sin “yttrandefrihet” registrerar då istället anonyma bloggar där de kan få utlopp för sin huliganmentalitet.
Läs mer


Relaterat
DN: I tystnaden vilar förnekelsen av orättvisorna
Börje Peratt


Så här kan du stötta Newsvoice

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *