Regeringen åter i pakt med internationell megaindustri

publicerad 29 mars 2012
- Mona Nilsson
Medierna - Montage: NewsVoice, pixelerat
Medierna - Montage: NewsVoice, pixelerat
Medierna – Montage: NewsVoice, pixelerat

Avslöjanden om vapenaffärerna med Saudiarabien, om hemliga protokoll, lögner och bulvanföretag sätter ljuset på vem som håller i taktpinnen, skriver den undersökande journalisten Mona Nilsson. Det är varken regeringen eller myndigheterna utan istället industrin som får institutionerna att kringgå lagar och allmänhet.

Text: Mona Nilsson

”Madelene Sandström, tidigare  generaldirektör på FOI, säger att det militära samarbetsavtalet  egentligen handlade om att regeringen ville hjälpa Saab och Ericsson att sälja radarövervakningssystemet Erieye till Saudiarabien. Om saudierna köpte Erieye lovade Sverige forskningssamarbete kring vapen med FOI”, avslöjade Ekot.

Det var också en anställd vid Saab som gav svenska tjänstemän idén om bulvanföretaget. Det framkom vid ett ”krismöte” på försvarsdepartementet:

”sprider sig på nytt oron i det svenska regeringskansliet. Den försämrade relationen med Saudiarabien kan innebära att flera för industrin viktiga affärskontrakt hotas.”… ”Hur kan vi reparera situationen i Saudiarabien, hela verksamheten i regionen står på spel”, sägs vid ett möte.

Under nästa möte på departementet sägs:

”Det här kan bli väldigt allvarligt”: ”Industrin, bland annat Ericsson börjar känna sig hotad”.

Liknelsen mellan vapenhistorierna med mobiltelefonins hälsorisker uppenbar

Det är samma industrier och samma teknik. Ericsson säljer både radarövervakningssystem och är världsledande på mobilbasstationer, samt tills alldeles nyligen stor tillverkare av mobiltelefoner. Radar såväl som mobiltelefoni bygger på användandet av mikrovågor (eller radiofrekvent strålning). Saab säljer både militära och civila lösningar baserade på mikrovågor, bla till det nya Rakelsystemet för polis, räddningstjänst mm.

Militär- och mobilintelefonidustrin är nära sammanflätade och har gemensamma intressen att förneka hälsoriskerna med den teknik de tjänar stora pengar på. De har även gemensamma intressen i att bibehålla det höga och föråldrade gränsvärdet för de trådlös teknik, som ursprungligen anpassats efter försvarspolitiska hänsyn.

Gränsvärdet bygger således fortfarande på en föreställning (paradigm) från 50-talet och skyddar uttryckligen inte mot effekter av längre tids exponering utan enbart omedelbara uppvärmningseffekter (6 minuter).

Är det bara för en i dessa sammanhang liten summa (5 miljarder skulle Ericssons och Saabs radarsystem inbringa) som Regering och myndigheter sbavsar efter Ericssons, Saabs och andra storbolags pipa? Eller kan det vara så att de tar ännu större svängar när det gäller enorma belopp, som att erkänna en cancerrisk eller andra allvarliga hälsorisker av mobilstrålning?

Text: Mona Nilsson, för “Mobiltelefonins Hälsorisker”

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Rolf S

  Stämmer att vi inte ´kan´ ha politiker som inte vill svara på frågor. Avgå? Integritet har dom ju ingen. Så varför skulle dom avgå? Dom avgår inte förrän dom tvingas göra det, genom tryck uppifrån. Eller nerifrån, genom en folkstorm.
  De hemliga vapenaffärerna med Saudiarabien är illa nog. Men jag, och många med mej, har en del frågor att ställa till Fredrik Reinfeldt och Karin Enström också beträffande överenskommelser som träffats med USA bakom ryggen på svenska folket. Våra frågor handlar om nutidens största miljökatastrof, nämligen den storskaliga giftbesprutningen av luften som vi andas. Det är ett globalt vansinnesprojekt som har pågått i Sverige i flera år. Besprutningen sker med flygplan som varje dag vräker ut gifterna på hög höjd över större delen av vårt land. Utsläppen syns som vita kritstreck som går kors och tvärs på himlen. Till skillnad från vanliga avgaser från jetplan försvinner de inte. Istället ligger de kvar, utvidgar sej långsamt och bildar till slut en vit slöja som täcker himlen. Här i Karlstad ser vi sällan den blå himlen längre.
  Bara över Sverige är det tiotusentals ton gifter, bland annat aluminium, barium, och mykoplasma som varje år sprutas ut. Globalt vräks det ut 100 till 200 miljoner ton aluminium per år i atmosfären.
  Anledningen till dessa enorma aluminium- och bariumutsläpp är att USA:s militär (pentagon) genom sin s.k. HAARP-anläggning i Alaska vill behärska vädret runt hela jorden genom att skapa ett globalt elektromagnetiskt kraftfält i atmosfären. Det gör man genom att se till att atmosfären innehåller höga halter av barium. Dessutom utnyttjar man myten om klimathotet genom att påstå att man skyddar jorden mot uppvärmning genom att stor del av solens strålning reflekteras tillbaka ut i rymden av partiklarna som sprutas ut..
  Det hela kallas geo-engineering, på svenska klimatförändring. Myndigheterna och gammalmedia tiger som muren om detta. Men på webben finns mycket information om du googlar på “chemtrails”, “chemtrail poisons”, “chemtrails youtube” etc.
  Hjälp till att få stopp på eländet genom att skriva på namninsamlingen mot chemtrails i Sverige. Här är länken: http://www.namninsamling.com/chemtrail2012
  Tack för din påskrift!

  Låt oss hålla koll på himlen. Och informera andra!

 • Enligt en tolkning av den matematiska spelteorin (“Game Theory”) som gjorts av Laura Knight-Jadzyk i hennes bok “Almost Human”, förlorar regeringar alltid på att handla etiskt, samtidigt som medborgarna manipuleras till att också handla oetiskt enligt samma spelteori. Spelteorin utvecklades bland annat den “schizofrene” eller eventuellt “psykopatiske” matematikern John Nash, som är huvudperson i den oscarsbelönade filmen “A Beautiful Mind” från 2001. Denna film är dock enligt Knight-Jadzyk en förskönande beskrivning av en person som troligen led av ett mycket allvarligare sjukdomstillstånd, nämligen psykopati.

 • Jas-affärerna med Sydafrika och alla turer med konsulter och andra tvivelaktiga aktörer…ja där var det Saab som var inblandat med mutor och fulspel. Nu är dom tydligen inblandade i Saudi affärerna.
  Jag måste säga att det är beklämmande att detta kan fortgå medan våra politiker står och tittar på och vet inget ting när dom tillfrågas. Att inte veta något är tjänstefel, och när det gäller att inte veta när det gäller vapensmuggling gör det till kriminellt. Det luktar !
  Om man inte vill svara på frågor får man avgå. Vi kan ju inte ha politiker som inte svarar på frågor.

  //RMG

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *