Jordprover från Tokyo klassas som kärnavfall

  1

  Kärnkraftsingenjören Arnie Gundersen har nyligen tagit fem slumpmässiga jordprover i Tokyo och funnit att alla fem var så radioaktiva att de skulle betraktas som radioaktivt avfall i USA och behöva tas omhand vid en speciell anläggning i Texas. Proven togs från en radioaktivt renad lekplats, en takplantering, en spricka i trottoaren, från mossa vid sidan av en väg och från jord insamlad i de delar som utgör Tokyos rättscentrum.

  Notis: Peter Pettersson

  Källa

  Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  Prenumerera
  Notify of
  guest

  1 Kommentar
  Nyast
  Äldst Mest röstad
  Inline Feedbacks
  Se alla kommentarer
  Sture Haglund
  Sture Haglund
  Gäst
  29 maj 2012 kl 18:48

  Jag har letat efter fler rapporter som säger samma sak som Gundersen. Tycker det är lite märkligt att ingen annan gjort samma upptäckt. Radioaktivitet är ju ändå så oerhört enkelt att detektera så om det verkligen är så höga halter att jorden skulle klassas som radioaktivt avfall så borde ju nästan vem som helst kunna mäta det. Har svårt att tro att japanska myndigheter kan kontrollera folk så ingen annan kan upprepa försöket.