Humanisterna, Newsmill, Sturmark, Almedalen och Madon – allt hänger ihop

publicerad 10 maj 2012
- Torbjörn Sassersson red.

Rickard Berghorn skriver i sin artikel “Nederlag för Humanisterna” att Humanisternas ordförande Christer Sturmark som tidigare anmälde Helle Klein till Domkapitlet förlorar mark i målet. Jurister avvisade Sturmarks påståenden om att hon skulle driva ”kampanj mot andra livsåskådningar” dvs mot Humanisterna.

“Det finns ingen anledning att ifrågasätta den kristna nättidningen Seglora smedjas chefredaktör Helle Kleins prästämbete, konstaterar Stockholms stifts domkapitel.”, skriver Journalisten.se

Rickard Berghorn fortsätter med att konstatera att Christer Sturmark hittills obehindrat kunnat spy galla över Seglora och Helle Klein på Newsmill och det sker numera i akompanjemang till gigantiska reklamannonser för Sturmarks tidskrift Sans Magasin. Detta är säkert ingen slump eftersom Newsmills redaktör Sakine Madon sympatiserar med Humanisterna, påpekar Rickard Berghorn. Sturmarks senaste artikel heter “Därför anmälde vi Seglora Smedja till domkapitlet”.

Sakine Madon och Christer Sturmark är eniga om att spöken inte finns. Båda skriver artiklar om det. Sakine Madon fick tex artikeln ”På spökjakt med skattepengar” publicerad i Expressen den 3:e mars 2012. Sturmark var särskilt under 2011  i Newsmill aktiv debattör mot tron på spöken och TV-serien “Det okända” som handlar om spökhus.

I år ska Newsmill vara med i arrangemanget i Almedalen, en händelse som betecknas som Sveriges största lobbyistsammankomst. Newsmill ska sätta samman och moderera debattpaneler.  Med ledning av Humanisternas samröre med förening Vetenskap och Folkbildning, svenska astronauter och Newsmill kan vi anta att spöken, homeopatiska sömnmedel och präster hammar i skottgluggen. Kanske i kombination.

Text: Torbjörn Sassersson

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice