FN:s hemliga klimatrapport antyder att NewsVoice har rätt

1
299

Den femte IPCC-rapporten skulle egentligen publiceras 2013, men innehåll kallat WG1 i den ännu hemliga rapporten från FN:s klimatpanel (IPCC) har läckt ut, skiver BBC News. Nu ifrågasätts åter igen trovärdigheten för den politiskt tillsatta och tyvärr kvasivetenskapliga IPCC-panelen.

WGI1 handlar om den möjliga effekten som solen och kosmisk strålning kan ha på klimatet. Är det trots allt kosmisk strålning som skapar en tillfällig uppvärmning av jorden genom att strålningen skapar moln som ger en växthuseffekt? I så fall kan vi förkasta teorin om att uppvärmningen är människoskapad.


Den amerikanska “klimatskeptikern” Alec Rawls har fått tillgång till innehåll och lagt ut det på sin blogg “Stop Green Suicide”.

Flera insatta skribenter (P. Pettersson, Per Haag, T. Sassersson) har sedan 2009 hävdat att hypotesen om den människoskapade växthuseffekten inte håller, att kosmisk strålning kan vara orsaken (enligt forskaren Svensmark), att Arktis is växer, att glaciärerna inte smälter med den takt som IPPC påstår och att den globala medeltemperaturen faktiskt sjunkit under flera år.

DN skriver:

“att den senaste läckan påminner även om tidigare fadäsen från IPCC. I klimatrapporten från 2007 tvingades IPCC be om ursäkt sedan det kommit fram att den hade en felaktig uppgift om Himalayas glaciärer.”

“I en annan rapport skrev IPCC att minskningar av isen på bergstopparna i Anderna, Alperna och Afrika var resultat av klimatförändringar och hänvisade till två studier som källor.”

“Den ena visade sig vara en artikel i en tidskrift för bergsklättrare och den andra studien var en avhandling i geografi skriven av en student vid universitetet i Bern i Schweiz, som hade intervjuat bergsguider i Alperna.”

Text: Torbjörn Sassersson

NewsVoice-relaterat om växthuseffekten och IPCC

Istiden är här – Den globala medeltemperaturen sjunker enligt ny forskning

CERN: Kosmisk strålning ger moln – Henrik Svensmarks teori får stöd

Ny forskning: Havsnivåerna kommer inte att stiga mer än vanligt under 2000-talet

IPCC vilseleder – Nordpolens is krymper medan Antarktis istäcke är rekordstort

IPCC vill utreda klimatlösningar genom geomanipulering som t.ex. chemtrails

Ingen anledning att få panik över klimatförändringarna

Klimathotalarmisterna missar kurvan som pekar rakt ner i en ny istid


  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

1 KOMMENTAR

  1. På Grönland upplevde de den kallaste maj månad 2015 sedan mätningarna startade 1949. Är detta månne en effekt av den globala uppvärmningen som IPCC förespråkar? För att bli varmare måste det kanske först bli kallare? Det kyliga vädret som vi har i Sverige är kanske också en effekt av uppvärmningen?

    “I Danmarkshavn har DMI registreret den koldeste maj, siden målingerne startede tilbage i 1949.”

    http://www.dmi.dk/nyheder/arkiv/nyheder-2015/06/groenland-lagt-paa-is-i-maj/

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här