BBC: Hemlig IPCC-rapport har läckt ut

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 21 december 2012
- Torbjörn Sassersson

Den femte IPCC-rapporten skulle egentligen publiceras 2013, men innehåll kallat WG1 i den ännu hemliga rapporten från FN:s klimatpanel (IPCC) har läckt ut, skiver BBC News. Nu ifrågasätts åter igen trovärdigheten för den politiskt tillsatta och tyvärr kvasivetenskapliga IPCC-panelen.

WGI1 handlar om den möjliga effekten som solen och kosmisk strålning kan ha på klimatet. Är det trots allt kosmisk strålning som skapar en tillfällig uppvärmning av jorden genom att strålningen skapar moln som ger en växthuseffekt? I så fall kan vi förkasta teorin om att uppvärmningen är människoskapad.

Den amerikanska “klimatskeptikern” Alec Rawls har fått tillgång till innehåll och lagt ut det på sin blogg “Stop Green Suicide”.

Flera insatta skribenter (P. Pettersson, Per Haag, T. Sassersson) har sedan 2009 hävdat att hypotesen om den människoskapade växthuseffekten inte håller, att kosmisk strålning kan vara orsaken (enligt forskaren Svensmark), att Arktis is växer, att glaciärerna inte smälter med den takt som IPPC påstår och att den globala medeltemperaturen faktiskt sjunkit under flera år.

DN skriver:

“att den senaste läckan påminner även om tidigare fadäsen från IPCC. I klimatrapporten från 2007 tvingades IPCC be om ursäkt sedan det kommit fram att den hade en felaktig uppgift om Himalayas glaciärer.”

“I en annan rapport skrev IPCC att minskningar av isen på bergstopparna i Anderna, Alperna och Afrika var resultat av klimatförändringar och hänvisade till två studier som källor.”

“Den ena visade sig vara en artikel i en tidskrift för bergsklättrare och den andra studien var en avhandling i geografi skriven av en student vid universitetet i Bern i Schweiz, som hade intervjuat bergsguider i Alperna.”

Text: Torbjörn Sassersson

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • På Grönland upplevde de den kallaste maj månad 2015 sedan mätningarna startade 1949. Är detta månne en effekt av den globala uppvärmningen som IPCC förespråkar? För att bli varmare måste det kanske först bli kallare? Det kyliga vädret som vi har i Sverige är kanske också en effekt av uppvärmningen?

    “I Danmarkshavn har DMI registreret den koldeste maj, siden målingerne startede tilbage i 1949.”

    http://www.dmi.dk/nyheder/arkiv/nyheder-2015/06/groenland-lagt-paa-is-i-maj/

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *