Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Studien om “sund” pessimism för vältajmad med kommande psykiatrimanual DSM version 5?

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 18 mars 2013
- Torbjörn Sassersson

pessimismPessimister lever sundare och längre enligt en studie som har publicerats av amerikanska psykologförbundet American Psychological Association (APA). SvD Näringsliv och Du & Jobbet hakar på rapportens slutsats, men ingen av tidningarna ställer en enda kritisk fråga om studiens kvalitet och syfte.

Frågan är som alltid nu för tiden: “cui bono”, vem tjänar på det?

De psykiatriska manualen DSM kommer i ny version i maj 2013, en studie som enligt insatta kommer att placera alla höga och låga mänskliga känslor inom räckhåll för psykmedicinering. Målet [?] är att låta normalisera endast ett smalt band av känslor, tankar och beteenden. Allt som sticker ut bör eller kan medicineras. Normalt beteende blir som att balansera på en lina, och enligt studien från APA överlever tydligen bäst den pessimistiske.

Ramla inte ner och slå dig i dina känslor, människa! 

Den part som tjänar mest på upplägget är som vanligt läkemedelsindustrin. Slutsatsen börjar bli tjatig. Utöver den player’n kommer många ledande och bekymrade läkare att försvara utvecklingen med att nu kommer alla lättare få preventiv vård och: “vi måste ju tänka på patienterna”. Vissa politiker ser nyttan med en tänkt effektivisering av vården. Barnen får vi inte glömma. De ska ju ha rätt till bäst tänkbara vård och Socialstyrelsens sundhetsregister kommer väl till hands.

Låt oss nedan diskutera utvecklingen nedan!

Text: Torbjörn Sassersson


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: DSMpessimism