Carl Bildt: Total surveillance doesn’t harm freedom of speech, because it is covert

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 22 maj 2013
- NewsVoice redaktion

Internet Freedom

The Swedish Minister of Foreign Affairs Carl Bildt has claimed that the blanket net wiretapping already being performed by the Swedish government is completely compatible with freedoms of speech and expression, as it is “performed discreetly”.

This remarkably Orwellian statement was made in a panel at the Stockholm Internet Forum today, where Carl Bildt is trying to portray himself as net-friendly. The Swedish government’s credibility is below zero in these matters among activists, as the recently-enacted FRA law mandates the government to wiretap all traffic online in bulk without a warrant, if it happens to cross a country border (which you can’t know in advance if yours does).

Text: Rick Falkvinge

Rick-Falkvinge

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Knappast ett förvånande uttalande från Bilderbergaren Carl Bildt. Som ofta handlar det om var man värdemässigt befinner sig i fältet mellan dualismparen individualism och kollektivism samt vertikalism och horisontalism. Här har vi uppenbarligen att göra med en vertikal kollektivism.

    För den som är intresserad av dessa begrepp och hur de kan tillämpas på verkligheten kan jag rekommendera boken “Individualism and Collectivism” av Harry C Triandis.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *