Plundringen av Afrika tar nya steg

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 10 maj 2013
- NewsVoice redaktion

[google-translator]JAS Gripen i AfrikaNu har Carl Bildt rest till Afrika tillsammans med fyra andra svenska ministrar för att bana väg för nya sätt att ta del av den afrikanska tillväxten, som de säger sig vilja stödja genom att försöka ändra bilden av Sydafrika.

Problemet är väl egentligen det motsatta, det är snarare ett läge för att försöka förändra bilden av europeiska politiker och ”affärsmän” som under generationer plundrat Afrika på kontinentens råvarutillgångar.

Läs mer


Läs även:

Världens ledande vapenindustrier krigar snart i hela Afrika – Sverige är med

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq