Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Vad vet forskare egentligen om människoapan?

publicerad 3 oktober 2013
- Kent Bengtsson
Apmänniska - Foto: T. Sassersson, NewsVoice

DEBATT. Vi lärde oss alla i skolan att människan kommer från aporna, enligt Darwins utvecklingslära. Det verkar logiskt med tanke på att aporna är de djur som mest liknar oss och med vilka vi delar det största antalet gener, men är det verkligen sant, frågar sig Kent Bengtsson i denna filosofiska artikel.

Text: Kent Bengtsson | Bild: Apmänniska – Foto: NewsVoice

Enligt vad vi fick lära så väntar vi bara på att någon skall hitta den felande länken som visar en varelse som överbygger gapet mellan människan och aporna.

Men vår kunskap om livet ökar hela tiden med framsteg inom genforskningen och annat, och allteftersom vi lär mer, så börjar det knaka i fogarna på denna teori. Olika genforskare har kommit fram till samma slutsats – människan är bara cirka 250 000 år gammal, inte millioner år som tidigare antagits.

Begrunda de följande punkter:

  • Aporna har mer hår på ryggen än på magen – människan är tvärt om.
  • Aporna är fem gånger starkare än oss per muskelmassa. Om vi vore en vidareutveckling av dem, hur kommer det sig då att vi är fysiskt undermåliga?
  • Vi har ett svalg och mun som gör att vi kan manipulera de ljud som stämbanden skapar, på ett mycket mer avancerat sätt – vilket ger oss ett talat språk. Ingen apa kan tala som oss. Inte ens Neandertalare kunde prata som oss.
  • Vår hud är tunn och klen och vi behöver kläder för att skydda oss mot elementen.

Jag skriver detta för att förhoppningsvis väcka tillräckligt intresse för att få dig att se filmen nedan. Den är en inspelning av ett föredrag som hålls av en man som heter Lloyd Pye, och som ägnat en stor del av sitt liv till att undersöka dessa saker. Det han har att berätta kommer att öppna dina ögon till en ny verklighet och syn på människan (såvida du inte redan kommit i kontakt med dessa tankar och rön).

Här är hans föredrag. Se på det här i ljuset av vad vi matas med från officiellt håll (media, press, vetenskap, läkarvetenskapen, politiker, etc).

Enligt dessa officiella organ:

  • Har vi inget botemedel för cancer, Aids och andra sjukdomar.
  • Vaccin håller oss friskare.
  • Vi ”måste” lyda under system som hittats på av andra människor.
  • Det finns inga bra alternativ till fossila bränslen som energikälla.
  • Vi är inget annat än en kemisk reaktion som startade av en slump en gång i tidens begynnelse .
  • Vi har ingen andlig del (sådana idéer är bara fantasier och hjärnspöken).
  • Det finns inga bevis på att Jorden besökts av varelser från andra planeter.
  • Om du äter kolesterol, så får du kolesterol problem.
  • 6-8 skivor bröd om dagen är bra för dig” etc.

Personligen anser jag att vi har bättre chanser att hitta rätt här i livet om vi ifrågasätter allt vi föds från officiellt håll, och tittar på alla synvinklar och information från alla källor som verkar vettiga och kommer till egna slutsatser, istället för att blint lita på vad vi lärs i skolan och matas med genom media eller offentliga utlåtanden.

Vi kan givetvis inte alla lära allt från noll, men om ett fält inte producerar resultat i sin nuvarande form, så kan man misstänka att vi inte får veta hela sanningen och att det finns andra intressen i spel än allas vår välfärd.

Om man blir påkörd av en bil, så är läkarna bra på att lappa ihop ens kropp, och om det inte var alltför traumatiskt, så kan man återgå till ett normalt liv igen. Men om någon skulle drabbas av en allvarlig depression eller psykos och som ett resultat hamnar på ett mentalsjukhus, så är risken stor att de får bestående men av elchocker eller andra destruktiva behandlingsmetoder. I det senare fallet, så är det antingen så att de som låtsas veta allt inte vet allt, eller så arbetar de på en annan agenda än vår välfärd.

Text: Kent Bengtsson


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq