Vår tids civilisation – Hur vill vi bli ihågkomna?

publicerad 14 november 2013
- av Christer Nylander

Det kanske inte är den första tanken som slår oss när vi dagligen rusar runt mellan alla ?måsten? och distraktioner, men snälla du, stanna upp en minut och fundera på vad framtida generationer kommer att säga om oss.

Tror du att det blir en hyllning till våra uppfinningar, demokratin, föräldrarpenning eller massproduktion? Nej, definitivt inte! Vi kommer att tituleras som de dummaste, grymmaste och mest egoistiska människorna i hela världshistorien.

Ingen civilisation har mer på sitt samvete än vi. Krig, politiska konflikter, avskyvärda arbetsförhållanden, social utslagning, massvält, självmord, fysiska och psykiska sjukdomar, brottslighet, prostitution, utrotning av djur och växtarter, djurplågeri, naturförstöring, stress .. orkar du mer!

Ska du rusa vidare nu, eller ta ditt ansvar? Då menar jag inte sopsorteringen, utan övergången från ett egocentriskt till ett empatiskt samhällssystem. Vet du inte vad det är? Googla!

Christer Nylander