Einstein om den kosmiska människan – föredrag 17 februari Stockholm

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 16 februari 2014
- NewsVoice redaktion

Einstein

Fenomenet Einstein var en av förra århundradets störste vetenskapsmän. De sista 25 åren cirkulerade hans arbete runt en kosmisk kunskapstradition baserad på hans framtidsvisioner om en kosmisk mer utvecklad människa.

Einstein var övertygad om att det finns en livsande som låg bakom universums lagar, kanske samma entitet som den “heliga anden” i treenigheten: “Fadern, Sonen och den Heliga Ande”.

Einstein såg i framtiden en ny andlig och kosmisk rörelse utan dogmer och teologi där ande och materia utgör två sidor av en gemensam kosmisk natur.

År 2012 började Hebrew University i Jerusalem att på webben publicera 4000 rapporter, artiklar och böcker, brev och tidigare för de flesta okända dokument. Nu kan allmänheten förkovra sig i Einstens vetenskap, filosofi, etik, fredsarbete, andlighet och visionen om framtidens kosmiska människa som leds av sitt samvete.

Föredrag

Kom och lyssna på Rolf Erik Solheims uppskattade föredrag om Einsteins andliga sida.

Solheim är civilingenjör och livstidsmedlem i världens största ingenjörsförening IEEE. Han har samma utbildning som Einstein och ett yrkesliv som teknisk revisor inom stora olje- och gasprojekt. Rolf Erik Solheim är en mångårig medlem i Rosenkorsorden AMORC och har djupa esoteriska kunskaper.

Måndagen den 17 februari, kl. 18:45
Kammakargatan 56, Stockholm
Inträde: 180 kronor

Textunderlag: Jordstrålningssällskapet


Relaterat

Evidens – Einstein hade en föreställning om en högre intelligens bakom naturlagarna


Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Stackars Einstein!! Det sista han önskade tror jag vore att ge upphov till en tro/religion. När tex kyrkan tolkade jesus etiklagar blev de själva i verkligheten de som inte vände andra kinden till. De som dödade, torterade och sa åt andra vad de skulle tro. Antagligen ville han bli förstådd och vara upphov i form av ett naturvetenskapligt verktyg som människan kunde använda för att uppnå deras vilja i naturen.

 • Einstein såg att det finns nivåer av medvetande. En parallell är när man drömmer. Det finns inget “kunnande” man kan uppnå i drömmen som hjälper en att vakna – allt tjänar bara till att hålla dig kvar i drömmen. När man vaknar, kommer det av en insikt på det intuitiva planet, och allt du drömde är meningslöst, hur viktigt det än verkade.
  Men även i vårt vakna tillstånd, befinner vi oss i en dröm. Einstein hade förmågan att vakna en gång till.

 • Föredraget var mycket bra. Det framkom att Einstein ansåg att alla hans genombrott inom matematik och fysik skedde genom intuition och gnosis (direkt vetande). Han använde sedan ett rationellt vetenskapligt tänkande för att verifiera eller förkasta den intuitiva informationen.

 • Att beskriva kärnklyvningen och sedan ge teknologin till Trögfattarföreningen är liksom pricken över i även om det var en hel mängd forskare som var precis lika korkade och fortfarande är precis lika korkade.

  Man skulle ju kunna tro att ett högre IQ skulle kunna leda fram till att vi inte ger idioterna farlig teknologi och att man medverkar för politik som defacto tar oss till en nyttig teknik.

  …men på något sätt verkar prestige, hus och bil viktigare än civilisationens överlevnad…

  Trögfattarföreningen:

 • Einsteins klokhet är extrem tycker jag, inte bara hans kunskap. Han har förutom sin gärning, sagt många kloka och humoristiska anekdoter också.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *