Life Science – Genuin livsvetenskap finns redan inom alternativmedicinen

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 24 juni 2014
- Torbjörn Sassersson

Susanne Ås Sivborg - Annie LööfDEBATT. Tungviktaren Susanne Ås Sivborg, sittande generaldirektör på PRV, har fått regeringens uppdrag att styra upp svenska Life Science-branschen. I ryggsäcken har hon ett kontaktnätverk från läkemedelsindustrin. Sivborg var tidigare vice president på AstraZeneca för “Global Intellectual Property”.

Foto från Regeringens hemsida

AstraZeneca är ett brittiskt–svenskt multinationellt läkemedelsbolag vars produkter säljs i mer än hundra länder och Pfizer har på senare tid försökt köpa företaget. Pfizer blev 2008 världens största företag inom läkemedelsindustrin i och med uppköpet av svenska Pharmacia.

Tidningen Life Science Sweden skriver i artikeln: “Så ska läkemedelsindustrin räddas” att målet med utredningen och den nya strategin handlar om att påverka Astrazenecas aktieägare att fortsätta behålla ägandet.

På Regeringens hemsida citeras Näringsminister Annie Lööf  med orden:

ArcanumSkolan 2024

Life science industrin är strategiskt viktig för Sverige och därför intensifierar vi nu arbetet på området. Life Science-företagen står för en omfattande export, stora FoU-investeringar och många kunskapsintensiva arbetstillfällen.

Susanne Ås Sivborg kommenterar med orden:

“Det här är verkligen ett spännnande och viktigt uppdrag och jag ser fram emot att få samordna insatser för att stärka Life Science sektorn i Sverige. Jag gör det här parallellt med arbetet som GD för PRV och jag kommer att ha en utredningssekreterare till min hjälp. Det ska bli mycket intressant”, säger Susanne Ås Sivborg enligt PRV.

Regeringen skriver i ett pressmeddelande den 19 juni 2014:  

Regeringen har gjort omfattande satsningar i de två senaste forsknings- och innovationspropositionerna med nivåhöjning på sammanlagt 9 miljarder kronor. En omfattande del går till satsningar inom Life Science området, dvs. bioteknik, medicinteknik och läkemedelsutveckling.

Utbildningsminister Jan Björklunds kommentar lyder:

“Vi ökar statens satsningar på forskning med 30 procent och tyngdpunkten ligger på Life Science-området. Sverige har stolta traditioner och ska ligga i framkant”.

Life Science – transhumanismens intåg får miljardstöd

Det kan inte bli tydligare än så här. Regeringen, näringslivets ledande politiker, utbildningsministern, PRV och en kraftfull representant från läkemedelsindustrin med specialitet “Global Intellectual Property” agerar unisont för att stärka Big Pharmas nästa evolutionära steg in i en eftersträvad och lönsam framtid både i Sverige och subsekvent i hela världen.

Men om Regering arrangerat en  folkomröstning för att ta reda på om svenskarna vill detta, om de ville att skattepengar på runt 9 miljarder kronor skulle gå till Life Science-branschen representerad av 50-miljardprojektet Nya Karolinska Sjukhuset med målsättningen att erbjuda en gigantisk maskinpark och gentekniska laboratorier där människans gener ska experimenteras på med målet att transhumanistiskt och tekniskt “förbättra” människan, vad hade svensken svarat då?

Ja, absolut, inte alls, eller kanske? Det vet vi inte för inga svenskar, som i slutänden ska betala allt eftersom allt måste vara lönsamt, har tillfrågats. Vi ska bara nicka till doktorn och lägga oss ner på radiologiska, preventiv-vaccinologiska och gentekniska britsar och ta emot.

Life Science – livsvetenskap – behöver inte kosta miljarder

Dr Annika Dahlqvist skriver idag i ett blogginlägg att Socialstyrelsen knappt nämner kostens betydelse för hälsa i rapporten: Nationella riktlinjer för diabetesvård.

Det enda jag ser om kost där är att mat som leder till viktminskning är bra för diabetiker.  Icke-kirurgiska metoder leder inte till bestående viktreduktion, därför rekommenderas viktoperationer. Allt är glömt om att kolhydratreduktion minskar vikt och blodsocker, trots att SoS tidigare medgett det.

När Hjärt-Lungfondens huvudman Lars Bern 2011 föreslog att Hjärt-Lungfonden skulle satsa på forskning på sambandet mellan kost och hälsa var han inte längre önskvärd, enligt ett inlägg rubricerat: “Oberoende forskning om kost och hälsa, behövs den?”.

Alla som besökt ett svenskt sjukhus vet att kosten är bedrövlig. Det är näringsfattig snabbmat som värms i mikrovågsugnar som serveras. I sjukhuskorridorerna säljs mazariner och Coca Cola. Det finns ingen kunskap om vilken kost som lämpar sig för olika sjukdomar.

Ute i världen finns däremot inom folkmedicinen och den moderna hälsorörelsen en fantastisk kunskapsbas om naturliga växtämnen som botar och lindrar sjukdomar. Läkemedelsindustrin har syntetiskt försökt imitera dessa aktiva substanser, men ofta med dåliga resultat.

Kosten som medicin och naturapoteket finns redan i en befintlig kunskapsdatabas uppbyggd under 100-tals år. Nya rön om kost och hälsa framsprungen ur beprövad erfarenhet visar var vi ska söka bot och hälsa. Nya rön visar sambandet mellan mikroorganismer och cancer på ett liknande sätt som att magsår handlar om bakterieinfektioner. Eksem visar sig ofta inte alls vara immunförsvaret som angriper kroppen utan istället mikrosvamp som angriper en försurad kropp.

Vi behöver inte gå omvägen via Big Pharma, multimiljardinvesteringar och kopiösa uttag av skattepengar utan skattebetalarnas samtycke för att skapa bot och hälsa. Läkemedelsindustrin och sjukvården försöker bara trendigt hitta på ord som “Life Science” för att ge sken av att de är moderna.

Text: Torbjörn Sassersson


Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Kosttillskott e.dyl (naturopatmedicin) har 0 (NOLL) dödsfall på sitt samvete enligt amerikanska myndigheter, monopolet skolmedicin är skyldiga bara i USA till mellan 800.000 – 2.000.000.dödsfall årligen.

  Ändå är det alternativmedicinen som är förbjuden och skolmedicinen går fria.

  Tänk att du reste med ett flygbolag där minst 800.000 dog när planen störtade varje år, skulle du åka med dessa? Så klart inte. ändå gör nästan alla det, flygbolaget heter skolmedicin och våra? politiker stiftar lagar som tvingar oss att flyga med störting always.

  Med dessa fakta vid handen och att vi vet att alternativmedicinen har gedigen vetenskap bakom sig vad gäller att bota sjukdomar så är det märkligt att de styrande inte ens tittar åt det hållet. Tänk vad pengar skattebetalarna skulle spara för att inte tala om allt lidande som vi slipper.

  En konkurrenssituation där alla typer av medicin fick tävla i grenen bäst på lindring / bot föreslår jag. Undrar hur Annie Lööf ställer sig till det?
  Som det nu är får bara Big Pharma med sitt monopol skolmedicinen vara med och tävla.

 • Kerstin och Margareta,

  Tack båda för boktips!

  Vill bara säga att jag tänker i samma banor – och jag tror också, trots att det (på ytan) ser så eländigt ut med profit före planetens väl och ve, att processen mot en renare friskare (på alla plan) All-is-One värld är igång – och har varit det sedan ett bra tag.

  Skaran som kommer till insikt om att vi är alla ett, och handlar därefter, växer för varje timma – vilket NewsVoice har del i. Bravo Torbjörn och ‘team’! 🙂

  38-graders-momentet är på väg ..can’t wait!!

 • Kosttillskott e.dyl (naturopatmedicin) har 0 (NOLL) dödsfall på sitt samvete enligt amerikanska myndigheter, monopolet skolmedicin är skyldiga bara i USA till mellan 800.000 – 2.000.000.dödsfall årligen.

  Ändå är det alternativmedicinen som är förbjuden och skolmedicinen går fria.

  Tänk att du reste med ett flygbolag där minst 800.000 dog när planen störtade varje år, skulle du åka med dessa? Så klart inte. ändå gör nästan alla det, flygbolaget heter skolmedicin och våra? politiker stiftar lagar som tvingar oss att flyga med störting always.

  Med dessa fakta vid handen och att vi vet att alternativmedicinen har gedigen vetenskap bakom sig vad gäller att bota sjukdomar så är det märkligt att de styrande inte ens tittar åt det hållet. Tänk vad pengar skattebetalarna skulle spara för att inte tala om allt lidande som vi slipper.

  En konkurrenssituation där alla typer av medicin fick tävla i grenen bäst på lindring / bot föreslår jag. Undrar hur Annie Lööf ställer sig till det?
  Som det nu är får bara Big Pharma med sitt monopol skolmedicinen vara med och tävla.

 • Kerstin och Margareta,

  Tack båda för boktips!

  Vill bara säga att jag tänker i samma banor – och jag tror också, trots att det (på ytan) ser så eländigt ut med profit före planetens väl och ve, att processen mot en renare friskare (på alla plan) All-is-One värld är igång – och har varit det sedan ett bra tag.

  Skaran som kommer till insikt om att vi är alla ett, och handlar därefter, växer för varje timma – vilket NewsVoice har del i. Bravo Torbjörn och ‘team’! 🙂

  38-graders-momentet är på väg ..can’t wait!!

 • Vad som händer just nu är att de stora institutionerna och globala läkemedelsbolagen kämpar mot den evolutionära övergång vi är inne. Ett paradigmskifte där helhetssyn och systematiskt tänkande hjälper oss att förstå djup ekologi, hur naturen verkligen fungerar och vad livet omfattas av.
  Förändringar är ett hot mot etablissemanget och allehanda kommersiella intressen som de står för. Men evolutionen går Gud ske lov framåt och det finns ingen återvändo. Tur är väl det , annars skulle miljöförstörelsen vara ännu större och ingen skulle våga föreslå nödvändiga miljöförbättringar.
  Efter all min efterforskning om cancer och vad som förorsakar den, har jag förstått att miljöförstörelse pågår parallellt, i naturen och i vår människokropp. Det finns inget utanför eller innanför, allt är sammankopplat. Därför kan vi inte ignorera längre hur förbundna vi är med naturen och att livet har en enastående förmåga till själv-läkning, om vi bara hjälper till
  Det sorgliga är att den glupska läkemedelsindustrin som inte skyr några medel för att öka sina vinster, får sådant stöd av regering och samhälleliga institutioner. De jobbar inte för mänsklighetens intressen utan uteslutande för vinstintressen.Låt oss inte bli bedragna. Annars skulle man ju tillåta oavhängiga utredningar om exempelvis kostens betydelse för att förebygga och läka sjukdomar.
  Läkemedelsindustrin bidrar dessutom, i högsta grad till att förgifta vår planet, och därmed till den ökade förgiftningen i våra kroppar.Läs bara om de den mängd aluminium och även kvicksilver som finns i de vacciner som hela befolkningar utsätts för.
  Läkemedelsbolagen har inget intresse för vad livet verkligen är.Det är frånstötande att de lagt sig till med ord som Life Science.
  Den som verkligen forskat och bidragit till den nya förståelsen av vad livet är, heter Fritiof Capra som skrivit en utomordentlig bok som heter The Web of Life. Han är en av grundarna till systematiskt tänkande och har gjort ett fantastiskt arbete av att ta fram nya definitioner av hur livet fungerar.
  Avslutningsvis: Vi vanliga människor måste börja reagera mer, och bli aktiva politiskt, och ringa och skriva till Socialstyrelsen, Livsmedelsverket och Läkemedelsverket och ställa viktiga frågor och avkräva svar. Våga ifrågasätta vad de håller på med.
  Jag upprepar, tack och lov att Newsvoice.se finns till!Hur skulle vi annars få reda på vad som pågår i maktens korridorer bakom våra ryggar?

 • Vad som händer just nu är att de stora institutionerna och globala läkemedelsbolagen kämpar mot den evolutionära övergång vi är inne. Ett paradigmskifte där helhetssyn och systematiskt tänkande hjälper oss att förstå djup ekologi, hur naturen verkligen fungerar och vad livet omfattas av.
  Förändringar är ett hot mot etablissemanget och allehanda kommersiella intressen som de står för. Men evolutionen går Gud ske lov framåt och det finns ingen återvändo. Tur är väl det , annars skulle miljöförstörelsen vara ännu större och ingen skulle våga föreslå nödvändiga miljöförbättringar.
  Efter all min efterforskning om cancer och vad som förorsakar den, har jag förstått att miljöförstörelse pågår parallellt, i naturen och i vår människokropp. Det finns inget utanför eller innanför, allt är sammankopplat. Därför kan vi inte ignorera längre hur förbundna vi är med naturen och att livet har en enastående förmåga till själv-läkning, om vi bara hjälper till
  Det sorgliga är att den glupska läkemedelsindustrin som inte skyr några medel för att öka sina vinster, får sådant stöd av regering och samhälleliga institutioner. De jobbar inte för mänsklighetens intressen utan uteslutande för vinstintressen.Låt oss inte bli bedragna. Annars skulle man ju tillåta oavhängiga utredningar om exempelvis kostens betydelse för att förebygga och läka sjukdomar.
  Läkemedelsindustrin bidrar dessutom, i högsta grad till att förgifta vår planet, och därmed till den ökade förgiftningen i våra kroppar.Läs bara om de den mängd aluminium och även kvicksilver som finns i de vacciner som hela befolkningar utsätts för.
  Läkemedelsbolagen har inget intresse för vad livet verkligen är.Det är frånstötande att de lagt sig till med ord som Life Science.
  Den som verkligen forskat och bidragit till den nya förståelsen av vad livet är, heter Fritiof Capra som skrivit en utomordentlig bok som heter The Web of Life. Han är en av grundarna till systematiskt tänkande och har gjort ett fantastiskt arbete av att ta fram nya definitioner av hur livet fungerar.
  Avslutningsvis: Vi vanliga människor måste börja reagera mer, och bli aktiva politiskt, och ringa och skriva till Socialstyrelsen, Livsmedelsverket och Läkemedelsverket och ställa viktiga frågor och avkräva svar. Våga ifrågasätta vad de håller på med.
  Jag upprepar, tack och lov att Newsvoice.se finns till!Hur skulle vi annars få reda på vad som pågår i maktens korridorer bakom våra ryggar?

 • När jag läser om Life Science Branchens skimrande visioner så tänker jag på Florence Nightingale. Hon byggde upp och organiserade sjukvården i England och för dem som inte hade råd med privat sjukvård i hemmet byggde man de första sjukhusen.

  Florence Nightingale hade visionen att sjukhus skulle vara något tillfälligt. Så fort människor fått näringsrik mat, ordentliga bostäder med ljus och luft, ordentliga avlopp, rent vatten och drägliga arbetsförhållanden, så skulle sjukhusen inte behövas längre. (En del av hennes samtida tyckte nog att det blev billigare att vaccinera, förstås )

  Har vi inte allt det som Miss Nightingale hoppades på?
  Men hon missade en sak. Hon hade inte räknat med att sjukdom är en mycket lönade industri. Så allt som kan minska på sjukdom är en förlust för industrin.
  Sjukhusen genererar sina egna patienter med hjälp av kemiska preparat, vacciner eller med hjälp av sina egna kafeterior.

  Det är inte okänt att cancer göds av socker. Det är inte ovanligt att man ser patienter liggande med cellgiftsdropp och hela nattygsbordet fullt med sötsaker och söta drycker och ingen reagerar.
  Vi borde inte behöva fler Babels hus.

  Jag kan rekommendera boken Hon var ingen Florence Nightingale, av Åsa Moberg.

 • När jag läser om Life Science Branchens skimrande visioner så tänker jag på Florence Nightingale. Hon byggde upp och organiserade sjukvården i England och för dem som inte hade råd med privat sjukvård i hemmet byggde man de första sjukhusen.

  Florence Nightingale hade visionen att sjukhus skulle vara något tillfälligt. Så fort människor fått näringsrik mat, ordentliga bostäder med ljus och luft, ordentliga avlopp, rent vatten och drägliga arbetsförhållanden, så skulle sjukhusen inte behövas längre. (En del av hennes samtida tyckte nog att det blev billigare att vaccinera, förstås )

  Har vi inte allt det som Miss Nightingale hoppades på?
  Men hon missade en sak. Hon hade inte räknat med att sjukdom är en mycket lönade industri. Så allt som kan minska på sjukdom är en förlust för industrin.
  Sjukhusen genererar sina egna patienter med hjälp av kemiska preparat, vacciner eller med hjälp av sina egna kafeterior.

  Det är inte okänt att cancer göds av socker. Det är inte ovanligt att man ser patienter liggande med cellgiftsdropp och hela nattygsbordet fullt med sötsaker och söta drycker och ingen reagerar.
  Vi borde inte behöva fler Babels hus.

  Jag kan rekommendera boken Hon var ingen Florence Nightingale, av Åsa Moberg.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *