ETC följer upp VoF:s nedsättande artikel med läsarkommentarer

publicerad 9 juli 2014
- av NewsVoice

Martin-Halldin-ETCDebattartikeln från Vetenskap och folkbildning (VoF) som ETC publicerade den 2:juli om lagskyddet för den som drabbats av påstådd oseriös alternativmedicin, har väckt starka reaktioner, skriver Martin Halldin som är redaktör på ETC .

[Faksimilen är pixlad för att skydda upphovsrätten]

Halldin påpekar att personer både för och emot alternativmedicin har hört av sig och att ETC inte tänker publicera repliker och insändare som anses vara osakliga eller på annat vis inte håller måttet.

Halldin skriver:

Sedan är det några som har blivit mycket upprörda, och en del av dem påstår att ETC tar VoF:s parti och att vi vägrar publicera svar på deras debattartikel. Det här har sin grund i att en replik som inte var saklig refuserades, vilket fick skribenten att komma med ogrundade anklagelser mot oss på sin blogg. Det är ett oseriöst sätt att debattera som vi inte tycker är acceptabelt.

Alla läsarkommentarer finns på ETC

Text: NewsVoice [foto på Halldin pixelerat för att skydda upphovsrätten]

[Detta inlägg uppdaterades den 10 juni efter att Halldin först godkänt återpubliceringen på NewsVoice av Halldin eget inlägg på ETC för att därpå ändra uppfattning. Halldin bad därför NewsVoice ta bort hans text från NewsVoice som dock finns på länken ovan.]