Jens Jerndal om Enhet och behovet av nytänkande i svensk politik

publicerad 8 juli 2014
- av Torbjörn Sassersson red.
Jens Jerndal - Foto: Partiet Enhet, pressbild

Jens Jerndal är politiker i partiet Enhet. Jerndal intervjuades den 24 juni 2014 av Torbjörn Sassersson redaktör på NewsVoice.se. Ämnen som diskuterades var bla behovet av ett systemskifte och helhetssyn inom svensk politik. 

Några hållpunkter
Inledning: Jens Jerndals internationella och akademiska bakgrund. Diplomati för UD.
04:05: Astrologi som empirisk kunskap och ideunderlag.
06:03: Paradigmskiftet
10:55: Maktstrukturer
11:53: Jens Jerndals bok “Paradigm Pulse”. Se info om paradigmskifte på Enhet.se.
12:54: Jens Jerndal professor i holistiska medicinens filosofi.
13:41: Medvetandeutveckling
13:55: Jerndals försök att i början på 90-talet införa alternativmedicin via svenska regeringen.
16:07: Jens Jerndal om Osher Centrum [NewsVoice artiklar].
18:20: Partiet Enhet [Enhet.se]
19:05: Jerndal i Argentina
19:57: Människor lyckligast i Sydamerika eller Norden?
21:13: Brutto National Lycka [BNL] och partiet Enhet.
23:14: Paus 2 min.
25:02: Välfärden och Enhet.
26:39: Svensk sjukvård (korttidsdöda nämns).
27:36: Enhet och partiets program och det nya paradigmet.
37:47: Sammanfattning vad Enhet tror på och vill förändra i Sverige.
39:30: Slut och eftertext.

Relaterat

Jens Jerndal om helhetsparadigmet och hälsovården – Landstingets initiativ lovar gott

FacebookSå här kan du stötta Newsvoice

 • Susanna, ett ekonomiskt system kallas det som bygger på värdesättning av varor och tjänster. Om du inte värdesätter dessa har du inget ekonomiskt system. Kvar kan då troligen bli ett varuflödeskontrollsystem. Utan värden och med fri access till allt kan du aldrig få ojämlikhet. Det systemet ger dessutom individen möjlighet att utvecklas på ett helt nytt sätt. Förutsatt att inte tvång införs, som idag.
  Så, nej, Enhet har en lång bit kvar att göra sig kvitt det ekonomiska tänkandet och nå frihet.

 • Ökad medvetenhet och holistiskt synsätt är jättebra. Men hur vet man att man har det? Fråga mig så ska du få svaret, men bara om du verkligen vill veta! Det är en hård process för den som vill bli holistisk på riktigt. Alla klarar inte av det.

  Jodå. Empiri innebär att en slutledning är grundad på erfarenhet, men på VETENSKAPLIGA undersökningar av verkligheten, därmed inte sagt att alla sk. vetenskapsmän alltid är så vetenskapligt lagda alls.

  Men astrologi är inte baserad på vetenskaplig metod. Anledningen är fullkomligt uppenbar. Det är en religion, dvs. blind tro och bara för att människor har valt att tro på den länge betyder det inte att den är empirisk. I så fall är Koranen empirisk också. Nej, så definerar man inte empiri.

  Demokrati uppfanns inte i USA utan är ett grekiskt ord. USA är officiellt ett exempel på “demokrati” men bör väl de facto egentligen kallas fåvälde, pga att det militärindustriella komplexet styr det landets media och utrikespolitiska aktiviteter på ett korrupt vis och knappast det amerikanska folket som i okunnighet betalar för eländet och Alliansen och Sossarna i Sverige verkar inte helt undantaget på den punkten heller tyvärr för inte var väl svenska folket för krig mot Afghaistan egentligen?

  Enhet är inte enda parti för att verka för lycka. Vetenskapliga partiet har som mål att skapa det bästa för framtiden generationer långsiktigt så att de kan bli lyckliga. Vi inser till skillnad från Enhet vilken fattigdom och vilken svält och olycka det kan skapa för mänskligheten och naturen med överbefolkning. Det inser även många ledare i Feministiskt initiativ idag…

  http://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2014/07/03/vetenskapliga-partiet-och-birger-schlaug-alskar-feministiskt-initiativ/

  …men det gör inte Enhet än mig veterligen.

  Jag misstänker att Enhet behöver holism nog att förstå den exponentiella funktionen ordentligt.

  Kortfattat: https://www.youtube.com/watch?v=5yhnETtF64I
  Mer ingående: https://www.youtube.com/watch?v=VOMWzjrRiBg

 • Jag tycker inte att Enhet vurmar för en fortsättning på det nuvarande ekonomiska systemet. Dagens ekonomiska system är baserat på skatt på arbete. Enhet vill växla över till ett system baserat på att naturen tillhör oss alla, den kan alltså inte ägas, och den som överutnyttjar naturen betalar mest och den som hushåller med naturens resurser får mest kvar i plånboken. I detta ges alla människor en grundinkomst, en grundtrygghet som är kravlös. Tillsammans med detta finns räntefri ekonomi och förändring av banksektor, annan penningpolitik och öppenhet för alternativa valutor. I ett längre perspektiv ser jag det som att pengar helt kan avskaffas och Enhet har beskrivit de första stegen framåt mot en sådan värld. Någonstans behöver vi börja, allt behöver inte vara klart med en gång. Dock, för mig är inte pengar ett problem i sig utan pengar är bara en symbol för utbyte av tjänster och varor med varandra. Pengar är papperslappar, de har inte mer värde än vi ger dem. 🙂

  Jag har förresten skrivit en artikel om begreppet frihet…
  http://sourze.se/2014/07/03/vad-ar-att-leva-i-frihet__91218#.U7_ZsVZGciA

 • Enhet vurmar en fortsättning på det ekonomiska systemet. Därmed är partiet lika dött som alla andra partier. Paradigmskifte? Pyttsan.
  Först när Enhet lyckas befria sig från sina tankevurpor kanske det kan komma något bra ur det partiet, fast då får de inte vara ett parti längre eftersom dagens samhällsmodell är lika rutten som det ekonomiska systemet.
  De förmår inte se längre än till egen makt, ser det ut som.
  Suck.

 • Hmm, jag kan inte låta bli att hålla med om astrologi. Men med det förbehållet att astrologi i västvärlden är fullständig humbug såsom att den sedan 200-talet efter vår tideräknings början struntat i att korrigera för Moder Jords precession och dessutom använder transsaturnierna. [http://en.wikipedia.org/wiki/Axial_precession_(astronomy)] Och att den tillika ser Soltecknet (astrologispalter) som det viktigaste, när det i själva verket är Månen, känslolivet som är viktigast i en födelsekarta dessutom niondedelningskartan (Navamsa) [http://en.wikipedia.org/wiki/Varga_(astrology)]. Nu talar jag om indisk, sideriskt korrekt astrologi. Apropå Adolf Hitler finnes här en tolkning av hans korrekta horoskop (och nej hans soltecken var inte Oxen!): [http://lightonvedicastrology.com/vedic-astrology-diary-h/223-an-infamous-case-of-planetary-war-graha-yuddha] Ens födelsekarta är faktiskt ett kosmiskt blueprint!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *