Så här missbrukas vetenskap och genetik för social kontroll och vinst

publicerad 30 september 2014
- Torbjörn Sassersson red.
vetenskap DNA genetik

vetenskap DNA genetik

I Dr Mercolas artikel: “Genetics Research – A Largely Failed Science Now Used for Social Control?” kastas ljus på hur industrin missbrukar vetenskapen för att maximera sina vinster. Industrin försöker med en ökande intensitet få allmänheten att tro att sjukdomarna sitter i generna medan annan forskning visar att miljö, diet och livsstil styr genernas egenskaper och uttryck.

Text och sammanfattning: Torbjörn Sassersson

Dr MercolaDr Mercola hänvisar till övertygande forskning på tvillingar som växt upp under olika förhållanden och epigenetik som visar att miljön avgör vilka genetiska egenskaper som uttrycks. Inom industrin övertrumfas istället fakta av ekonomiska incitament. Man vill här bygga bilden av att vi alla är “offer” för medfödda genfel för då kan läkemedelsindustrin inta rollen som “korrigerare” av genfelen.

NewsVoice har tidigare varnat för denna industri som nu arbetar intensivt på att utveckla “genmedicin” och “genvaccin”. Centrum för denna industri i Sverige och kanske hela Europa kan bli “Nya Karolinska” i Solna, Stockholm.

Så här vilseleds allmänheten genom omtolkning av forskningsresultat

Dr Mercola nämner hur Jonathan Latham, PhD på Independent Science News i sin artikel: “Science and Social Control: Political Paralysis and the Genetics Agenda” visar hur pseudovetenskapliga forskare kan vilseleda allmänheten genom att felaktigt sammanfatta resultatet av forskning i rubrik, “abstract” och pressmeddelande.

I en studie publicerad i Science Magazine framkom att förmågan för studenter att lyckas i sin studier till 98% beror på miljö och omständigheter snarare än på grund av generna.

“This implies that most of student success is a consequence of potentially alterable social or environmental factors. This is an important and perhaps surprising observation, of high interest to parents, teachers, and policymakers alike; but it did not make the headlines.”

Istället för att redovisa studiens faktiska resultat, vilka borde ge upphov till ett arbete för att komma till rätta med studenternas arbetsmiljö, styrde forskarna in uppmärksamheten på de 2% som visar att generna kan ha betydelse och att mer forskning bör göras på dem för att leda i bevis att våra mänskliga svagheter egentligen beror på genfel. Mercola kallar missbruket av begreppet “modern vetenskap” för en “Full-Blown Enlightenment Malfunction”.

Independent Science News påpekar att tidningens avslöjande artikel återpublicerats efter att servern utsatts för en hackerattack: “Originally posted July 31st and lost after a DDOS (electronic) attack)”. Artikeln är i övrigt mycket läsvärd då den visar hur industrin ligger bakom den genetiska forskningen.

Jonathan Latham“Recognition that this reasoning aligns the interests of both corporations and governments has coincided with the extraordinary funding opportunities for scientists willing to apply DNA analysis and genomic approaches to vast areas of mental and physical health.

Precise figures are not available, but over the last fifteen years close to half the budget of the NIH has gone to genetic analysis of human populations. That is likely in excess of $100 billion dollars in the US alone.” – Jonathan Latham

Dr Mercola fortsätter med att återanknyta till sin tidigare artikel “Expert” Detractors on California Prop 37 are Shills for Big Biotech, som ligger i samma linje som Jonathan Latham varningar att hälsovetenskapen sitter fast i våldet av starka politiska och ekonomiska krafter som använder “third party experts” för att bla via media påverka allmänheten.

En av dr Mercolas slutsatser är att om allmänheten köper idén att genfel är den egentliga orsaken till sjukdomar, ohälsa och till och med förmågan att klara av en utbildning, behöver tex inte gifter elimineras och skolans roll kan ha en underordnad roll.

Pengasummorna som investeras i denna genforskning är astronomiska och för att nå de ekonomiska målen arbetar över 50 frontgrupper med att marknadsföra industrins budskap genom social kontroll. Mercola pekar särskilt ut Monsanto och tobaksindustrin som de mest tongivande och framgångsrika spelarna på marknaden.

Uteslut gifterna och stressfaktorerna som påverkar gener och hälsa

gifter-och-stressfaktorer

Trots den mörka bild som målas upp av dr Mercola och Jonathan Latham försöker båda att inge hopp. Latham som ligger bakom “The Bioscience Resource Project” skriver att allmänhetens förståelse för vad som är sant i förlängningen bör leda till att vi överger skräpmat, att bekämpningsmedel elimineras från mat och dricksvatten, att toxiner tas bort från miljön samt att ekonomiska och sociala orättvisor upphör.

Dr Mercola vill dock inte vänta. Han uppmanar var och en att ta kontroll över sitt liv genom att utbilda sig själv och att epigenetiskt uttrycka de goda egenskaperna i generna med hjälp av hälsosam kost, emotionell energi och motion. Även epigenetikforskaren Bruce Lipton är inne på samma uppmuntrande linje.

Text och sammanfattning: Torbjörn Sassersson

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Det området där jag tittat mest angående hur man presenterar saker med förklaringen att “det är genetiskt” är psykiatrin.
  Där påstås det ofta att svårigheterna personen har/upplever “är genetiska”.
  När jag letat efter studier, forskning kring detta hittas endast detta.
  Enm slutsats att det “är genetiskt” baserat på observationen “föräldern har liknande beteende/känslor/problem”.
  Uppväxt, miljö, svåra perioder och upplevelser i livet ses numer som helt sekundärt och man säger “genetiskt” och i och med det “obotligt” och “måste medicineras”.
  Detta orsakar att människor TROR att dom har en “genetisk defekt” och ger upp i sin strävan att övervinna problemen och lutar sig mot, ofta mycket skaldiga, medicinska preparat istället.
  Detta är enligt mig mycket farligt, inte bara p g a att människor får skadliga preparat och ingen i grunden riktig hjälp, utan också för att själva idén har en tendens att få människor att avsäga sig ansvar för sina egna liv.
  Naturligtvis kan man dra in bra mycket mer pengar på en sådan befolkning än på en dito som säger “Jag vill ha hjälp att klara dessa problem och vinna tillbaka mitt liv”.

 • I artikel står det: “medan annan forskning visar att miljö, diet och livsstil styr genernas egenskaper och uttryck.”

  Vill man förfina definitionen så skulle man kunna säga så här: En människa är ett rent medvetande och skapar sitt liv och alla händelser i den helt själv. Människan påverkar miljön som skulle kunna kallas det kollektiva medvetandet. En människa kan vara påverkat av det kollektiva medvetandet/värderingar, men man behöver inte vara det.
  Med andra ord människans medvetande påverkar direkt information till celler och detta leder till liv utan sjukdomar eller ett liv med sjukdomar. Anita Moorjanis bok Döden gav mig livet är ett praktexempel på hur krav och det kollektiva medvetandet förstör en människas hälsa, medan ett eget skapande av sitt liv med den villkorslösa kärleken som kännetecken borgar för en god hälsa.

  https://newsvoice.se/2014/07/21/anita-moorjanis-seger-mot-cancer-med-alternativmedicin-bokrecension/

  Till detta kan man koppla även vetenskap om att programmera vatten med kärlek eller hat. Människokroppen består till den största del av vatten. Så hur är du människa? Hur tänker du? Vad sänder du för signaler till din kropp och omgivningen?

 • Kuriosa. Fick just en lustig felringning från en person (Director, EU Regulatory Affairs) på ett världsledande biogenetiskt företag BioMarin Pharmaceutical Inc med bas i Kalifornien. Personen ville att jag skulle plocka upp honom vid flygplatsen, förmodligen Arlanda Bromma.

  Företaget med 1300 anställda hade en vinst intäkter på 548 miljoner dollar 2013 och totala tillgångar värda 2,25 miljarder dollar, enligt Wikipedia.

  Jag sa att han ringt fel.

  Nu kan de inte mörda mig.

  😉


  Uppföljning: Gentekniskt företag gör lustig felringning till NewsVoice redaktör mitt i natten

 • De som vill läsa lite mera om den sanningen som dr. Mercola beskriver kan också läser boken av John Robbins” Healthy at 100″. Dr. Robbins beskriver med vetenskapliga belägg varför vissa kulturer har människor som blir över 100 år och som är sund och rörlig. Det är just maten som gör det. Myten att vi blir bräckliga efter en viss ålder eller får Osteoporosis efter menopausen är en lögn. Rörelse och belastning stärker benstommen.! Rätt mat mer grönt, mindre kött och fett ingen socker gör oss frisk och låt oss leva länge. Okinawa, en ögrupp i södra delen av Japan har de mest sunda åldringar och som bevis, att det är livstilen, visar sig att de ungdomar som lever på amerikansk junkfood som Mac Donald och Pizza Hut ( Okinawa har många amerikanska militärbaser och därmed deras mat) dör i förtid. Så de gamla begraver sina barnbarn! Kunskapen finns där ute, det viktigaste är att se den realiteten, lära sig av detta och ändra sin livstil.Enligt studier som dr. Robbins belägger tar det bara några månader innan kroppen svarar på ett positiv sett. Det finns hopp, det viktigaste är att man genomför en ändring och inte väljer ignorans eller maktlöshet.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *