Peter Gøtzsche fick pris för boken “Dödlig medicin och organiserad brottslighet”

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 23 oktober 2014
- Torbjörn Sassersson red.
Peter C. Gøtzsche

BMA-Deadly-medicine-Peter Gøtzsche

DEBATT. Peter Gøtzsches bok “Deadly Medicines and Organised Crime” har fått ett förstapris av “British Medical Association”. Gøtzsche var en av grundarna till Cochrane-institutet som fått ett världsrykte för sina viktiga insatser inom medicin. Kommer Sverige att uppmärksamma boken nu?

Text: Torbjörn Sassersson

Svenska myndigheter och mainstream medier har genom åren ofta hänvisat till studieresultat från Cochrane-institutet där Gøtzsche varit chef sedan flera år, men sedan boken kom ut är det märkligt tyst i Sverige. Anledningen är att boken avslöjar de svenska myndigheternas misslyckanden. Cochranes slogan lyder: “Trusted evidence. Informed decisions. Better health”. Det rimmar tydligen inte alls bra med den svenska sjukvården som i mycket hög grad förlitat sig på läkemedelsindustrins ofta helt ovetenskapliga preparat.

En av domarna på “British Medical Association” sa följande om Peter Gøtzsches bok:

“Jag var särskilt intresserad av sammankopplingen [the entanglement] mellan läkare och läkemedelsindustrin. Användandet av ett rakt språk som bedrägeri, korruption och kriminalitet hjälper till att visa vad vi skulle kalla det här beteendet inom vilken annat område som helst i livet. Den även omfokuserar vårt medvetande [our minds] på vilken konsekvens detta beteende har på patienter och medicinering, som är den tredje största orsaken till dödsfall.”Mad in America

Dansken Peter Gøtzsche som applåderades under ett konvent från 2013 för sin bok sa helt frankt och utan ett spår av rädsla bland annat:

“…läkemedelsindustrin affärsmodell är organiserad brottslighet, men de stjäl mycket mer pengar och dödar fler människor än maffian någonsin gör, så vi måste göra något, vi behöver avmedicinera samhället…”

“Vad jag har sett inom psykiatrin är värre än vad jag har sett någon annanstans, det är helt enkelt oroligt i vilken utsträckning läkemedelsindustrin har fuskat med sina prövningar och hur den till och med har hållit tillbaka även dödliga biverkningar, självmord från allmänhetens kännedom…”

“Jag undersökte de tio största läkemedelsbolagen i världen och fann att deras affärsmodell uppfyller kriterierna för organiserad brottslighet enligt amerikansk lag och organiserad brottslighet kan vara mycket allvarligt. Det kan innebära bedrägeri, mutor av typen kickbacks, andra typer av korruption, och det inkluderar att de upprepar samma typ av brott även om de accepterar att upphöra med det och även när de lovar det amerikanska justitiedepartementet att aldrig upprepa [brotten], ändå gör de om det igen och igen eftersom brottsligheten lönar sig.”

En kanadensisk läkare uttryckte sin tacksamhet för Gøtzsches arbete med orden:

“…så Peter är en människa i världen som faktiskt tittar på data bortom förutfattade meningar [biases], bortom förvillelserna [fallacy] i industrin … han har även styrkan att säga vad som behöver sägas…”

Men de svenska hälsomyndigheterna och medierna vänder bort blicken

Vid en sökning på Peter Gøtzsche på svenska internet det senaste året (2013-08-28 tom 2013-10-22) avslöjas att inte ett enda mainstream-medie i Sverige ens har omnämnt Peter Gøtzsches bok och den oerhörda betydelse bokens avslöjanden har för uppfattningen om industrins kemtekniska perspektiv på hälsa och medicin, läkemedelsbolagens ej upphörande kriminella verksamhet över hela världen och de svenska myndigheternas fullständiga misslyckande att skydda den svenska befolkningen från lidande och död genom felmedicinering, övermedicinering och medicinering med direkt skadliga preparat.

 • Var är den svenska debatten i TV-sofforna?
 • Var är löpsedlarna i den svenska kvällspressen?
 • Var gör de svenska journalisterna inom gammelmedia?
 • Vad gör de svenska undersökande journalisterna?

Ingenting händer. Det är bara tyst. Sverige tiger.

Det blir i och med Peter Gøtzsches bok mer tydligt än någonsin att Sverige är en liten ankdamm utan perspektiv, utan visioner och helt utan tänder att gripa tag och lösa de allvarliga och groteska problem som läkemedelsindustrin åsamkar hela samhället, över hela fältet från barnvaccinationer, cancervård och vardagsvård på vårdcentraler till övermedicinering av de äldre.  

Läs mer i artikeln: Läkemedelsbolagen saknar motiv för att ta sig ur kriminaliteten – Svensk sjukvård tjänar på passivitet

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat

Video med Peter Gøtzsche inspelad den 12 september 2013


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Sprid detta sprid överallt! Skrik på gator och torg så att varenda människa får veta vad som försiggår! Peter Götzsche är en hjälte som har mod att gå emot den gigantiska folkmordsinstitutionen Läkemedelsverket cyniska framfart och abslöja den fruktansvärda sanningen. Lyssna på honom och vakna upp! Låt oss sen gå samman och göra upp med detta lurendrejeri och akräckvälde!

 • Går bra att läsa R Whitakers Pillerparadoxen, som för övrigt totalsågades av Olle Svenning i Aftonbladet. Man bara undrar! Verkar som allt ifrågasättandet av “etablissemanget” betraktas konspirationer eller att vi är som kritiska till “något” är rättshaverister. Boken är också utgiven på Karneval förlag. Se även “Who cares in Sweden?” producerad av artimus.se

 • Blir frustrerad över hur vi blir lurade av den så kallade Vetenskapen. Är själv drabbad av läkemedel utskrivet av min läkare. Tacksam över denna artikel och att boken av Peter Gotzsche översätts till svenska. Det blir intressant se reaktionen av svensk media till våren då boken kommer ut.

 • Det är problemet idag. I stor del litar de flesta på läkemedelsbolaget eller läkemedelsverket efter deras befattnings grad av utbildning och forskning. Så långt dom kan nå nära sanningen och sedan manipulera lättaste sätt.

  Upplever ofta att man når fram till väggen när sanningen mörkläggs. Vart är sanningen/bevisen? Väldigt svårt.

  Idag hade jag konflikt med en vän och han tror stenhårt på vetenskapligt och det har han rätt i. Vetenskapligt är en källa man utfört. Men svårt för oss att veta vad som är rätt och inte.
  Istället ser jag på helheten idag, det sker ju mycket korruption. Inte svårt att se parallellt, Nato+Frihandelsavtalet+GMO Monsanto+kemikalier utskriven på medicin+stor reklam om cocacola och alla andra sötningsmedel.

  Ironin med läkemedelsbolaget som ogillar dessa kriminella som knarpar benso men dom på Läkemedelsbolaget är själva maffian.

  • Vetenskapsmännen är vår tids spåkärringar. De kan inte producera tillförlitliga svar annat än i speciella situationer. Därför att vetenskap bygger på logik. Logik fungerar inte om viktiga pusselbitar saknas. Världen är komplex. Detta löser våra moderna spåkärringar med att uppträda med tvärsäkerhet för att dölja bluffen. När deras misstag uppenbaras så kommenterar man bara att: “hittills trodde man, men nu vet man att..” Så fortsätter leken och alla imponeras av forskare med allvarliga miner.

 • Ja man kan ju verkligen undra varför media så ofta ignorerar sådana här nyheter.
  Jag menar…det denna inom forskarkretsar mycket ansedde man presenterar är ju minst sagt mycket viktig information för oss alla.

   • En gammal fiskare från västkusten tog med sej en familj från stan ut på en båttur. När de skulle hem blev det höga vågor och där fanns många farliga skär och grynnor under vattenytan. När kvinnan såg detta frågade hon förskräckt fiskaren: Hur vet du var du ska köra? Fiskaren svarade lugnt: Det vet jag inte.. Men jag vet var alla farliga grynnor finns.

    Sensmoralen: Den som vet vad som är farligt undviker enkelt skadan.

  • Media är också en del av samma organiserade brottslighet som läkemedelsindustrin.

   Deras uppgift är att missleda så att allting ska rulla på i samma hjulspår. Media är ett mycket större problem än sjukdomsindustrin. I stort sett all media i Sverige kontrolleras av Bonnier och Hjörne. Så vi får ingenting reda på, allt det viktiga som borde tas fram och lyftas upp hålls medvetet borta från allmännheten.

   Aftonbladet, som ju ska vara vänster-tidning ägs till stor del av de värsta av alla internationella bankirer: Rothschilds.

   Svensk media, samt alla politiska partier, lyder under den INTERNATIONELLA maffian, idag kallad “globalisterna”. Deras mål är att snarast förstöra europas självständiga nationer och införa central världsregering (Trotskij-liknande kommunistdiktatur med sej själva som bossar). Sovjetunionen var ett experiment.

   De enda som antagligen kan hindra eller bromsa dem är Ryssland. Därför ljuger och hetsar alla svenska media frenetiskt mot Ryssland var enda dag sedan flera år.

   Försök hitta en ärlig rikstidning:
   http://www.fria.nu/extern/artikelbilagor/Mediekartan2013.pdf

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *