Hälsogranskaren Lars Bern: “Är Livsmedelsverkets kostråd lika farliga som att röka?”

publicerad 28 november 2014
- Lars Bern

Lars Bern“Hälsogranskaren” Lars Bern skriver välinformerat om Livsmedelsverkets hälsoskadliga kostråd som myndigheten håller fast vid, förmodligen på grund av ren prestige, skriver Bern. Det är annars svårt att förstå hur myndigheten år efter år kan rekommendera den artificiella och kemtekniska industriprodukten margarin och uppmana svenska folket att äta stora mängder fibrer från spannmål som forskning visar skadar tarmen.

NewsVoice sammanfattar med några valda citat intressanta punkter som Lars Bern tar upp i sin artikel.

Termen “Hälsogranskaren” myntades av Metro, men Metros hälsogranskningar handlar ofta om att hitta “fel” på hälsoerfarenheter förvärvade genom beprövade erfarenheter som tex att kyla ökar risken för snuva eller att vitamin C och vitlök lindrar förkylning. Det beror på valet av “expert”. På NewsVoice har alla med genuin hälsokunskap och vetenskapsinsikt rätten att få bli kallad “hälsogranskare”. 

Lars Bern [Fetningar tillagda av NewsVoice]:

Grönsaker och spannmål består till stor del av cellulosa som vi inte kan förbränna i vår matsmältning, vilket gör att fullkorn där cellulosa är en stor del inte är till den nytta som det påstås. Dessutom innehåller spannmålsskalet gifter, som lektiner och fytiner, som är skadliga i större mängder. Personer som har inflammerade tarmar typ Ulcerös kolit och Chrons sjukdom blir oftast sjukare om de äter mycket fibrer.

“Trots fullständigt förkrossande nya forskningsrön om hur skadliga industrifetter som margarin är, fortsätter SLV att rekommendera dessa i kosten. Det är en skandal, eftersom det sannolikt är inflammationer i blodkärlen som dessa fetter orsakar som är en huvudorsak till åderförkalkning.”

Margarinkonsumtionen i Sverige började vända ner i början av åttiotalet och parallellt minskade även antalet hjärtinfarkter. Sedan sekelskiftet har smörkonsumtionen ökat samtidigt som minskningen av hjärtinfarkterna accelererat”. … “Med en ökad smörkonsumtion och minskad margarinkonsumtion förbättras av allt att döma hjärt-kärlhälsan”.

SLV fortsätter att varna för mättade fetter trots att senare tids forskning visat att dessa är nyttiga för vår hälsa och då speciellt vår hjärnhälsa.”

Livsmedelsverket blev utsedd till Årets Förvillare 2013 och myndigheten ligger idag på andra plats när folket 2014 både nominerar och röstar på årets största antivetenskapliga och förvillande samhällsgärning.

Läs mer: Är Livsmedelsverkets kostråd lika farliga som att röka?


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Filter på kranen, och i badrummet ja 🙂
  Huden tar upp klor och annat skräp och så andas man in det när man duschar.
  motsvarande att dricka ofiltrerat vatten, en 3-4 glas vad gäller klor/flour beroende på var man bor i världen,

  Är RED intresserad av att skriva om jod som tillskott? Finns massor av intressant att lära sig om det, det glömda mineralet har det kallats.

  Finns t.om doktorer som använder det i sin praktik t.ex David Brownstein,

  Tar jag jod? Mjo en 3 mg/dag. Jod är liksom kolloidalt silver en målsökande bomb för virus bakterier, svamp och annat man vill begränsa.

  http://www.naturalnews.com/022800_antibiotic_antibiotics_infection.html
  En primer…

 • Bra artikel av Lars Bern – huvudet på spiken ..som alltid!

  Det skulle inte falla mig in att skära bort fettet på kött nuförtiden – fast erkänner att jag varit lika indoktrinerad som ‘alla andra’ beträffande fett, salt och 8(!) skivor bröd om dagen etc. Det är SÅ skönt att ha blivit av med den rädslan – för att inte tala om hur bra jag mår av att ha LCHF-stuk på kosten.
  Ja, det låter faktiskt mer än troligt att många som styr och ställer på de olika verken antagligen inte får i sig tillräckligt mycket hälsosamt fett – fett som behövs för att bl a hjärnan ska kunna fungera ordentligt. 😉
  Liksom Bosse har jag ett filter på kökskranen och dricker 2-3 liter vatten om dagen. Och i mitt hushåll saltar vi med havs eller bergs -salt – både i vatten och på den goda mättande fettrika maten.

  För övrigt skulle det inte förvåna mig om det visar sig att “Livsmedelsverkets kostråd är lika farliga som att röka”..

 • Livsmedelsverket är väl den sista man ska vända sig till för råd.
  T.ex. alla lögner om intag av salt som de sprider …
  Jag dricker 1 l vatten med 1 tsk havssalt varje kväll. Det har en otroligt god effekt för hur kroppens naturliga vatten/salt balans kan gör sitt jobb genom att rensa ut allt skräp i kroppen … in i varje enskild cell
  För att få rätt balans så bör du dessutom dricka 2 l vanligt vatten per dag. Jag använder ett filter på min kökskran för att ta bort det mesta av skiten dom flesta i våra storstäder får med i vårt dricksvatten.

  Så salt är FARLIGT total bullshit, se till att använda äkta havssalt bara ! Inte industrisaltet du köper på ICA
  Ha det gött
  Bosse

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *