US Destroying Syria’s Oil Infrastructure Under Guise of Fighting ISIS

3
200

US fighter jet
GlobalResearch.ca. The US is considering bombing pipelines in Syria, which it claims is in an attempt to cut off the huge profits being made by ISIS from captured oilfields.

The Independent quotes Julieta Valls Noyes, the deputy assistant secretary for European and Eurasian Affairs during a visit to London, that ISIS was making $2 million a day off oil sales and that the US would consider airstrikes as well as “kinetic strikes against some pipelines” and “actual physical action to stop the flow”.

The trouble with this justification for destroying Syria’s oil pipelines, is that ISIS does not have the capability to use the pipelines to transfer oil. ISIS transports the stolen oil on the back of trucks, and sells it on the black market in Turkey.

Read more


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
3 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Eiwa
Eiwa
Gäst
3 november 2014 kl 16:51

Ja , där kom det.
USA har på olika sätt försökt få en förevändning för att bomba Syrien och nu fick man till det. De skulle kunna bomba ISIS sönder och samman om de ville men det är inte syftet.
Utan vad man vill åt är Assad och Syrien. Undrar om Ryssland kommer att göra något eller se passivt på.

anders
anders
Gäst
Reply to  Eiwa
3 november 2014 kl 19:32

Det är väl testet på Putin. Om han är i samma båt som “motståndarna” eller inte. I övrigt är det samma upplägg som kalla kriget. Samma koreografi.

Johan
Johan
Gäst
Reply to  anders
3 november 2014 kl 21:21

Denna: http://henrymakow.com/2014/11/Globalist-Harmony.html menar att testet redan är avgjort. Personligen är jag inte helt säker. Putin är en lurig rackare. Hoppas han har gott om extra jokrar kvar i rockärmarna. Faller Assad får vi räkna med ytterligare flyktingvågor och Bert Karlsson kan då lugnt köpa upp det återstående beståndet av lyxhotell, slott och herrgårdar för att inhysa sin nya vinstgivande adel. Under tiden får ursprungsbefolkningen förskansa sig så gott dom kan i torp, backstugor och undantag, samtidigt är det helt klart att den nya adeln framöver kommer få det hett om öronen. Det är samma trick som använts åter och återigen alltsedan Sumerisk tid. För perspektiv: Googla “The Sumerian Swindle” tanka ner och läs den.