Russia launches ‘wartime government’ HQ in major military upgrade

2
190

Russian NDCC war room

RT.COM. Russia is launching a new national defense facility, which is meant to monitor threats to national security in peacetime, but would take control of the entire country in case of war.

Photo: NDCC war room. Computer simulation. Image by Defence Ministy

The new top-security, fortified facility in Moscow includes several large war rooms, a brand new supercomputer in the heart of a state-of-the-art data processing center, underground facilities, secret transport routes for emergency evacuation and a helicopter pad, which was deployed for the first time on Nov. 24 on the Moscow River. The Defense Ministry won’t disclose the price tag for the site, but it is estimated at the equivalent of several billion dollars.

Read more


  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

2 KOMMENTARER

  1. Alltid när det går riktig illa på hemmaplan är det bra om en påhittad yttre fiende kan dra fokus från verkliga problem. Med sin (så gott som ) informationsmonopol kan Putin fortsätta lura folket och köra sin militaristiska linje. Att oljepriset styrd av Saudi Arabien är ett av de största problemen för honom pratas det inte om… Men Saudi vill ju gärna skada även USA, påminna om att oljan är viktigare än fracking.
    Viktigt att finna en lösning angående Ukraina, det kan inte tillåtas förpesta atmosfären. Ukraina i EU eller NATO går inte an innan en lösning har överenskommits med Ryssland om Krim och östra Ukraina.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här