Lars Bern: “Nu har SLV tagit sina hälsovådliga kostråd två steg längre”

publicerad 7 februari 2015
- av Lars Bern

Lars BernÅterigen utmärker sig Statens Livsmedelsverk (SLV). Man förtröttas inte i sin konsekventa kampanj för att underminera folkhälsan, skriver Lars Bern.

I decennier har SLV [Livsmedelsverket] uppmanat oss att inte äta nyttig fet mat. Istället har vi via kampanjer och annat uppmanats äta ohälsosamma kolhydrater och industrifetter (margarin), den kost som ligger bakom en stor del av den växande metabola sjukligheten i världen. Alla mins vi kampanjen om sex skivor bröd per dag och upprepade kampanjer mot naturliga fetter. Då byggde alla på en felaktig hypotes om att naturligt fett var orsaken till åderförkalkning. Att dagens moderna forskning tydligt visar att man haft fel, vägrar man hårdnackat att erkänna.

Nu har SLV tagit sina hälsovådliga kostråd två steg längre. Det senaste är att svartlista kött och mjölk. Grunden för ställningstagandet mot kött och mjölk är lika ovetenskaplig som det mot mättat animaliskt fett, och framförallt handlar det inte om, vad som är bra för vår hälsa. Beslutet om de här rekommendationerna är rent politiskt.

Läs mer