Börje Peratt: Helandevård och beprövad erfarenhet

5

Börje PerattMedveten önskan om helande har funnits hos människan sedan Adam och Eva, metaforiskt uttryckt.

Människan har tidigt utvecklat olika läkande metoder, lärt sig hur växter och dekokter kan lindra och förbättra tillstånd. Tidigt fanns också kloka gubbar och gummor som visste lite mer och som blev dåtidens doktorer, en del av dem blev så kallade ”helare”. De lärde sig också tekniker (shamanism) för att komma i kontakt med andar som skulle vara behjälpliga.

Läs mer på Börje Peratt utforskare

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

5 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
31 mars 2015 kl 08:50

Psykologin är ett “kunskapsfält” som förnekar sig själv! Psyke betyder ande, men i denna “vetenskap” är anden ersatt med hjärnan. Ett osynligt väsen har blivit en klump materia!
Men tänk om nu alltet är en produkt av många andars överenskommelse – en egregor.
Då faller massor av bitar på plats. Terapins funktion blir förstådd, massor av kroppsliga problem kan hanteras, även elektronisk påverkan på kroppen får en förklaring.
Ett exempel på t.ex. elektromagnisk påverkan;
Ett tidigt postulat har satts att så här skall vårt universum fungera. Alltså alla vågmönster skall ha postulerad struktur med någon liten slumpfaktor inlagd för att universumet skall fortleva. Sedan kommer en hoper med snillen och hittar på kraftigare vågrörelser i den redan postulerade bilden. Tänk själv en finstämd kropp som fungerar invärtes harmoniskt och så bombarderas den med okända vågor en masse. Hela kroppens cellstruktur drabbas av förvirring! Vilken cell är vän och vilken cell är fiende? Resultat, allergi, artritis, kanske cancer, inflammationer, mm. M.a.o. en protest!!
Är “autoimmuna” sjukdomar inget annat än en protest? Ett kroppsspråk helt enkelt.
Hur som helst – enkelhet är oftast lösningen.
Lösningen ligger oftast utanför den konventionella tankeboxen.

Ivan Björn
26 mars 2015 kl 22:52

Följande länk är att rekommendera: http://www.thereconnection.com/eric-pearl/

Rolf Löfgren
Rolf Löfgren
Gäst
26 mars 2015 kl 13:19

Stora rubriker i DN:
Tandkrämsjätte experimenterade på barn

Colgate hade låtit barn använda tandkräm utan fluor som kontrollgrupp vid forskning på ny tandkräm. SBU deklarerar att det oetiskt att tvinga barn att använda tandkräm utan fluor.

Fluor som är bland det giftigaste som finns, och som ingen bör använda.

Världen är galen! Man skulle kunna tro att det är 1/4 idag.

http://www.dn.se/ekonomi/tandkramsjatte-experimenterade-pa-barn/

Anders Tedestrand
Gäst
25 mars 2015 kl 20:53

Krångligt, som gör det till en omöjlig förståelse om någonting för varenda människa som någonsin tänkt en tanke med fler än 5 till 8 delar. Människan klarar inte mer än det lilla. Det är naturligt. Att då inte fastna i en massa tro är mänsklighetens största problem. Vi har alla präglats på olika sätt, miljoner lösningar och ingen är produktiv för flertalet.

“Vi formas att tro på det vi formats att tro på” Ingen kommer undan- medvetenhet och “sanning” är mkt sällsynt

Komplicerade problem oavsett vad, teknik, psykologi, biologi etc kräver först en “skapad” visuell överblick, som är möjlig att lära ut till den som ska förstå- och lösa problemet. Orientera utan karta genom stora infomängder eller byggstenar är för människan inte möjligt utan visuell helhetsstöd.

Denna dryga A4 säger det mesta om hur vilse människan är i synnerhet inom livsproblematikens område: http://www.psykologiskorientering.se/media/5447c9f201632.pdf

Psykologiskt har människan hittills inte lyckats med helandet- historien har varit- och nuet är kontraproduktivt.

Kanske är jag utanför din avsikt och ämne Börje, svårt att låta bli att reagera bara på historiens och nuets omedvetenhet.

zecharia
zecharia
Gäst
Reply to  Anders Tedestrand
26 mars 2015 kl 23:18

Ingen kommer undan – jo det finns ett fåtal och jag hör dit. Men då blir man utstött även av de “vidsynta”. som de flesta av er på detta forum. och reaktionen låter inte vänta på sig dvs, den uteblir helt när den borde varit stark. Ni vill inte se. Vill inte förstå, vill framförallt inte AGERA.
Vilka av er AGERAR? Hur många av er har svarat på mina upprop om att agera tillsammans? 1 hel person… Säger en del.