Vitaminer, ekomat, naturmedicin, kosttillskott, träning – Allt är farligt och du kan vara sjuk i huv’et

publicerad 18 mars 2015
- Torbjörn Sassersson red.
Tarmhälsa och allergier. Foto: Nordwood Themes. Licens: Unsplash.com

DEBATT. Det är med fascination jag tar del av anstormningen från svenska myndigheter, akademiker och viktiga skeptiker som varnar svenska folket för oumbärliga vitaminer, naturens mediciner, nyttiga kosttillskott och hälsosam träning. Larmen kommer i allt tätare vågor och budskapet är tvärtombudskap, att allt nyttigt egentligen kan vara farligt.

Text: Torbjörn Sassersson | Foto: Crestock.com

Etablissemangets grindvakter och onyttiga idioter hävdar att vitaminer i själva verket kan vara farliga, kostillskott kan göra dig sjuk, att all alternativmedicin är humbug, att regelbunden motion i kombination med intaget av ekomat kan vara ätstörningen ortorexi eller att du åtminstone kan vara en allmän hälsohetsare som genom din träning mobbar de som inte tränar lika mycket.

Vad vill dessa människor som kommer med dessa tvärtombudskap?

Sammantaget vill de att du ska gå till farbror doktorn när du är sjuk och du ska acceptera de kemiska preparaten med ett leende. Vägen till hälsa ska gå via piller och sprutor från den kemtekniska läkemedelsindustrin, metoder som idag helt dominerar “kemvården” alltså svensk sjukvård. Du ska vara en god medborgare som tar allt fler vaccin [trots att bevisen är svaga att vaccin fungerar] och snart kommer genvaccinerna som ska förebygga sjukdomar som en frispekulerande doktor har sett på sin dataskärm att du kanske eventuellt kan få i framtiden.

Skulle du inte ta alla vacciner är du en farlig ickesolidarisk människa som blir som ett hot mot den övriga befolkningen eftersom du inte ställer upp på tanken om “herd immunity”, dvs inbillad flockimmunitet. Trots att de som är vaccinerade rimligen borde vara “immuniserade” mot de som inte är vaccinerade (eftersom de är vaccinerade) finns den känslomässiga oron att den som är vaccinerad ändå anses kunna bli smittad av en ovaccinerad.

Din rättighet som medborgare till hälsofrihet och rättigheten att välja vårdform eller din rätt till gränsöverskridande vård i andra länder med bättre vård än vad som finns i Sverige anses av vårdetablissemanget och Försäkringskassan vara bekymmersamma problem.

Är du gammal? Inga problem

Är du gammal förväntas du ta minst 5-10 mediciner oavsett om dessa är baserade på pseudovetenskap eller ger allvarliga biverkningar som i sin tur kräver mediciner och skulle du få värk eller bli rastlös (på grund av biverkningarna) ta bara lugnande och smärtstillande samt något sömnmedel att sova på. Den rutinerade sjuksköterskan som är så oerhört trevlig, för att denne gått en bemötandekurs på sjukhuset, kan du självklart lita på.

När du som gammal människa blir alltför sjuk av dessa kemiska preparat behöver du inte heller vara orolig. Läkaren kan ta beslutet att tillämpa dödskoderna: noll vätska och noll näring, eftersom vatten och mat kan öka ditt lidande och förresten du är ju 75 år och det är dags nu.

“Läkare på danska sjukhus tar beslut om liv eller död utan att informera patient eller anhöriga. Danska TV2:s avslöjande om hemliga dödskoder i patientjournalerna har väckt bestörtning inom den danska vården, allmänheten och bland politiker.” /  Hemliga dödskoder på sjukhus (Expressen)

“Mat, dryck, dropp – allt skulle bort. Vi fick inte ge henne något, eftersom det skulle förlänga hennes lidande, berättade dottern Annika Persson.” / Svensk äldreomsorg – Kvinna fick varken vatten, mat eller dropp i 4 dagar (NewsVoice, Aftonbladet)

Kostens och kosttillskottens gynnsamma inverkan på hälsan finns inte enligt Landstinget

Vårdmaskineriet vill inte att du ska uppfatta kost och kosttillskott som medicin. Det är särskilt tydligt på sjukhusen som hänvisar patienterna till snabbköpet på bottenplanet i sjukhusbyggnaden eller marazinautomaten i korridoren om du inte vill ha sjukhusets mikrade snabbmatsportioner. Någon koppling mellan kost och sjukdom eller kost och tillfrisknande finns inte, enligt “kemvården”.

”Min idé var att man på detta sätt skulle etablera en forskning utan inflytande från stora ekonomiska intressen inom läkemedels- och livsmedelsindustrin.” /  Hjärt-Lungfondens huvudman fick gå när han efterlyste forskning på sambandet kost-hälsa (NewsVoice, Lars Bern)

Du förväntas som lydig människa inte ta kosttillskott utan istället äta vanlig lagad mat trots att den vanliga stressproducerade industrimaten innehåller pesticider, rester av glyfosat, diverse tillsatser och är allmänt näringsfattig eftersom maten snabbodlats med artificiell fosforitgödsel och giftigt rötslam. Det finns ju inga bevis för att ekologisk mat skulle vara bättre än industrimaten, säger den oerhört duktiga och trevliga forskaren i TV-soffan medan den välbalanserade och fjärrstyrda programledaren på SVT nickar instämmande.

“Jan fick diagnosen obotlig hjärtsvikt av sjukvården. Han fick veta att han skulle bli beroende av mediciner resten av sitt liv. Biverkningarna var svåra. Jan fick andra planer. Han googlade och fann en lösning. NewsVoice fick tillståndet att publicera överläkarens utlåtande om det ”mirakulösa” tillfrisknandet.” /  Botade ”obotlig” hjärtsvikt med hjälp av google, LCHF, träning och kosttillskott (NewsVoice)

Träning och valet av ekomat  kan vara tecken på en “dold sjukdom”

När det gäller träning förväntas du att träna lagom. Om du tränar för mycket kan du hälsohetsa dig själv genom en “självbestraffande mentalitet”, enligt forskaren Carl Cederström, och hälsohets är en form av psykosocial störning. Om andra skulle råka se att du tränar väldigt mycket kan dessa känna utanförskap. Om du även äter mycket ekologisk mat kan det vara tecken på en störning.

I boken Wellnessyndromet skriver forskaren Carl Cederström om hur idealet om det perfekta livet med hälsosam mat och träning har lett till att vi har börjat demonisera våra medmänniskor. / Forskare: Hälsohetsen har gått för långt (Sveriges Radio)

Forskaren Carl Cederström tar dock ingen hänsyn till att de flesta människor har stillasittande yrken som innebär minst 6 timmar på en kontorsstol per arbetsdag och att det naturligt kan kompenseras med en joggingrunda per dag.

Personligen har jag ett mycket stillasittande arbete framför skärm och vill kompensera detta med nyttig ekomat och träning helst varje dag, men när jag genomförde ett psykologiskt test blev resultatet att jag varnades för en tendens till ätstörningen ortorexi och det kan kräva vård med kombinationen KBT och kemtekniska preparat som ska “justera” påstådda kemiska obalanser i hjärnan.

Välkommen till Sverige, den kemtekniska industrins experimentland.

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • En oskyldig flaska pressad ekologisk citronsaft är alltså en sexbomb. Sprängande alla etablerade begrepp. Att tiopotenserna skulle vara så hotade av att folk finner genvägar till hälsa när alla andra blott leda till Rom! Nog trodde vi att det var vinsterna som drev läkemedelsindustrin och nickedockorna petter nicklas men nu får vi tänka om. En avskalad sexappeal är något betydligt värre och hotfullare. Inför risken att framstå som anemisk och hotet att spridningen av äkta hälsa skulle vara pandemisk backar man inte för något.. Med kirurgisk precision skär man bort allt som sticker ut ur den grå massan. Ett leende, en bredare lycka och ett längre liv. Allt hotar den som kort och gott vill styra över liv, död och kan tjäna en slant, en Kejsares dyra kläder. Den stora vita skaran sjungande sitt eget lov, är inte svår att förutse. Det var trots allt vad som fanns under skruden som var väsentligt.

 • Men att självförverkligandet är en illusion är en motsägelse eftersom ordet, om vi diskuterar inre självförverkligande, handlar om att just genomskåda illusioner, inre likväl som yttre.

  Ett problem uppstår om vi bakar samma sund livsstil/träning/kost med den osunda kroppsfixerade mät-dig-själv-kultur som industrin bakat fram för sina egna intressen.

  Cederström skriver:

  “Storebror behövs inte längre. Nu kontrollerar vi oss själva i forum och [mha] appar där vi mäter toabesök, luncher, arbetsdagar och joggingturer.”
  http://www.dagensarena.se/magasinetarena/carl-cederstrom-effektivisera-mig/

  Men det är industrier som ligger bakom reklamen och säljer mätprodukterna och det är samma industrier som plockar upp data från våra appar. Storebror är i högsta grad involverat.

  • Självförverkligande är naturligtvis en realitet, men en äkta inre sådan, kan inte äga rum inom de ramar som konsumtions- och kroppsindustrins sekularisering av kroppen skapar. De skapar en illusion av självförverkligande genom yttre stilförändringar; slankare kroppar genom underhåll på gym eller bantning, smink, kläder m m.

   Överdrifter/besatthet inom gymkulturen, som Carl pekar på, visar på individer som inte lyckats hitta en balans mellan självbild, social status/acceptans och individualitet. Det är nog dem han vill väcka då de fallit offer för en manipulation.

 • Redaktörens artikel är träffande, men Carl Cederström har en poäng när han diskuterar vår inställning till kroppen. “Om vi bara ägnar oss åt våra kroppar blir det en besatthet av kroppen på bekostnad av att ställa frågor av en politisk karaktär till exempel”.

  I artikeln “Effektivisera mig” utforskar Carl kritiskt inställningen till kroppskulturen på gymmen i allmänhet och utveckling av självmätning och effektivisering i synnerhet, vilka leder till att vi utvecklas till nyliberala agenter eller “vandrande reklamkampanjer ” som agerar både för “självförverkligande och konformitet”. Makthavarnas krav på konformitet blir allt strängare för varje dag, vilket är ett måste för att uppnå en världskultur med gemensamma vanor och föreställningar. Självförverkligande är en illusion.

  Medborgare som ifrågasätter gängse konsumtionskultur är inga perfekta konsumenter, vilket är en utmaning för det politiskt-industriella komplexet. Individer ska inte ha några egna åsikter utan har en plikt att leva efter de intellektuellas artificiella livs- och kunskapsstil. Kan vi kräva att de visar en större tolerans för människor som inte delar deras smak?

  http://www.dagensarena.se/magasinetarena/carl-cederstrom-effektivisera-mig/

 • När jag läser ovanstående artikel börjar jag genast fundera på huruvida detta är en satirtidning eller ej. Att hälsa är något som kräver mer än medicin är något jag defenitivt kan skriva under på. Däremot är detta något som sjukvården också driver starkt, dock är tyvärr inte motion och sund kost lösningen på allt. Sjukvårdens främsta roll är därför att försöka vårda i det tillfällen där detta ej räcker till.

  Att skribenten sedan tillsammans med redaktören går i god för att inte vaccin, vilket är något som räddar miljontals liv, inte fungerar är både sorgligt, obildat och ansvarslöst. Driver man en sådan kampanj bör man verkligen veta vad man pratar om och det är uppenbart att det saknas här.

 • Av hälsorörelsens råd och livsfilosofi finns inget kvar i folks medvetande.
  Fastän de hälsoråd som Lilly Johansson och Are Waerland samt Dr Aly,mfl idag i princip är bekräftade av långvarig forskning på tex KI.
  Men faktum är att varken staten eller läkemedelsbolagen är betjänta ( ur vinstsynpunkt) av friska människor, utan ett antal procent av befolkningen måste insjukna så att man håller folk i arbete ( både i vårdapparaten och i läkemedelsindustrin).
  Dessutom så skrivs det ju ut mängder av olika piller för psykologiska besvär , naturligtvis för att hålla folk fördummade och avtrubbade.
  Så mitt råd är , håll er borta från allt vad läkemedel heter. Håll er till ekomat, (undvik raffinerad och färdiglagad mat som innehåller mängder med e-nummer), zonterapi, homeopati , meditation, yoga mm .
  Detta är enda vägen till en frisk kropp och ett balanserat psyke.
  En sund själ i en sund kropp sa de gamla grekerna.

 • Gissar att samma gäng äger Big Pharma, Big Agro, krigsindustrin och Federal Reserve i Amerika, privat alltså. inte staten i amerika som trycker pengar. Ja det vet ni redan…

 • Detta körde de i Amerika nåt år innan media här började yla om det. Svenska media har ett manus de måste rätta sig efter, de transnationella ägarna bestämmer. goldman sachs skulle jag gissa.schibsted ägs av GS enligt uppgift.

  Så fria media har vi inte.typ oberoende socialdemokratisk, oberoende liberal etc.
  Vi har “beroende” media där agendan sätts av GS.

  Vilka äger GS? Hitta de personerna och vi vet vem som sätter media-agendan world wide….

 • Tack för kommentarer!

  Jag åt en ekogrönsak och hade minst en positiv tanke idag. Kan vara ett tecken på en dold psykisk sjukdom.

  • Tack för ‘mitt-i-prick’ artikel Torbjörn.
   Betr dina ord — “..men när jag genomförde ett psykologiskt test blev resultatet att jag varnades för en tendens till ätstörningen ortorexi och det kan kräva vård med kombinationen KBT och kemtekniska preparat som ska ”justera” påstådda kemiska obalanser i hjärnan..” —

   ..så bör du nog vara försiktig, speciellt om du lägger till ‘..minst en positiv tanke..’ om dagen till allt det andra hälsosamma! Tillståndet ortorexi är inte att leka med och skulle du dessutom drabbas av placeboeffekten och känna dig riktigt frisk och positiv ..ja, då är det med all sannolikhet kört!! 😉

   Ajabaja Torbjörn (och ni andra ‘health freaks’) ..uppsök genast tv-soffan och såporna, så kanske ni kan slippa undan ‘..KBT och kemtekniska preparat..’

   Skämt åsido så kan man verkligen undra vilka det är som behöver ‘justera’ ..kemiska obalanser i hjärnan!!!

 • Det finns ett kanske bättre namn på skolmedicin. Kvarsittarmedicin – De lär sig aldrig läxan..

  Redan biverkningarna visar att de är totalt fel ute, men i lagens mening har man alltså legaliserat skador och förgiftningar. Biverkan av girighet och gruvliga vinster har fört mänskligheten långt in i mörkret. Grottstadiets förblivande klubbas i styrelserummen varenda år..

 • Ortorexi handlar väl mest om en överdriven fixering. Tvångsmässigt handlande som knappast är nyttigt, finns många som tränar för mycket och fel så det gör mer skada än nytta. Märkliga dieter som som hela tiden byts ut mot nya. Så här säger jag: Ät hälsosam mat, riktigt lagad med bra råvaror gärna eko.
  Kosttillskott kan man ta, men kolla upp så de preparat du tar är bra och att det behövs samt att de som säljer dessa är seriösa och har kunskap inom området. Passa er för pyrmidspelsaktörer.

 • Jätte bra skrivet du fick verkligen med allt. Jag har människor omkring mig som tycker att jag överdriver för att mina barn får bara äta Eko och Godis och annan skräpmat är total förbjudet. Folk tycker synd om mina barn för att jag inte ger dom godis. Jag vaccinerar inte Heller och det är ju skandal. Hur kan jag inte förgifta dom, det är svårt att förstå för dom.

 • Några referenser för den som ännu inte sett dem:

  Rockefeller Medicine
  https://www.youtube.com/watch?v=X6J_7PvWoMw

  Dr Rima Laibow Exposes Genocidal Plot
  https://www.youtube.com/watch?v=V3cvqrNvcR8

  Dr Rima Laibow Codex Alimentarius Nutricide Criminalizing Natural Health, Vitamins, and Herbs YouTube
  https://www.youtube.com/watch?v=fb_y4tL3b3I

  Dr Rima Laibow Speaks on Codex Alimentarius & Food Nazification (FULL)
  https://www.youtube.com/watch?v=55g-ajvxLPY

  Mer finns t ex i högerspalten på YouTube.

  • Tack för att det finns fler som vet… om Codex Alimentarius & Agenda 21

   Svenska politiker tar inte den sjunkande självförsörjningsgraden på allvar. Varför?

   Glöm storföretagens vänner typ SLU, LRF, Lantmännen och Hushållningssällskapen. Jordbruksverket och Livsmedelsverket är köpta av globala aktörer. Tro inte på EU:s jordbruksstöd….

   Varför avfolkas landsbygden? Storföretagen vill kontrollera världens matproduktion… Vakna!

   Glad att “oasen” Newsvoice finns…

 • Så hemsk är vården idag.Dom ska strunta i våra naturmedel vi bet. själv. Pengar ,pengar
  proppa i folk mediciner för att få sina underbara resor av storebror.FY FY S
  Å HJÄRTLÖST.

 • HUVALIGEN för hälsosamma människor som lever länge och aldrig blir sjuka och dör. USCH så taskigt mot stat och BIG PHARMA och BÅG MEDICA m.m. som inte tjänar pengar på dig. Är du inte lönsam så gå och dö. 😉 (Om vi inte lyckas tvinga dig eller lura dig på något annat sätt att duktigt gå och bli så där lagom sjuk så du ändå kan gå till jobbet.)

 • Bra skrivet,hoppas att långsamt men säkert folk börjar vakna.Det är därför denna hetskampanj mot allt vad hälsomat och tillskott går ut på.De känner att de förlorar mark.

 • Mitt i prick! Lite skrämmande också, snart blir man kanske tvångsvårdad om man köper ekologiska morötter 😉

  • Underbar kommentar ! Tog udden av min ilska o genererade skratt , vilket för min del gör det lättare att hantera detta överförmynderi.

 • Det känns som om vårdetablissemanget (skolmedicinen och läkemedelsindustrin) är mer och mer desperata, och att det är därför de lanserar den ena “rapporten” efter den andra. Nu senast läste vi vad Dan Larhammar sagt om homeopaten i både en kvällstidning och i Metro. Dan Larhammar är ju en förespråkare för vetenskapen, men han uttalar sig anmärkningsvärt ovetenskapligt om det han inte känner till.

 • “Om andra skulle råka se att du tränar väldigt mycket kan dessa känna utanförskap.”

  Vad du än gör, nämn inte Vasaloppet, eller Klassikern.

  • Jag löper i vår lilla skog och lyfter lite skrot. Helt i hemlighet! Vill helst inte bli ertappad.

   • Jag ser två scenarios:
    1: du är träningsinriktad.
    2: du samlar in kablar och metaller från byggarbetsplatser för att sälja kontant till den lokale skrothandlaren.

    🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *