Leva på luft? – Frågan om luftarianerna hänger i luften

  21

  Dr Wolfgang Marktl är inte luftarian
  Hans Berggren mars 2015 - eget verkFör ett par år sedan hörde jag min svägerska Karen tala om att det finns människor som har slutat äta och dricka och lever på luft och prana, dvs solens livgivande energi som ju är urkällan till allt som frodas här på planeten. Karen är vegan och äter mest råkost, vilket kan ses som en följd av insikten att ju mindre man deltar i dansen runt köttgrytorna och guldkalven, desto friare kan man känna sig.

  Text: Hans Berggren, Lagoa da ConceiçãoFlorianópolis, Brasilien | Foto ovan: Light Documentary 

  Men sluta äta!? Jag fnös förstås avfärdande och högg in på fisken, men nyligen kom ämnet upp igen, den här gången i närheten av en dator, så vi tittade på några videofilmer och jag måste säga att jag blev förförd. Det är en underbar dröm. Om frihet.

  Låt oss tänka oss att det är möjligt. Vilket dråpslag mot den för några så lönsamma världssvälten och alla matmonopolplaner om det skulle bli lika omodernt att äta som att röka eller dricka sprit! Och om vi andra slutade med kött och fisk för att slippa skämmas! Vilka sociala konsekvenser! Meditationsrum där de upplysta slapp se de stackars matvraken glufsa i sig lunchen? Matavvänjningskliniker? Men skämt åsido.

  Växter lagrar solenergi via fotosyntesen, djuren skaffar den via växter och bytesdjur. Enligt vetenskapen kan vi bara tillgodogöra oss solenergi via maten. Ändå vet varenda svensk hur solen stärker oss när den äntligen kommer tillbaka om våren. Enligt “breatharianerna” eller de pranamedvetna kan vi lära oss att absorbera solenergin direkt genom meditation, genom att stirra in i solen när den står lågt, varvid energin kan absorberas och omvandlas via tallkottskörteln och hormonsystemet. Kroppen lär sig att lagra solenergi och att återanvända sig själv.

  Det låter ju lätt. Men för att nå dit måste man genomgå en 21-dagars fasta som man inte överlever om vetenskapen ska få rätt. Men det har tydligen ett antal människor gjort. Några få har dött och de flesta har gett upp. Tron lär försätta berg, och historien är full av helgon och eremiter som lär ha fastat i årtionden. Och av charlataner.

  Den som mest marknadsför rörelsen, om det nu är en sån, är en kvinna från Australien som kallar sig Jasmuheen och har skrivit boken “Living on Light”. Hon reser världen runt och föreläser, ses med andra “alternativa” jetsetare men var tvungen att bryta efter fyra dygn utan mat och vatten när hon utmanats av australiska tv-programmet 60 Minutes att leva som hon lär. Hon såg inte ut att må bra.

  Men det finns andra. Här i Brasilien, där man gärna lyssnar även på avvikande åsikter ibland, var ett par inbjudna till den jovialiske Jo Soares tevestudiosoffa och berättade att de inte hade ätit på två år, vilket ledde till en munter och livad pratstund. Ingen blev upprörd. Inte för att man blev klokare för det. Det slutade med att killen som studerat jazz vid Berklee innan han slutade äta spelade “Stella by starlight” med bandet på en lånad sax. Inget jag rekommenderar.

  Det finns också en ung man som heter Oberom Silva som sakligt redogör för hur och varför man går från köttätare till vegetarian till vegan till “breatharian”. Han understryker att det inte handlar om att äta eller inte äta utan om vad man äter. Lever man på andras lidande och död så bidrar man till grymheterna. Han utstrålar en frid och en glädje som åtminstone jag kan tro kommer inifrån. Han påstår inte att han aldrig äter, bara att det går månader mellan tillfällena.

  Ähmen upp till bevis! hör jag voffarna [från skeptikerföreningen VoF] morra. Så vi får trycka på dig foliehatten!

  OK, som vi vet går det att klippa och klistra i levande varelsers DNA precis som det lyster Monsanto, och nya förbindelser skapas i hjärnan varje gång vi lär oss något nytt. kanske är även vilja och tro faktorer som kan omskapa oss på djupet. Kvantfysiker brukar luta åt den åsikten. Och enligt Oberom finns redan förmågan att leva på prana inbyggd i vårt DNA, den behöver bara utlösas, vilket inte kan ske så länge vi fortsätter att leva på kadaver och gifter.

  Men det enda “bevis” jag har att framlägga är den här videon om Pralad Jani, en indisk yogi som vid sju års ålder fick en uppenbarelse: han mötte tre gudinnor som förklarade att han inte mer behövde bekymra sig för mat och dryck, och sen dess har han fastat och mediterat. I 70 år! Den gamle utmanades och infann sig villigt på det modernaste privata sjukhuset i Allahabad, där han under tio dygn varken intog fast föda eller vätska eller urinerade eller hade avföring. Han var ständigt övervakad av personal, kameror och monitorer. Läkarna, som samtliga var skeptiker utbildade i England, baxnade. Ultraljudkontroller av blåsan visade att den fylldes med jämna mellanrum men att urinen tycktes återabsorberas. Blodtryck, blodsocker, prover, alla värden var normala och hans hälsa utmärkt. Förklara det den som kan!

  Jag har naturligtvis svårt att tro på det här, men att jag har svårt att tro på något är inget skäl att bara avfärda det utan närmare granskning eller diskussion. Snarare tvärtom. Man vet ju inte allt bara för att man är skeptiker. Och det är roligt att leka med tanken. Snillen spekulerar väl, så varför inte vi? Är det kanske farligt för någon? Är det förmätet av oss? I vilket fall har jag ett vattentätt alibi som skyddar mot hundbett. April, april!

  Text: Hans Berggren

  Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  Prenumerera
  Notify of
  guest

  21 Kommentarer
  Nyast
  Äldst Mest röstad
  Inline Feedbacks
  Se alla kommentarer
  Hög häst
  Gäst
  5 april 2015 kl 00:46

  Ett riskorn har tillräckligt med energi för att dra ett lokomotiv några varv runt jorden, skriver
  Omraam Mikhaël Aïvanhov i boken ”Yoga of Nutrition”.

  Ivan Björn
  5 april 2015 kl 00:04

  Liknande artikel publicerades på min blogg den 27 september förra året… Länken finns högre upp i mina kommentarer. 🙂

  Sofia
  Sofia
  Gäst
  4 april 2015 kl 15:36

  Publicerad den 1 april 😉

  Stella
  Gäst
  Reply to  Sofia
  4 april 2015 kl 23:13

  Bra försök Sofia 😉

  Synd att den publicerades då. Red, vad tänkte du på?

  Ivan Björn
  Reply to  Sofia
  5 april 2015 kl 00:01

  Tittar du högre upp upptäcker du att liknande artikel har jag publicerat den 27 september, m.a.o. långt ifrån ett aprilskämt.

  Stella
  Gäst
  4 april 2015 kl 13:57

  År 2004 var jag i Polen och träffade en familj. Mannen berättade att han under ett drygt år levt som lufterian. Han slutade när han gifte sig och ett barn var på väg.

  När jag besökte familjen var pojken nio år, men de åt fortfarande sparsamt. Till middag ställdes det fram mat vars mängd var en dryg vanlig portion för mig. Jag blev lite orolig men tänkte att jag väl får köpa nåt på hotellet senare.

  Mannen berättade att knepet är att man tuggar länge. 4-6 minuter per tugga. Han beskrev kemin, hur amylaset bryter ner så att hjärnan hinner få signaler om vad man stoppat i mun. När hjärnan processat klart och bestämt sig för att maten är ok att äta, så börjar det smaka bättre, blommigare och sötare. Om det är dålig föda börjar den istället smaka så illa att man antingen måste svälja eller spotta ut. Spotta är den instinktiva reflexen, men eftersom all processad mat (som jag testat) börjar smaka rent äckligt, så är det säkert något evolutionärt inbyggt, så svälja är nog mer kulturellt betingat.

  Efter det här mötet började jag äta långsammare, vilket resulterade i att mängden mat jag behövde för att bli lika mätt som vanligt sjönk till ca 40-50%. Det hade ju ytterligare effekter som t ex viktnedgång (jag var överviktig) och bättre ekonomi.

  En tanke som dyker upp är ju att vi ser så polärt på allt. Man måste vara antingen eller, men tänk om man kunde äta det som finns medan det är färskt och kan låta bli att äta utan problem när maten tryter. Som en björn, fast utan att man går i ide. Bara en sån sak skulle ju påverka vår vardag enormt.

  Min bekant gick inte igenom den omskrivna 21-dagarsfastan. Han började fasta som vanligt i en vecka och mådde bra av det. Så han drog ner ytterligare och drack bara teer och lätta drycker i en. Eftersom han fortfarande mådde bra övergick han till bara vatten under tredje veckan och märkte hur han behövde mindre och mindre. Naturligtvis mediterade han osv. Efter tre veckor insåg han att han inte längre drack och testade helt enkelt hur länge han kunde fortsätta och fortfarande må bra. Ett drygt år som sagt.

  Ivan Björn
  3 april 2015 kl 11:32

  2:
  Människor som äter enbart Prana, bråkar inte med någon, de vill inte bevisa något. De gör detta för sin egen utveckling!

  Ändå kommer tyckare som tycker att detta är fysisk omöjligt! Inte nog med detta, den korrumperade vetenskap som sviker mänskligheten på punkt efter punkt med förgiftade mediciner och miljö tar man i sin argumentation till hjälp.

  Som det står i skriften, den som har öron att lyssna med… ögon att se med. En sådan människa skulle veta att vår historia är förfalskad, att vi som människorasen är minst 250 000 år gamla. En sådan människa skulle upptäcka att det fanns en man i Kalifornien som byggde trotts fysiska lagar CORAL CASTLE http://www.vaken.se/mysteriet-med-coral-castle/

  En sådan människa skulle inte tro på billiga förklaringar om fysiska lagar, för att bara man öppnar ögon så ser man runt omkring sig händelser som pekar på att de så kallade fysiska lagarna går att sätta ur spel! Detta tyder bara på en sak och det är att allt som vi tror är sant och fast är bara en förändringsbar illusion!!!

  Vem har sagt att den som inte äter fysisk föda inte kan veta hur det smakar? Sinnena skärps, bara man tittar på saker så vet man deras lukt, smak, men framför allt lär man sig att känna saker på ett sätt som få är förunnat. Allt är ljus, Vi Alla är ett. Man uppfattar detta hos allt som Existerar.

  Vi har inte kommit hit på jorden för att avstå från att uppleva! Men när vi har upplevt tillräckligt av något så letar vi efter mer, efter större förståelse helt enkelt som vi hittar inombords. Att äta enbart Prana är inte samma sak som att avstå från något. Man avstår inte från något, för att man har mera av Allt, inte minst vetskap om den obegränsade inneboende kraften som är bortom alla fysiska lagar och begränsade föreställningar.

  Ivan Björn
  3 april 2015 kl 11:32

  1.
  Här vill jag skriva ytterligare en tanke. Tänk dig att du på den personliga planet bara för dig själv tycker att äta mat i fysisk form inte ger dig något. Genom alla inkarnationer är du mättad på mat helt enkelt. Din själ vill utveckla sig vidare och du slutar äta fysisk föda som en led i din andliga utveckling och förståelsen för att ALLT ÄR LJUS. Du gör detta för dig själv och inte för att bevisa något för någon.

  Om du vill dölja detta anpassar du dig och i offentliga sammanhang äter du som andra. Om du inte anpassar dig så kommer detta att sprida sig. Finns det människor i din omgivning som har ett öppet sinne kommer du att föreläsa för dem om dina erfarenheter. Vissa vill kanske prova, många misslyckas. För att äta enbart Prana kräver andlig mognad och alla har inte den.

  Andra kommer att hata dig. Misstänka dig för att du fuskar, påtala att detta är omöjligt, de kommer att korsfästa dig och bara för några hundra år tillbaka skulle du brinna på en bål.

  VOF vet att det farligaste som finns är när människor lär sig att betrakta med öppet sinne. Det spelar inte någon roll att just jag äter. Det viktigaste för mig är att vara medveten om att man kan välja att äta enbart Ljuset – det räcker. Detta är farligt för etablissemanget för att betrakta och se möjligheter sinkar etablissemangets planer till manipulation.

  Vem är inte den bästa vakten av världsordningen om det inte är en dömande människa som vaktar sina föreställningar med näbbar och klor? Som i sitt begränsade sinne trycker ner allt det som är annorlunda?

  Thoor Eriksson
  Thoor Eriksson
  Gäst
  Reply to  Ivan Björn
  6 april 2015 kl 16:54

  Tack för detta inlägg… Mycket vackert beskrivet och tänkvärt för många. Må vi var och en finna toleransen inom oss och hämta hem förståelsen att alla är vi på olika nivåer av medvetande. Ju högre medvetande desto finare frekvenser kan vi omsluta i vårt liv.

  ruben
  ruben
  Gäst
  2 april 2015 kl 19:20

  Om det nu stämmer allt detta med yogin Pralad Jani är det ju sensationellt spännande. Har man undersökt hans DNA? Tänker på det jag hört om människans DNA, att vissa delar tror man under livstiden aldrig aktiveras och kallats ibland för “skräp-DNA” och har inte kunnat kartläggas. Det var en spontan tanke jag fick, att han kanske har vissa av de delar DNA aktivierat, som i normala människor är inaktivt? Blir nyfiken och hoppas de kan undersöka mer om denne man, om han tillåter 🙂

  Ingemar Ljungqvist
  Gäst
  2 april 2015 kl 18:41

  Vi har i 2000-talets Vetenskap en gång tagit upp detta med ett par från Siljansnäs , som “lärt sig” av just Jasmuheen. De lade av efter ett tag eftersom mat är mer än byggstenar och kiloJoule. Mat ingår också som en viktig del i en social samvaro. Den ville de inte förneka.
  Hur som helst så hade Birgit Swensson fina vetenskapliga tankat om att vi direkt kan överföra åtminstone en del av solens frekvenser för att göra ATP direkt utan att stoppa in glukos eller ketonkroppar i Krebscykeln.
  Ännu intressantare var två schweisiska privatforskare , jag tror en kemist och en journalist, som gjorde regelrätta försök och gav detta trovärdigt. Tyvärr när vi sökte upp dem ville de inte längre ha kontakt med journalister – de hade nog fått för mycket av den varan.
  Hursomhelst: Frågeställningen mycket intressant, men då gäller att bevisbördan är ännu tyngre. Därför har vi låtit bli att gå vidare och de exemplen som tas upp här är av kategorin diskussionsuppgifter. Man måste själv gå i clinch med dem – inte gå på andrahandsuppgifter.

  JR
  JR
  Gäst
  1 april 2015 kl 17:05

  Ljuset är planetens ursprungliga metod att ge liv. Det borde kanske stämma till eftertanke att alla religösa högtider firas med måltider.

  Hög häst
  Hög häst
  Gäst
  1 april 2015 kl 16:32

  Man ska följa det naturliga… har man en fysisk kropp så äter man fysiskt. Vad är meningen med att inte äta? Jag träffade en person som skulle hålla föredrag om det där att inte äta. Personen var väldigt rynkig och såg mycket äldre ut än vederbörande var. Personen sa att hon/han fuskade ibland och åt något, som en chokladkaka(bit).

  Det är skillnad på denne indier, som inte behöver äta, för han underhålls av andra väsen, och det är inget som gagnar honom.

  Om man som energi-New Agarna… sysslar med sådant där, som nu i vår tid inte är inom andlighet/kultivering, så förstör man lätt sig själv.

  De kan nämligen inte lätt ta upp energi ur mat/vatten, via någon tugga bara, eller kan inte andas prana, inte ta in färger, etc, via natur, blommor… osv. De kan inte det energetiska, eller det eteriska.

  Förr kanske en del var tvungna att verkligen klara det, eller dö – då de begav sig till skogar, grottor och berg, för att kultivera. Då hade de “guidning” och ett skydd.

  The Immortal Zhang Sanfeng
  http://www.pureinsight.org/node/5952

  David Copperfield – Grand Canyon Levitation
  https://www.youtube.com/watch?v=B_zyxg8KY_c

  The Greatest Illusion Of All Time – David Copperfield Flying
  https://www.youtube.com/watch?v=70U2yybKhKg

  Peter Grafström
  Peter Grafström
  Gäst
  1 april 2015 kl 15:28

  I ett sånt lärt sällskap vill jag passa på att slå ett slag för vattengående. Genom utvecklingen av materialteknologin finns nu nanoteknologiska material tillgängliga som är helt vattenavstötande. Beläggningar med dessa material på undersidan av skosulor har häpnadsväckande effekt och man kan efter viss träning lära sig gå på havsytan även om lugna insjöområden är bättre för nybörjare. Men se upp för såna fläckar på vattenytan där fritidsbåtar har tömt ut diskvatten. Det tar nämligen bort ytspänningen och leder till att man trots supermaterialet faller igenom vattenytan.

  Red
  Red
  Gäst
  Reply to  Peter Grafström
  1 april 2015 kl 16:01

  Har du en länk på det?

  Hans Berggren
  1 april 2015 kl 13:04

  Jag håller med dig Ivan, om att journalisten som skulle “ställa henne mot väggen” mer liknade en inkvisistor som skulle ha henne att erkänna “vållande till annans död” för att hon skrivit en bok. Det här med trakasserier, störd sömn och tobaksrök kände jag inte till, men nu står det klart som korvspad. Hon fick helt enkelt inte lyckas! Det är tydligen skillnad på skeptiker av australiskt VoF-snitt och den indiska modellen. Läkarna i Allahabad behandlade sin försöksperson med respekt och undvek att komma med färdiga slutsatser innan försöket var genomfört.

  Ivan Björn
  Reply to  Hans Berggren
  1 april 2015 kl 13:30

  Tack för klargörande

  Ivan Björn
  1 april 2015 kl 09:43

  Denna artikel är ett typexempel på hu olika människor uppfattar en och samma verklighet på olika sätt. T.ex. är i samband med Jasmuheen och 60 minuter utelämnat väsentlig information. Jag vill bara tillägga att det är en fördel för en människa att förstå hur energiströmmar fungerar. Här menar jag både den individuella energin och den kollektiva energi. Utan förståelse för detta blir förståelsen och ens egen uppfattning mycket platt.

  Jag har skrivit en artikel i ämnet också med samma underlag som Hans Bergren har. Ni kan läsa denna artikel på följande länk

  http://ivansbj.blogspot.se/2014/09/att-leva-pa-ljus.html

  Vad beträffar Jasmuheen klistrar jag här ett litet utdrag av min beskrivning av händelsen:

  “Vissa betarianer har svårt att vistas i stressiga miljöer som t.ex. stadsmiljö. Då går deras energinivå ner och de behöver vid sådana tillfällen lämna den stressiga miljön, eller äta en bit mat i fysisk form. Detta har Jasmuheen erfarit när programmet 60 minuter i Australien har kontaktat henne. I 10 dagar har hon varit under ständigt kontroll, hon fick inte sova och man blåste tobaksrök i hennes ansikte, allt för att detta försök skulle misslyckas och att massmedia skulle såga henne som betarian och för att människor inte skulle få för sig att tänka i dessa banor.”

  Att leva på Ljus betyder att man äter Ljus- Prana. Detta går att förhindra med riktade trakasserier. För att förstå lite av energin och hur den påverkar oss lämnar jag en länk här från en annan artikel på min blogg som handlar om negativa joner = en byggsten i skapandet. Brist på negativa joner är lika med ohälsa och död.

  http://ivansbj.blogspot.se/2014/03/secret-of-bosnian-pyramids.html

  I pyramidens tunnel finns det negativa joner som läker människor. (2:45 i video)
  För att jämföra så finns det ute ungefär 400 negativa joner på 1 kubikcentimeter luft, vid floden finns det ungefär 1 500 negativa joner i skogen ungefär 3 000 negativa joner och i tunnlarna i Bosniska pyramider finns det 42 000 negativa joner.

  Hur många negativa joner hade Jasmuheen tillgång till under 60 minuter med alla trakasserier inräknade kan var och en räkna ut själv

  Lisa
  Lisa
  Gäst
  Reply to  Ivan Björn
  1 april 2015 kl 13:39

  Det finns så mycket som påverkar detta, dålig luft och dagens offantliga mängder med strålning t.ex. Även på den tiden när detta var vanligare så byggde man monument för att förstärka livsenergi på speciella platser med speciella material.

  Lisa
  Lisa
  Gäst
  Reply to  Ivan Björn
  1 april 2015 kl 13:53

  Underbar sida Ivan!

  Ivan Björn
  Reply to  Lisa
  1 april 2015 kl 22:29

  Tack 🙂