Jens Jerndal: USA är roten till flyktingströmmarna

76
2826

WhiteHouse press Photo Pete Souza

Debatten om Sveriges flyktingpolitik äger rum i forcerat krabb sjö. Det svenska åsiktsförtrycket firar nya triumfer i den politiska korrekthetens namn. Det talas om att vi har plikter mot dem som tvingas fly från krigshärjade områden och det är bara att acceptera situationen och öppna våra gränser. Visst.

Text: Jens Jerndal (Facebook), språkrör för partiet Enhet | Foto på Jerndal: Enhets blogg | Foto: Vita Huset pressfoto av Pete Souza | Read this article in English

Men hur skulle det vara om vi gick till roten av det onda och i stället försökte förhindra flyktingproblemet från att uppstå? – Hur skulle det vara med ett helhetsperspektiv för att finna den egentliga orsaken till problemet? Och begära att de som skapat problemet också tar hand om dess konsekvenser? Och att de omedelbart slutar skapa fler sådana problem?

Det talas aldrig om vem som är ytterst ansvarig för flyktingproblemet. Jo, för all del, våra politiskt toppstyrda medier låter oss förstå att allt detta orsakas av terroristorganisationer, islamiska fanatiker, mot vilka all världens samlade militärmakt intet förmår

Dock krävs verkligen inte särskilt mycket analys eller tankeförmåga för att klart se vem och vad som är upphov till 99% av flyktingproblemet.

  • Vem har skulden för Iraks ödeläggelse med miljoner döda och än fler lemlästade och hemlösa?
  • Vem bär skulden för samma sak i Libyen, och nu i Syrien?

Utan att nämna Afghanistan och ett flertal länder i Afrika. Ja, inte är det någon liten spontant självorganiserad grupp av fanatiska islamister, som varken USA eller NATO rår på. Om någon verkligen trodde det, tänk igen!

USA har under det senaste decenniet spenderat flera triljoner dollar på sitt “försvar” mot dessa farliga terrorister över hela världen, och det är detta “försvar” som oprovocerat bombat sönder en lång rad länder och framkallat de strida flyktingströmmarna.

Till saken hör att det sedan länge är konstaterat av objektiva amerikanska källor att både Al Qaeda och ISIS skapats, finansierats och dirigerats av de amerikanska säkerhetsorganisationerna själva för sina egna politiska och ekonomiska syften.

Är det då rimligt att små länder som Sverige skall tigande ta på sig ansvaret för att ta hand om alla dessa utblottade människor?

Missförstå mig inte, jag menar inte alls att vi skall stänga våra hjärtan och avvisa alla hjälpbehövande. Men hur rika vi än är per capita, så är vi ett ekonomiskt litet land med begränsade resurser.

Vad vi däremot har som inte är föremål för fysisk begränsning, är ett globalt förtroendekapital som förkämpar för fred, frihet, jämlikhet och mänskliga rättigheter.

Trotsa den globala makten!

Historien är full av erfarenheter, bl.a. från Nazityskland, som visar att den som tiger samtycker, och är därmed medskyldig till brottet. Vill vi få slut på krigen, massmördandet, förstörelsen och flyktingströmmarna, ja då måste vi alla rättskaffens människor och länder gå samman och säga ifrån att vi vet vad som pågår, och att vi inte längre tänker tiga och samtycka.

Kanske det kommer att kosta oss mer ekonomiskt att trotsa den globala makten, men om vi lyckas få slut på de onödiga krigen så har vår uppoffring inte bara givit asyl åt en bråkdels procent av flyktingarna, utan det kommer att ha räddat kanske miljontals liv och oskattbara mänskliga kulturvärden.

Och tro inte att en sådan akt behöver bli ett slag i luften. Mot en tillräckligt stor enad massa av engagerade människor blir till och med världens alla arméer till slut maktlösa. Kom ihåg Margaret Mead’s bevingade ord:

“Betvivla aldrig att en liten grupp medvetna och engagerade medborgare kan förändra världen. Ja, det är faktiskt enda sättet som världen har förändrats på någonsin.”

Text: Jens Jerndal (Facebook)


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
76 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Anders Romelsjö
Gäst
18 maj 2015 kl 19:36

Du tar upp en viktig fråga – och har ju helt rätt. NATO utvidgade, med USA som påhejare och Sverige som mycket aktiv involverad, en olycklig FN-resolution långt utöver resolutionstexten och slog sönder Libyen, landet med Afrikas högsta levnadsstandard. Kadaffi var för självständig, liksom Assad. Att USA stött många diktaturer och statskupper mot olika demokratiskt valda regeringar är väl belagt. Sönderslagna Libyen blev en grogrund för rekrytering till IS, till al-Qaida och det är inte konstigt att människor vill fly. Jag behandlar detta i blogginlägget “Flyktingkatastrofen på Medelhavet – vems är felet?
(http://jinge.se/mediekritik/fyktingkatastrofen-pa-medelhavet-vems-ar-felet.htm) samt i “Big business” i svensk flyktingindustri 12/5 på http://jinge.se

Leif Bengtsson
Leif Bengtsson(@leifb)
18 maj 2015 kl 20:07

För att få lite bakgrund till det som beskrivs kan jag rekommendera filmen
https://www.youtube.com/watch?v=U1Qt6a-vaNM

Det har i skrivande stund 918214 personer gjort tidigare.
Tre timmars dokumentär. En av de bästa jag sett.

per
per
Gäst
18 maj 2015 kl 23:54

Jens Jerndal har så rätt. Det är fruktansvärt beklämmande, att de mest etablerade tidningarna och radio- och tevekanalerna aldrig själva presenterar den här djupare analysen av problemet. Jag är fullkomligt urless på Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter, Göteborgs Posten, Expressen, Aftonbladet, Sveriges Radio, Sveriges Television, TV4 och så vidare, som styrs av korrumperade chefer med fega underhuggare till journalister, vilka inte vågar berätta sanningen, alternativt är för enfaldiga för att förstå den. Samtidigt har faktiskt allmänheten en skyldighet att reagera på och säga stopp till det fruktansvärda våld som USA utövar i världen. Man kan inte svära sig fri genom att säga “jag visste ingenting”, när övergreppen är så uppenbara.

När det gäller USA:s agerande kan man, precis som Jernberg säger, helt klart dra paralleller till nazitysklands framfart. Frågan är om USA inte är ännu brutalare.

Skulle det goda segra och rädda mänskligheten från den världsdiktatur, som vi tyvärr är på väg in i med stormsteg, så kommer domen sannolikt att falla hårt över alla som inte höjde sina röster, för att försöka få stopp på de amerikanska övergreppen.

Ulla-Brita
Ulla-Brita
Gäst
19 maj 2015 kl 00:39

Före 2003 kom så gott som inga flyktingar från Irak – efter USA:s attack på landet började flyktingströmmarna därifrån. Saddams brott (från att ha varit USA:s lille guldgosse): han begärde euro istället för dollar för Iraks olja.
USA borde ta emot merparten av flyktingarna eftersom det är USA som skapat kaoset genom sin ödeläggelse av landet och sina metoder att söndra och härska. Grupper som förr levde sida vid sida strider nu mot varandra och skapar ett så våldsamt samhälle att en normal tillvaro inte är möjlig där.
Samma sak med Libyen. Ghadaffis brott (från att ha varit USA:s lille guldgosse): hans planer på en valuta gemensam för den afrikanska kontinenten. Libyen idag: en fruktansvärd diktatur med våldsamma inbördes strider.
Sedan stödet till de sk fria rebellerna i Syrien, med nya flyktingströmmar och ISIS som resultat. Och nu senast Ukraina.
Detta vägrar man att ta upp i svensk media – man bugar istället underdånigt för den stat som dagligen gör sig skyldig till en brutal statsterrorism över snart sagt hela världen.

Birgitta
Birgitta
Gäst
19 maj 2015 kl 07:42

En mycket bra artikel som säger det som folk talar om på gatan. Medvetenheten är stor om att USA är den som bråkar och ställer till i världen.

EU räknar med fortsatt oreda i framtiden. I en framtidsprognos 2030-2050 sägs följande:

“Migration flows are relating to conflicts based on the ethnic and religious tensions.
Migratory flows are both: as an asset (i.e. a contribution to the labour force, a counterbalance to aging populations and a contribution to the development of the countries of origin) and a liability (problems with integration, public concern). It implies control of flows, legal and illegal immigration.

The OECD performs projections for a number of European countries (Austria, England and Wales, Denmark, Germany, Netherlands, Norway, Sweden) which indicate that the proportion of foreign born can be expected to grow to a much higher level than today – to between 15 and 32 per cent of the total population in these countries by 2050. Countries will become places of residence and not necessarily concentrations of specific nationalities; As social welfare schemes reduce, the role of migrants becomes less of a burden.

http://ec.europa.eu/research/social-sciences/pdf/fla-2030-2050-state-of-the-art-synthesis_en.pdf

Tom
Tom
Gäst
19 maj 2015 kl 09:39

”Men hur skulle det vara om vi gick till roten av det onda”

De la en stor del av grunden för den verklighet vi har i dag, Mycket lärorik och läsvärd bok.
http://www.bokus.com/bok/9789187031274/sondra-och-harska-uppdelningen-av-afrika-1880-1914/

Björn Nilsson
Björn Nilsson
Gäst
19 maj 2015 kl 09:44

En gång i tiden bildades FN för att förena, och FN har genom tiderna bara haft en chef värd namnet, nämligen Dag Hammarskjöld, men han var för bra för denna värld, vad som nu utspelas är egentligen bara ett spel för galleriet.

Annelie
Annelie
Gäst
19 maj 2015 kl 11:35

Intressant för jag fick snabbt på min FB sida att VOF minsann menar att denna Jens är inte redig utan en svamlare ….. det säger ju en del om att VOF gör allt för vi inte ska tro på detta så det vill till att folket får upp ögonen för vilka VOF är innan dom tror på allt dom gör säger .
Har länge misstänkt att USA ligger bakom krigen och allt elände i världen då girigheten är stor och makten är viktig för “storebror”

Red
Red
Gäst
19 maj 2015 kl 12:42

Annelie, det är så VoF bearbetar opinionen. De är mycket aktiva med att så fort någon de ogillar dyker upp i den allmänna debatten använder de Facebook för att sprida tvivel kring den personen. VoFs egen Facebooksida fungerar som en sambanscentral för deras stridande.

Låt oss glömma dem och gå tillbaka till diskussionen om Jerndals artikel.

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
19 maj 2015 kl 22:10

Jerndahl läser mina tankar, kan bara instämma.

Jan-Åke Björck
Jan-Åke Björck
Gäst
20 maj 2015 kl 00:02

Ja här är vårt “lilla” problem … och det största problemet i detta sammanhanget är den patetiska media vi lever med. Vem anställer chefsredaktörererna? Och varför blir dessa anställda?
Jan-Åke Björck

Jan-Åke Björck
Jan-Åke Björck
Gäst
20 maj 2015 kl 00:22

En liten kommentar till, ….det som kanske är än mer intressant är de som anställer och de som i sin tur anställer och som sedan i sin tur följer direktiv och anställer chefsredaktörerna och då kanske vi får en förklaring till roten av problemet.
Jan-Åke Björck

Rascasse
Rascasse
Gäst
20 maj 2015 kl 08:18

Om man höjer blicken ytterligare kan man skönja att Sverige och svenskarna kokar, svajar och knakar under påfrestningen av vår egen Patologiska Altruism i Egregorens tjänst. Snällhet till döds har blivit vårt stridsrop. Omvärlden betraktar oss med häpnad.

Fredrik Larson
Gäst
20 maj 2015 kl 09:42

Enhet är ett litet parti med holistiska ambitioner. Gott så. Senaste året har de ansträngt sig för att bli tydligare i sitt budskap. Nyligen blev Jens Jerndal vald till språkrör i ett alltmer konspirationsreligiöst parti. Pubertalt, omoget.

Tyvärr har en stor del av nyandligheten blivit alltmer desperat att hitta syndabockar för sakernas tillstånd. Man begår samma misstag som vänstern gör och målar upp en världsbild av offer och förövare där den vita imperialistiska mannen är roten till krig, flyktingströmmar och terrorism. Man beskyller demokratier för världens ondska och tror sig själv “veta” hur allt är funtat. Man vill “väcka” människor.

Arrogansen är stor. Man kallar sig medveten.

Detta är bara sorgligt.

Linda
Linda
Gäst
20 maj 2015 kl 09:45

Bra artikel. Men, vi har inget skydd för de mäsnliga rättigheterna här i Sverige, fast de är inskrivna i grundlagen, både EU-konventionen och FN,s deklarationer om de mänskliga rättigheterna. Och vi måste börja revidera vår syn på vad som egentligen hände under andra världskriget. En national socialist på den tiden är i alla fall sannerligen inte mer ond än vissa kommunister och fascister i historien som var betydligt mer brutala, som även vår etablerade, men förfalskade, historiebild erkänner.

Birgitta
Birgitta
Gäst
20 maj 2015 kl 10:37

Jens Jerndal says@ Instämmer. Det var precis det jag ville säga med att lyfta fram deras retorik – blame it on the victims.

FN är inte dåliga heller som understödjer den falska retoriken. En sökning på “UN ethnic religious conflict” gav över 79 miljoner träffar. Upprepar man mantrat tillräckligt många gånger och sprider den i olika styrdokument och analyser blir det till en politisk sanning. Denna sanning kan sedan användas operativt för att “ingripa” i olika länders inre angelägenheter i “fredsbevarande” syften för landgrabbing av landets resurser.

Linda says@ gör en mycket bra kommentar om falsk historieskrivning. Segraren skriver historien. Inte konstigt att de papegojar om samma saker hela tiden.

Patrique Ståhl Dordevic
Gäst
20 maj 2015 kl 11:00

Detta är politisk historia. Enhet är det enda parti som vågar ta tag i massinvandringsfrågan utan att lägga skulden på flyktingar. Massinvandring är naturligtvis mycket onyttigt, och det beror på att det inte är nyttigt att fly från bomber. Dock inte många som vågar säga det högt eftersom man inte vill bli förknippad med islamofober och arabhatare antar jag. Känslig fråga för vissa.

Det enda sättet att stoppa massinvandringen är att stoppa NATO:s (EU/USA:s) krigsföring mot arabvärlden.

castoropollux
Gäst
20 maj 2015 kl 12:34

Redan Torsten Ehrenmark rapporterade att Nordirlands krig med storebror och Gud i London knappast var ett religionskrig. Ändå matades vi med det och likt konflikten Israel/Palestina var ju blott meningen med den beskrivningen att vi skulle trötta på information och alls inte bry oss.

Med terrorn kräver vi istället åtgärder. Dit har den dragits och ursäktar bombmattor, avspärrningar och garanteras med våldtäkter, massakrer befolkningsfri utveckling. Skulle vi hindra andra kommer Lundin med sin ekonomiska svärta. Enligt dem själva masserar de bara in sin smörja i den svarta ekonomin.

Vårt eget samarbete, vapenförsäljning och stöd till Arabvärlden är lika horribelt som att US och UK snart ett århundrade samarbetat med förtryckarna..

Sverige förskanskade Saddams maktbyggge i betong inte för att begrava denne utan ge förtryckarpolitiken och den maktens missbruk ett skydd. Blott en modernare variant av all granit vi hjälpte Shitler med. Så var väl demokratin snart sagt pulveriserad.

En; Allmänt kallad: LegeNet
20 maj 2015 kl 15:57

castoropollux: “Vårt eget samarbete, vapenförsäljning och stöd till Arabvärlden är lika horribelt som att US och UK snart ett århundrade samarbetat med förtryckarna..

Linda: “vi har inget skydd för de mänskliga rättigheterna här i Sverige, fast de är inskrivna i grundlagen, både EU-konventionen och FN’s deklarationer om de mänskliga rättigheterna

Vi är alla ansvariga. Tar vi ansvar inleder vi i första hand dialog med samhället. Men om dialog omöjliggörs enligt orubblighetspricip och vägran att på något sätt erkänna att det ens skulle finnas något problem, då är det nödvändigt att istället ta sitt egna ansvar genom att undandra allt stöd och samarbete och ta avstånd, vilket tydligast sker genom att avregistrera medborgarskap. Man har rätt att vara dissident. Även att avregistrera medborgarskap har för många som försökt rent praktiskt visat sig väldigt besvärligt. Det läggs stora hinder ivägen. Även där möts den samvetsömme av nämnda orubblighetspricip. Även här är det förstås fråga om en vägran att se de mänskliga rättigheterna, som ger dig rätt att inte ingå i något du inte vill ingå i. Det är ingen skyldighet att ha ett medborgarskap. Det är däremot enligt de fördrag Sverige ingått i en rätt. Har du fötts hit så har du därför rätt att leva här. Det är att du har fötts som ger dig rätten, inte pappersvändare utan personligt ansvar. Orsaken till blindheten ang. de mänskliga rättigheterna kan vara att jurister helt enkelt inte utbildas i rättsfilosofi. Här en diskussion kring just den problematiken: http://blog.lege.net/?/175-Ett-herreloest-tag.html#c2462.

Dissidenter fungerar som “kanariefåglar” som varnar för giftgaser. I Sverige förnekar man att dissidenterna är dissidenter, utan kallar dem allt möjligt annat. Dissidenten visar att det finns något som kräver öppen och rak samhällsdebatt. Just nu avslöjar dissidenterna att systemet befinner sig i psykologiskt sönderfall. Det är ett herrelöst tåg.

castoropollux
Gäst
20 maj 2015 kl 16:30

@Fredrik Larsson. “Man begår samma misstag som vänstern gör och målar upp en världsbild av offer och förövare där den vita imperialistiska mannen är roten till krig, flyktingströmmar och terrorism. Man beskyller demokratier för världens ondska och tror sig själv ”veta” hur allt är funtat. ”

Ingen behöver vara feminist, vänster eller andlig för att inse att de grova vinsterna kräver vissa ideal som länge hysts och överlevt bland män till att leverera de största vinsterna de värsta krigen och mest makabra lösningarna på världsliga problem..

För de fäder, föräldrar som deltagit och tagit intryck av sina barns värld självdör många självklart usla lösningar, makt och fullkomlig kontroll. Det går givetvis lära sina barn förakta andra också. Fast det kapitlet kan vi väl lämna här. Den sidan av saken/myntet, bilden på Kejsaren, har ändå sina aningslösa representanter.

Mödrar som under smärta fött fram sina barn väver säkert ett värn av den skörhet och hjälplöshet som vi alla kommer till världen i. För de som hellre rökte cigarr och pratade affärer i en annan del av världen trots att de var pappor formades och befästes gamla höga och omänskliga ideal till grava vinster och unkna ideal.

Det som hedrar vänstern,feminism och andlighet över hela denna värld är dess vilja och mottot att befrämja läs och skrivkunnighet, bildning, kunnande, självständighet och MR för att bekämpa förtryckare.

ruben
ruben
Gäst
21 maj 2015 kl 01:27

Det kan vara sant, men jag är inte helt övertygad. Tror inte USA är roten, men de är säkert en del av ekrarna i det onda hjulet. Ingen är nog utan skuld om man tänker efter. Jag har inte sett dokumentären men skall göra det.

ruben
ruben
Gäst
21 maj 2015 kl 01:55

Jag gillar inte tanken att utse en syndabock. Det mynnar alltid ut i att andra framstår mer respektabla än de förtjänar. Jag minns rumäniens Ceausescu som var diktator. Han avrättades på en bakgård i en restaurang som visades i TV. Jag minns att jag tänkte då, nu är vi tillbaks till ruta ett igen.

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
21 maj 2015 kl 17:43

Några kommentarer vill inte peka ut en syndabock. Men om man kallar de anglosaxiska imperialisterna syndabockar, blir i så fall alla som tjänar på det dessa håller på med de skyldiga och då dominerar likväl anglosaxarna i enormt hög grad. Det britternas intensivt och försåtligt konspirerande eliter gjort tillsammans med Usa inför och efter både världskrigen, bolshevikrevolutionen och de flesta andra dramatiska händelser spelar så stor roll att utan deras ingripande hade världen haft en dramatiskt större möjlighet till fred och samförstånd.
Kålsuparteorier faller platt när man ser till fakta.

castoropollux
Gäst
22 maj 2015 kl 12:04

@En; Allmänt kallad: LegeNet.

Jag känner mig inte ansvarig för att näringslivet består av oerhört stora utsugare eller att de lobbar, trycker och hotar politiker med sina drömmars mörka dystra stad och land. De som är ansvariga är de som tyst spelar med och njuter i svallet. Vare de Saddams tillskyndare eller en andra maktmönster som inte drar sig för något bara de själva får en stund i solen… Bankerna går med miljardvinster medan samhället haltar. Facket hängs i närmsta träd. Krisen är förtryckets bästa medicin. Vad väntar de bekväma på?

Bibeln själv är full av mänsklighetens värsta exempel på maktmissbruk och hur massan manipuleras, makthavarna och prästerskapet manövrerar för att behålla makten, inkomsterna och kontrollen. Redan dess inledning visar hur makten tar över liv på ett tidigt stadium får människor att bedra varandra för vinnings skull. Att inte blunda för något är att göra sig till ett och att erbjuda förändring i grunden och ett nytt liv kan ju vara förklaringen till att vi fått hit de grövsta manipulatörerna av livets ord… Plötsligt är alla som inte tror som de fiender till livet, framgången och utvecklingen. Det är ett dystert arv man prackar på oss.. Kapat skapelses armar och ben för att huvudlöst bedriva religion.

Detta “liv” bedriver krig med resten av mänskligheten som fiender och offer.. Det verkar inte gått tusen år utan blott en dag.

Ulf Flodin
Ulf Flodin
Gäst
29 juni 2015 kl 18:56

Bra att äntligen USA:s roll börjar diskuteras. Det har ju varit tyst om den sedan Vietnamkriget.

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
29 juni 2015 kl 23:14

På bloggen stillnessinthestorm kan man följa Ben Fulford en mycket initierad person vad jag erfarit. Dagens inlägg är mycket upplysande.
USA corp. är bara ett verktyg och den amerikanske skattebetalaren är pungslagen till golvet.
Orsaken till eländena ligger högre i hierarkin.

Björngunnar
Björngunnar
Gäst
4 september 2015 kl 16:21

Men…
Om nu roten till det onda är så farlig att nämna vid sitt rätta namn, att det vill till omskrivningar som djävulen eller USA.
Mao, inte många vågar gått och benämna roten vid dess rätta namn.
Jag tror att roten varit verksam mycket långe, manifestationerna finns nedtecknade i historieböckerna.
Bibeln är ett ställe där man är tydligen vilken roten är!
I Sovjetunionen sprängdes också mängder av kristna kyrkor, dock inte en enda synagoga.
Sen är väl att gå till roten av det onda det man bör göra innan man bestämmer sig för vilka åtgärder som skall användas i kampen.
Internet påstås vara skapat för att fälla draken till marken.
Det är ju inte uteslutet att vissa av drakarna själva har tröttnat på djävulskap!?

Jens Jerndal
Gäst
5 september 2015 kl 12:29

Fredrik Larson – Den som kallar Enhet för ett “ konspirationsreligiöst parti. Pubertalt, omoget” är antingen lobbyist för VOF, eller också totalt okunnig om vad Enhet faktiskt är bäst på, nämligen holistisk klarsyn, vilket också kan kallas medvetenhet. Vad beträffar arrogans, måste en objektiv person komma till slutsatsen att Enhet nog är det minst arroganta av alla politiska partier. Men säkert det mest medmänskliga partiet med ambitionen att driva en politik på människans och naturens villkor, inte på det militärindustriella komplexets (USA-presidenten Eisenhowers uttryck). Och jag kan försäkra att partiet idag har sina allra flesta fötter stadigt på Jorden.

ruben
ruben
Gäst
5 september 2015 kl 16:20

Jens J. 21 Maj, 2015 at 16:55! Jag förstår vad du menar och uppskattar artikeln. Det som störde är att USA också är landet med dess befolkning, som inte i speciellt hög grad är inblandade. Men det är väl annars ganska normalt sätt att uttrycka “en regering och de som har störst inflytande”, att tilltala det med landets namn, så jag ger mej …lite 🙂

anders
anders
Gäst
5 september 2015 kl 16:30

Castor:
“Ingen behöver vara feminist, vänster eller andlig för att inse att de grova vinsterna kräver vissa ideal som länge hysts och överlevt bland män till att leverera de största vinsterna de värsta krigen och mest makabra lösningarna på världsliga problem..

För de fäder, föräldrar som deltagit och tagit intryck av sina barns värld självdör många självklart usla lösningar, makt och fullkomlig kontroll. Det går givetvis lära sina barn förakta andra också. Fast det kapitlet kan vi väl lämna här. Den sidan av saken/myntet, bilden på Kejsaren, har ändå sina aningslösa representanter.

Mödrar som under smärta fött fram sina barn väver säkert ett värn av den skörhet och hjälplöshet som vi alla kommer till världen i. För de som hellre rökte cigarr och pratade affärer i en annan del av världen trots att de var pappor formades och befästes gamla höga och omänskliga ideal till grava vinster och unkna ideal.”

Vilka är de mödrar som uppfostrar sina barn, pojkar, efter dessa ideal.
Kom inte och säg att det inte finns kvinnor som söker makt, rikedom och dominans.
Gärna bakom skynket. Som hustru, mor eller annat som på ytan ser ut som en traditionell kvinnoroll. Som kan spelas på, och användas just så som du beskriver.

Bäraren av moral och etik har traditionellt varit kvinnorna, som uppfostrat barnen.
Var kommer dessa mäns värderingar från, om kvinnorna haft en sådan roll som du beskriver?

Kenneth Hansson
Kenneth Hansson
Gäst
5 september 2015 kl 20:59

Det kostar på att agera världspolis. Om USA inte agerar utan låter länderna I mellanöstern ta livet av sina medborgare så ropar alla att USA:S regering inte gör någonting. När man igen agerar så ropar alla att USA:s regering gör fel. Kommer bara ihåg Balkankrisen som Bill Clinton kom in och räddade när Europa stod handfallen. Mitt I Europa i modern tid. Skyll bara på U.S.A. men gråt inte efter Obama sedan när Putin erövrar Estland och Finland. Vem skall skydda folket från ledare som tar livet av sina egna medborgare? Moder Theresa?

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
Reply to  Kenneth Hansson
6 september 2015 kl 04:10

Kenneth Hansson
Serber sade när de sett vad Usa höll på med efter att de lyckats krossa deras motstånd och sen märkte hur Usa mördade politiker efter politiker (ungefär tjugo):” Usa vill mörda alla som tänker här”. Och hela bakgrunden till kriget var de sedvanliga iscensatta Usa-komplotterna.
Det saknades helt legitima skäl att angripa Serberna.
Beträffande Estland och Finland och andra världskriget i stort så gjorde Sovjet vad de kunde för att undvika att det skulle bli krig och försökte enträget bilda allians med britterna och forma en gemensam policy beträffande dessa stater. Men England ville inte ha något avtal utan ett storkrig riktat enbart mot Sovjet. England räddade före WW2 flera ggr Hitler kvar vid makten när den tradionella tyska militäreliten var på väg att störta Hitler. Usa och England tillsammans bär hela skulden till förödelsen eftersom de dessutom förde Hitler till makten och byggde upp hans anseende hos befolkningen genom ekonomiskt samarbete.

anders
anders
Gäst
5 september 2015 kl 22:10

Kenneth:
Var och en har ansvar att agera moraliskt. Så länge majoriteten inte gör det minskar friheten. Det har inget med val, ledare eller tro på något att göra. Så länge folk lyder utan att överväga det moraliska i det de förväntas göra, så kommer inget att ändras.

Det finns ingen annan än du själv som har ansvaret för skyddandet av dig själv och de/det du värderar högt. Genom att agera moraliskt.

Så länge det finns en stor andel individer som lyder utan att reflektera så kommer situationen inte att förbättras.
https://www.youtube.com/watch?v=z8fR79AJJdE
Mark Passio Order Followers (Police & Military) “The Bane of 21st Century Earth”

En; Allmänt kallad: LegeNet
5 september 2015 kl 22:42

Kenneth Hansson, vilken tur att företaget UNITED STATES, INC. (som år 1933 ersatte företaget The United States of America, Inc., efter att VD för det senare företaget, eller “President” som det heter ‘over there’, Franklin D. Roosevelt år 1933 konkursade detsamma) tar livet av medborgare i andra länder, så att dessa länder själva slipper, var det så du menade?

Leif Bengtsson
Leif Bengtsson(@leifb)
6 september 2015 kl 02:42

Kenneth du skriver:
“Kommer bara ihåg Balkankrisen som Bill Clinton kom in och räddade när Europa stod handfallen. ”
Hallå vem drog igång hela den cirkusen tror du?
Sverige var först med att godkänna Bosnien som egen nation.
Då kunde svenska företag (inte så svenska mer än till sitt ursprung) gå in och lägga vantarna på allt av värde innan någon hann protestera.
Länderna fick vapen o sedan dess byggts upp som ett hot mot Ryssland vilket förmodligen
var meningen om man skall tro texter författade av erkänt samvetslösa amerikanska individer. Jodå Bildt var med så alla var där.
Google is your friend om minnet sviker.

LeifB

anders
anders
Gäst
6 september 2015 kl 10:12

”Betvivla aldrig att en liten grupp medvetna och engagerade medborgare kan förändra världen. Ja, det är faktiskt enda sättet som världen har förändrats på någonsin.”

Det är inte ett korrekt antagande. Det är mentaliteten hos majoriteten som sätter agendan.
Speciellt i en demokrati, där majoriteten sätter ramarna för vad som skall genomföras.
Integritet och värderingar är det viktigaste, men har varit åsidosatt till förmån för lön och ställning sedan flera generationer.

Att tro att en liten grupp skulle kunna påverka i en demokrati är lika utopiskt som att tro att dessa har A-aktier medan alla andra har B-aktier.

Den enda långsiktiga lösningen är att värdera integritet och värderingar högre än det som nu ställs i första rummet. Detta kräver uppoffringar, ibland hårda sådana, och det är gemene man inte beredd att göra. Att studera för att förstå hur vi hamnat i situationen vi är i, och ändra på invanda mönster och tankebanor är för mycket jobb för de flesta.

Det enda vi kan göra, som har verkan i positiv riktning, är att arbeta och ändra på oss själva.

Perra J
Gäst
6 september 2015 kl 10:40

Ur Enhets visioner (kopierat från hemsidan):
Skapande av yttre fred genom inre frid, där ett aktivt fredsarbete börjar med att vi helar oss själva för att kunna hela världen.

Jag tror på det. Vill man förändra världen måste man börja med att förändra sig själv, detta har sannolikt sina rötter i Tao Te Ching.
Det är emellertid inte lätt att ge sig ut i politiken med denna visdom utan att dras in i gammalt vanligt politiskt käbbel. Men det måste få vara så, ett tag. Vi måste alltid få agera ut dem vi är. I morgon har vi andra insikter, och handlar annorlunda.

Vad som är väsentligt är att det startas en uppåtgående spiral, där vi alla gradvis blir alltmer medvetna om att det finns andra vägar än krig, och att man inte kan definiera en fiende som är roten till allt ont, såsom USA-imperialismen, en judisk konspiration, frimurarna…ja allt vad som finns!

Definierar man en fiende, helar man inte längre sig själv, utan man lägger ansvaret utanför sig själv.Den uppåtgående spiralen stannar.
Än så länge är det tyvärr så med de flesta människor: man tar inte ansvar för sina liv, utan vill bara följa en auktoritet, och man vill inte på något vis försöka förändra sig själv. Denna hjärntvätt är otroligt djup, och den har byggts upp under årtusenden.
Likväl är det här det måste börja. Vi måste ta eget ansvar, se inom oss själva, fråga oss: vem och vad är jag? Bara någon som ska lyda? I så fall vem?

Icke desto mindre: Det är ett steg i uppvaknandet att inse att världen inte är vad den förefaller vara. Att våra media inte alltid rapporterar hela sanningen till medborgarna. Att krig föregås av propaganda – och att vi kanske i denna stund är extremt utsatta för propaganda. Detta måste man få peka på, trots risken att man definierar en fiende. Men om bara tillräckligt många hela tiden strävar uppåt, kommer krig inte längre att vara tänkbara.

I denna tråd ser vi exempel på olika nivåer av insikt. Alla måste fråga sig: hur kan jag se en högre nivå? Och hur jag reagerar inför den tanken!

Raphael Mabo
Raphael Mabo(@raphael)
6 september 2015 kl 11:36

Oavsett vem som som har orsakat krig och konflikter i världen som får människor att fly för sina liv så är det ändå vår plikt och vårt ansvar som människor att ta emot flyktingar. Det handlar helt enkelt om medmänsklig anständighet. Om vi tror på människors frihet, så bör vi också tro på att människor har rätt att själva bestämma vart de vill fly. Att bunta ihop flyktingar och tvinga dem till USA, det är inte någon lösning. Flyende människor har den mänskliga rättigheten att själva bestämma vart de vill söka asyl, vart de vill söka skydd och vart de vill bo. I Enhets program och vision finns stöd för öppna gränser och för människans frihet, därför borde den fria rörligheten vara något som Enhet och dess företrädare försvarar. Självfallet ska vi ta emot de som flyr till Sverige, det är vårt mänskliga ansvar. Sverige tillhör Europas rikaste länder, det finns kapital, det finns pengar. Förra regeringen sänkte skatterna med 140 miljarder och sålde ut välfärden och våra gemensamma tillgångar till underpris. Libanon har tagit emot 1,5 miljoner flyktingar, ett land som länge befunnit sig i en ekonomisk och mänsklig kris, och de har tagit emot mängder med flyktingar. Länderna kring Syrien är överfulla, det ryms inte fler, det är rika Europas plikt att avlasta de fattiga länderna. Varför är det alltid de rika som ojar sig över kostnader och som inte vill hjälpa andra människor, medan de fattiga ger av sitt bröd och sina filtar för att hjälpa de mest utsatta? Syrien, Afghanistan och Irak befinner sig i konflikt. Det pågår ett krig på många fronter, det är USA, det är rebeller, det är regimer, och nu senast har Putin och Ryssland gått in och stöttar Assads regim medan USA stöttar rebellerna. Och ISIS kör sitt eget race och terror mot alla. Det är väldigt komplext, och tills situationen har lugnat ner sig så behöver flyktingarna befinna sig någonstans. Självfallet ska vi ta emot dem, det handlar om de mänskliga rättigheterna, det handlar om det som FN:s flyktingkonvention faktiskt är till för – att försvara rätten till asyl, varje flyktings rätt att bli mottagen, beskyddad, ha tillgång till landets samhällsservice, bidrag, utbildningssystem och arbetsmarknad på samma sätt som landets egna medborgare. Det är vad flyktingkonventionen handlar om. Öppna gränserna, låt oss vara medmänskliga, låt oss se att från ett högre perspektiv existerar inga etniciteter eller olika kulturer eller bakgrunder.… Read more »

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
6 september 2015 kl 12:21

Jo det är en lösning att låta Usas folk reagera mot deras ledares politiker när den kommer till deras egna stränder. Där hör problemen hemma! Amerikanerna dumpar de problem de orsakat på andra och det leder inte till någon stark oppinion mot krigen.
Kommer problemen dit stärks liknande rörelser som nu växer fram i Europa.
Usas psykopateliter med sin infernaliska globala mediamakt utnyttjar precis den sortens naivitet som du representerar och följden av den nu är att vi hjälper Usa att fullborda sin onda plan mot Syriens självständiga regim och förorsakar ännu en failed state. Se på Irak och Libyen hur det gick där när omvärlden lät Usa dirigera. Syrien är ett delmål för Usas tyranniska världsherravälde och krigen fortsätter så länge Usa får medhåll.
Starka nationalistiska politiska rörelser i Europa (som Usa inte lyckats infiltrera!) vore ett effektivare verktyg för fred! Usa behöver sina dumma Europeiska medlöpare.

anders
anders
Gäst
6 september 2015 kl 12:53

Raphael:
Du påstår alltså att det inte spelar någon roll vem som orsakar ett problem, utan de konsekvenser som uppstår skall vältras över på valfri målvakt?

Gränspolisen Göran Larsson från Göteborg och polischefen Erik Nord intervjuas på Granskning Sverige och har intressanta synpunkter.

För det första skall de regler som finns tillämpas, och för det andra skall pengarna för mottagning tas från utlandsbiståndet. Det är rimligt.

Till och med Reinfeldt sade i sitt sommartal för något år sedan att det inte finns pengar till annat än flyktingmottagning.

Om vi sålunda inte ens kan ta hand om oss själva, hur skall vi kunna hjälpa andra?

Du är helt orealistisk.

Följdfråga: om vi är så rika, varför har vi en utlandsskuld på över 1000 miljarder?
Och inte ens kan hålla en ränta över nollstrecket?

castoropollux
Reply to  anders
14 september 2015 kl 09:22

@Anders Björk. I det skatteflyktiga paradis vår inhemske orm skapat tillsammans med alliansen finns givetvis inga pengar kvar till något. jobbskatteavdraget räckte för de flesta inte ens till att öppna hjärtan eller dörrar. Ja utom till Bert Karlssonlika ladugårdar där man mjölkat stat o kommun på dess mjölk och houng. Det är väl perfekt att Alliansen o SD kunnat visa att man behandla människor som lönsam boskap..

castoropollux
Reply to  anders
14 september 2015 kl 09:53

anders vid 5 Sep, 2015 kl. 16:30. Hur och med vem dessa barn än växte upp så grovslipades de ändå på något Lundsbergsliknande privat inferno. Det rådde ingen tvekan om hur man förfrämligar och skor sig,eliminerar rotbildning i den egna myllan. Moderjord väntar träget och troget på sina avfällingar djupt inbegripna i att tjäna, bemäktiga och röva enligt faderlandets oheliga principer. Visst har vi skådat kvinnor som passerat hjärnbarriären för att bli lika dessa otyglade män. De har ju aldrig frågat sig varför. De lärde sig inte självkritik. De lärde sig lyda.

Jens Jerndal
Gäst
6 september 2015 kl 16:54

Ruben: Din kommentar är naturligtvis riktig. Jag har varit mycket i USA sedan 1976 och jag hyser enorm uppskattning för landet och folket, och jag anser att mycket av det nya paradigmet, Vattumannens Tidsålder och innovationer och idéer för en bättre framtid kommer från USA. Världen har absolut mycket att tacka många amerikanska medborgare – och företag – för, men det rättfärdigar inte dess ledares politik. Jag använder ofta uttryck som “makteliten” osv. men ibland skriver jag bara USA för enkelhetens skull. Jag menar dock att det framgår att jag inte talar om hela det amerikanska folket som individer, utan om de officiella representanterna för statsbildningen som institution. Alla medvetna amerikaner jag känner hyser ungefär samma åsikt som jag men känner sig maktlösa att göra något. Det kräver en kritisk massa av samverkande människor och både civil och militär olydnad för att bryta trenden, och makthavarna har detta mycket klart för sig och har redan tagit mått och steg som får 30-talets tyska nazister att blekna vid jämförelsen, för att kontrollera och splittra befolkningen.

Även om förändringen till slut måste komma från de amerikanska medborgarna själva, tror jag att andra länders attityd och påtryckningar kan vara avgörande för att få igång processen. De amerikanska presidentvalen är bara cirkusföreställningar för att lura folket att tro att de har något att säga till om. En amerikansk president har mycket lite personlig makt. Se vad som hände med Obama. Han fördes till makten av entusiasmen över en närmast heltäckande löftesparaply om att ändra allt som Bush gjort. Vad hände? Han inte bara fortsatte Bush´s politik utan drev den mycket längre utan några som helst ursäkter eller förklaringar. Och dessutom blev han omvald! – Ofattbart. Hur som helst visar det att demokratin bara är en illusion.

Jens Jerndal
Gäst
6 september 2015 kl 16:56

Anders – Du har naturligtvis rätt i att i en demokrati legitimeras förändringar till sist genom en folkmajoritet. Men det hindrar inte att idéerna, impulserna till förändringar först måste komma från en individ eller liten samarbetande grupp, så som Margaret Meade skriver. Och mentaliteten hos majoriteten påverkas och formas huvudsakligen av individuella ledargestalter och av media, även om man i samband med det också många gånger kan ha anledning tala om “tidsanda”.

Integritet och transformation av hela vår värdegrund är, precis som Du skriver, det allra viktigaste att utgå från, och det är precis vad Enhet arbetar för.

Jens Jerndal
Gäst
6 september 2015 kl 17:12

Perra J:
Ja Perra, att skapa yttre fred genom inre frid är en central vision för Enhet. Och naturligtvis måste man börja med sig själv, när man vill ändra världen. Men när vi har åstadkommit inre frid själva, och fred med dem som omger oss, hur gör vi sedan för att nå fram till de krigshetsande makthungriga psykopaterna i andra länder med oändliga resurser att döda och förstöra, och förmå dem att också uppnå inre frid och lägga ned sina vapen? – Har Du något bra recept? – Skall vi tro att det sker genom att vi i Enhet framstår som ett exempel att ta efter, ja då tror jag att vi har tappat all kontakt med verkligheten. Även om det skulle vara möjligt överhuvudtaget, så tror jag att vi talar om i bästa fall generationer, och i sämsta fall ett sekel eller mer. Revolutioner – som inte behöver vara blodiga – bygger på vidgat medvetande hos tillräckligt många handlingskraftiga människor, och de ger betydligt snabbare resultat.

Jag är också fullt medveten om att man kan se världen som ett väl regisserat skådespel, där alla aktörerna har sina roller att spela, de onda likaväl som de goda. Man kan teoretisera att allt som händer – även de mest groteska brott mot mänskligheten och mot enskilda individer – har välgrundade karmiska orsaker, och att de som lider gör det för att bli mer medvetna, och att alla kommer att reinkarnera och få nya chanser att utvecklas själsligen i riktning mot helgonstatus eller med-gudomlighet. Men min övertygelse är att, även med ett sådant scenario, så är det vår uppgift som medmänniskor och medlemmar av det kollektiv som kallas mänskligheten, att göra vad vi kan för att hjälpa och stödja våra medmänniskor på alla sätt vi kan så länge vi är tillsammans här på Jorden. Och dit hör att förhindra onödigt lidande på alla sätt vi förmår. Först av allt gäller det att bli medvetna om det som sker, och sedan att protestera och ingripa mot oförrätter så långt vi har möjlighet, oavsett resultatet. Vi är ansvariga för våra egna handlingar, men inte för deras deras slutresultat i ett större sammanhang.

Jens Jerndal
Gäst
6 september 2015 kl 17:17

Raphael Mabo –
Visst skall vi Europa göra allt vi kan för att hjälpa flyktingarna. Det skrev jag faktiskt också. Jag menade inte bokstavligen att USA skulle fysiskt ta in alla flyktingarna. Vad jag ville åt, var den yttersta orsaken till flyktingströmmarna och de bakomliggande tragedierna för att få ett stopp på dem, och att vi alla därför borde söka påverka USA:s makthavare att sluta bomba sönder andra länder och skapa allt detta lidande och alla dessa problem. Tror Du det fungerar genom att sända dem kärlek? Jag tror absolut på kärlekens makt som sägs övervinna allt. Men just i det här fallet, tror jag inte att de människor det gäller är mottagliga för vår kärlek. Även om vi skulle lyckas med den övermänskliga uppgiften att älska psykopatiska massmördare.

Vad så beträffar öppna gränser, så är jag själv sedan ungdomen en engagerad världsmedborgare och skulle inget hellre önska än att alla gränskontroller, tullkontroller, passkontroller osv försvann tillsammans med all övervakning, men tyvärr är detta idag en praktisk omöjlighet. Denna dröm kan knappast förverkligas förrän alla länder och folk uppnått en jämförbar nivå i fråga om ekonomi och utbildning. Något som enkelt kunde förverkligas på kanske ett enda decennium, om de ofattbart stora resurser, både materiella och mänskliga, som idag går till vapenindustrin och militärbudgetarna, i stället omdirigerades till att utbilda och träna Jordens fattiga befolkningar med hjälp av tillgänglig teknologi.

pelle
pelle
Gäst
6 september 2015 kl 17:23

Jens, det räcker med att läsa boken “Bilderberggruppen” så ser man klart vad det hela handlar om. man ser USAs roll och intentioner. OCH, minns, att i denna grupp ingår inte bara Wallenberg utan även vår statsminister, svetsaren Löfvén!! Plus den lilla Lifvendahl på SvD.
Behöver jag säga mer?

Pentti Kinnunen
Gäst
6 september 2015 kl 17:55

Raphael har helt rätt. Det är vad som måste göras akut och på lång sikt. Men vi måste OCKSÅ tänka på hur vi får slut på orsakerna och eliminera dem. Det är i den analysen USA:s agerande kommer in. USA har i många fall först stöttat en diktator, sedan störtat honom genom krig och därefter utbildat en ny arme när de borde utbildat poliser och sedan lämnat landet vind för våg till maktkamper.
Ett fungerande civilsamhälle är en förutsättning för lugn och ro. Att få ett fungerande samhälle efter krig tar tid oberoende av vad man anser orsakat kriget. Under tiden måste vi ta hand om flyktingarna.

Didrick
Didrick
Gäst
6 september 2015 kl 18:26

Raphael Mabo

Ungefär 60 miljoner människor är på flykt och hur många hade du tänkt att Sverige, som är så rikt, ska ta emot?
http://www.svt.se/extra-flyktingkrisen/runt-60-miljoner-manniskor-ar-pa-flykt-halften-ar-barn

Hur många flyktingar har du själv tagit emot i din lägenhet och som du nu delar din mat med? Om du själv inte hjälper till på ett mer konkret sätt är du bara full av en massa vackra men betydelselösa ord.

Men du kan ju alltid motbevisa mina påstående genom att skriva ett reportage har i Newsvoice där du med en beskrivande text visar ditt djupt personliga engagemang. Ett text/foto/video-reportage borde nog få störst genomslagskraft.

Ladda kameran, skruva ihop våningssängarna från IKEA, fram med 10 liters kastrullen och kör så det ryker min gode vän. Väntar med spänning på ditt kommande reportage…

redhawk
redhawk(@birgit)
6 september 2015 kl 19:27

@ Jens. Jag håller med din holoistisk syn.
Det viktigaste är i detta sammanhang är att veta, vem den verkliga fiende är. Du citerar M. Mead. Med hennes uttalande menade hon dock inte den vanliga befolkningen, hon menade eliten som hon själv tillhörde.Läs gärna detta uttalande en gång till under denna aspekten, då förstår du.
Det märkliga i hela denna flyktingströmmen är, att den efter den har varit relativ blygsam i början av året, plötsligen exploderat ( 100 flyktn i timme) och i denna finns inte bara människor från de krigshärjade länder.
En punkt i Bilderbergsmöte var just flyktningsströmen och dess destabiliserande effekt på de europäiska länder. Vi gör väl att se det hela ur en hel annan perspektiv, då vi snart kommer alla sitta i samma båt. Intagning av flyktningar ökar staatsskulden ytterligare om vi inte är beredd att kliva ned från våran lånade “välstånd” och därmed har målet nåtts, nämligen förstöring av medelklassen.