Illusionisten James Randi lyfts upp av SVT public service

publicerad 8 augusti 2015
- av Börje Peratt

James Randi

Den 4 aug 2015 visade SVT K-special ett ”porträtt” av James Randi, en av världens mest ökända debunkers som jag tidigare skrivit om; James Randi – avslöjad, skriver Börje Peratt.

"Trots att han gjort sig känd som utbrytarkung levde han således i sin homosexuella garderob nästan hela sitt liv. Det angår inte mig på minsta sätt men K-specials påannons tar upp dessa sakernas tillstånd som en slags förmildrande omständighet och för att kanske väcka sympati för en åldrande man.

Vad man glömde i presentationen är häxjakten, det propagandistiska upplägget med skönmålningen av Randis karaktär och i sammanhanget en grotesk förmedlingen av ett förakt för Uri Geller, en person som den besatta Randi anser vara omoralisk därför att Geller påstår sig vara något som Randi inte accepterar. Av denna anledning har Randi förföljt Geller i årtionden."

Läs mer