Lars Bern varnades av politiker för att ha flippat och lånat ut sitt namn

0
287

Yvonne Sandberg-Fries - Foto:  EuropaparlamentetLars Bern citerar i en debattartikel grindvakten och fd socialdemokraten Yvonne Sandberg-Fries [numera MP] som nyligen varnade Bern för att han “flippat ur” och lånat ut sitt namn till: “vilka extrema uppfattningar som helst”. Bern svarar med att varna för att åsiktskorridorerna genererar extrem journalistik. 

Text: Torbjörn Sassersson, uppd. kl 22:53, 12 aug 2015 | Yvonne Sandberg-Fries – Foto:  Europaparlamentet

Eftersom Bern ibland återpbliceras helt eller delvis på NewsVoice kan det tänkas att Sandberg-Fries menar att ett exempel på låntagare är just NewsVoice. Vi på NewsVoice hoppas dock att Bern fortsätter att “låna ut” sitt namn och hans debattsvar till Fries visar inte heller några tecken på låta sig bevekas av socialdemokraten. När Bern ber Fries om exempel på att han torgför påstådda extrema åsikter får han inget svar.

Bern skriver:

Lars Bern - Foto: Torbjörn Sassersson,   NewsVoice.se“Hennes påhopp är ytterst intressant ur ett principiellt perspektiv. Hon anser att det är att flippa ur och låna sig till extrema uppfattningar när jag bl.a. återger Merits berättelse [om en EU-migrant stal kläder från Stadsmissionen]. I den efterföljande diskussionen bad jag henne [Yvonne Sandberg-Fries] ange något exempel på någon extrem uppfattning som jag skulle ha gett uttryck för, så att vi kunde föra en diskussion i sak i.s.f. att bara kasta ad hominem. Jag fick inte ett enda exempel.”

Lars Bern fortsätter sin debattartikel med att beskriva vad som egentligen borde identifieras som extremism.

“Min uppfattning är att värderingar och åsikter i olika samhällsfrågor hos allmänheten givetvis följer någon sorts normalfördelning. Spektret mellan höger till vänster i politiska värderingar är ett sådant exempel…” … “Extremister är i mina ögon de som ligger åsiktsmässigt längst ut från normalfördelningens mitt.”

“Den som i likhet med mig vågar framföra de värderingar och åsikter som väl avspeglar stora flertalet svenska medborgares, den blir stigmatiserad som extremist. Och det är inte bara Yvonne Sandberg-Fries som gör sig skyldig till detta, hon är i gott sällskap av hela Public Service och en stor majoritet av journalistkåren i landet.”

Det är väldigt lätt att bli anklagad för extremism i Sverige. Åsiktskorridorerna är trånga och taket är lågt.

Läs hela Lars Berns debattartikel

Text: Torbjörn Sassersson


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer