Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

43%

43.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 13:45.

Lars Bern: Ökad koldioxid i atmosfären kan skydda jorden från ett kallnande klimat

publicerad 8 september 2015
- Lars Bern

Lars Bern skriver på sin blogg om klimathysterin:

“Sedan ställer jag mig frågan; från vad skall klotet räddas? Den globala temperaturen har enligt de mest trovärdiga mätningarna med satelliter varit konstant i 19 år och det finns tecken som tyder på att jorden kan vara på väg in i en kallare fas.

Då behöver jorden snarare räddas från ett kallare klimat, så en viss uppvärmning från en stigande koldioxidhalt kan ironiskt nog vara det som räddar klotet!

Den hittills tydligaste globala effekten av att koldioxidhalten stigit med 0, 01 procentenheter sedan kriget, är att det blivit 0,8 grader C varmare och att växtligheten på jorden ökat markant.

Det senare är en viktig orsak till att vi kunnat notera rekordskördar varje år de senaste decennierna. Den ökande växtligheten är även mycket gynnsamt för allt annat liv och för den biologiska mångfalden. Inte en rad om detta i SvD.”

Läs mer


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq