Jake Kayzer: Sverige eskalerar infokriget och lögnerna mot Ryssland

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 29 oktober 2015
- NewsVoice redaktion

Listan över påståenden om Ryssland som spridits i västmedia sedan ett par år tillbaka är lång. De exemplen som jag tar upp nedan är bara ett axplock av allt man kan hitta. Lögner och halvsanningar varvas med artiklar som helt saknar nyhetsvärde, men även en artikel om Putins dyra träningskläder göder bilden av den rike, hänsynslöse och korrupte diktatorn i Kreml. Den fiktiva hotbilden skall förankras hos folket. Bilden av det expanderande och hotfulla Ryssland måste bli allmänt vedertagen av den stora massan av invånarna i de skendemokratiska länderna i väst som har utropat sig själva till “världssamfund”.

Text: Jake Kayzer, Anti-Euromaidan Sweden (AEMS)

Lista

  • Ryssland har annekterat Krim;
  • Ryssland har skickat reguljära förband till östra Ukraina;
  • Ryssland eller proryska rebeller sköt ned MH17 med rysktillverkad missil;
  • Ryska stridsflygplan har agerat hotfullt mot Sverige;
  • Det är endast Ryssland som kan misstänkas för att kränka svenska vatten;
  • I Ryssland är all media kontrollerad av staten;
  • Ryssland bombar nästan bara ”moderata rebeller” i Syrien;
  • I en förort till Sankt Petersburg sitter Putins trollfabrik och ljuger på webben.

Krim har förenats med Ryssland efter en folkomröstning. Inget förvånande då folket på Krim mer än en gång visat att man inte vill lyda under Kiev. De påstådda reguljära ryska förband som sägs operera i Donbass är av en särskild sort. Den som inte fastnar på bild. Den som inga satelliter i världen kan fånga upp. Den sort som bara vissa har förmågan att se.

MH17 blev förvisso nedskjutet av en missil. Tillverkad av Sovjetunionen och det förefaller konstigt att man i första hand anklagar den sida i konflikten som varken har vapensystem, missil eller stridsspets. Man påstår att en tredje part har smugglat in allt detta till dem. Man vill inte rikta någon misstanke mot den sida som har både vapensystem, missil och stridsspets i sin arsenal.

Ryska stridsflygplan agerar enligt försvarsmakten inte särskilt hotfullt mot Sverige. Man har kränkt svenskt luftrum avsevärt mycket mindre än NATO och framför allt USA. Ryssland har så vitt man vet kränkt svenskt farvatten en gång i och med U 137 men i övrigt pekar alla bevis på att det är NATO som kränkt svenska vatten. Därför är det mer logiskt att misstänka NATO om det sker igen.

I Ryssland är inte all media kontrollerad av staten och det finns media i Ryssland som kritiserar staten. Ryssland bombar legitima mål i Syrien i kampen mot terrorismen, vilket dessutom sker enligt internationell lag – till skillnad från de som anklagar Ryssland, som själva bryter mot dessa lagar då de kränker syriskt luftrum dagligen och dessutom bombar landet.

I Storbritannien har man bildat en hel brigad med syfte att sprida lögner på internet. Sagan om de ryska trollen i Sankt Petersburg framstår som pinsam i jämförelse. Detta är som sagt bara en del av alla de lögner som sprids om Ryssland. Men det är inte tillräckligt.

Västländerna känner att man måste höja nivån och därför förbereder sig nu Sverige, EU och NATO för att rusta upp inför ett informationskrig. I verkligheten betyder det att lögnerna och halvsanningarna kommer att bli långt många fler och långt mycket värre i framtiden. Det är värt att tänka på när man under det kommande året med stor sannolikhet får läsa och höra kopiösa mängder av propaganda om landet som just nu står på Washingtons agenda som fiende nummer ett. Ryssland skall knäckas och man skall ha sitt folk i ryggen när man gör det.

För Sverige står ett värdlandsavtal med NATO på spel och om en del får som de vill går vi också med i alliansen. För att Sverige skall kunna bli medlem i alliansen krävs med stor sannolikhet folkets stöd. Som det är nu är det inte tillräckligt stort. Genom att bedriva informationskrig, eller rättare sagt genom att ljuga för sin befolkning hoppas politiker och lydig media på att kunna få en tillräckligt stor opinion för att landet skall införlivas i NATO. Det ligger absolut inte i det svenska folkets intresse att vara en del i det maskineri som NATO är. Varför skulle det vara intressant för det svenska folket att vara en del av något som i varenda konflikt de deltagit i har begått grova krigsbrott?

Ryssland är aggressivt och vill expandera påstås det ofta. Men sanningen är något helt annat. Ryssland har inte expanderat särskilt mycket sedan Sovjetunionens sönderfall. Man har inte heller satt sin krigsmakt på världsturné och bombat sönder länder till ruiner. Man har inte heller mördat miljoner oskyldiga i en strävan efter att kontrollera olja och andra resurser. Man har inte störtat legitima ledare för att installera lydiga marionetter och man har inte skapat, sponsrat, utrustat och tränat terrorister som sprider skräck var de än drar fram. Allt det där har andra stått för. Ostraffat dessutom och de fortsätter på samma sätt.

Om det är någon som vill expandera så är det NATO

Sverige och Finland vill man åt för att kontrollera Östersjön och kunna ha militärbaser längs den finsk-ryska gränsen bland annat. Är det verkligen så att Sverige och möjligen Finland skall bidra till ett sådant scenario? Det är mycket klokt att införskaffa sig ett visst mått av konsekvenstänkande innan man säger ja till något sådant. Tänk på det när vi nu i den närmaste framtiden med stor sannolikhet kommer att bombarderas med än mer kopiösa mängder propaganda om det i verkligheten fiktiva ryska hotet i syfte att befästa och öka russofobin.

Text: Jake Kayzer, Anti-Euromaidan Sweden (AEMS)

Anti-Euromaidan Sweden (AEMS) startade som en Facebook-grupp den 10 mars 2014, direkt efter den väststödda statskuppen i Kiev som hade ägt rum den 22 februari 2014. Den ursprungliga tanken var att dela med sig av sanningsenlig information om Ukrainakrisen till andra intresserade, information som annars inte kom fram i våra svenska massmedier.

Svenska mediers propaganda om Putin. Montage: NewsVoice
Svenska mediers propaganda om Putin. Montage: NewsVoice

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq