Lars Bern: “Europa är i krig!” och “Vad har Obama och IS gemensamt?”

publicerad 16 november 2015
- Lars Bern
Lars Bern, feb 2015 - Foto: Torbjörn Sassersson

“Europa är i krig!”

14 november 2015

Lars Bern,  feb 2015 - Foto: Torbjörn Sassersson“Europa befinner sig i krig och Sverige är på väg att invaderas av hundratusentals unga vapenföra män uppfostrade av patriarkalt religiösa förtryckare. Av de flyktingar som nu väller in över gränserna är 82% sådana unga män. Det finns nästan inga likheter med flyktingströmmarna under Andra Världskriget. Situationen för Sverige är denna gång mer extraordinär än då. Skall landet överleva detta krig krävs extraordinära åtgärder. Under Andra Världskriget tillsattes en samlingsregering under en stark och karismatisk ledare. Detsamma är mer nödvändigt nu än det var då.”

“Statsminister Löfven uppvisar en osäker och osjälvständig ledarstil som är ytterst olycklig i dagens situation. Han är inte på långa vägar vuxen sitt uppdrag.”

“Det vi som svenska medborgare måste fordra av våra valda representanter, är att de nu tar sig samman och enas kring en person som har de nödvändiga förutsättningarna för att leda landet genom det här kriget. Vår generations Per-Albin om ni förstår vad jag menar. Det bör vara en person med gedigen erfarenhet och alltså ingen ung trettioåring, snarare någon över sjuttio. Här får man försöka komma över de svenska fördomarna mot oss äldre. Vederbörande bör ha en god bildning och stor erfarenhet av internationell politik i allmänhet och den muslimska världen i synnerhet.”

“Jag har idag funderat på om den ledare jag beskrivit finns? Det jag kommit fram till är att det gör han. Den jag tänker på är förra utrikesministern och biträdande generalsekreteraren i FN Jan Eliasson.”

Läs mer

“Vad har Obama och IS gemensamt?”

16 november 2015

President Barack Obama - Official White House-foto av Pete Souza - Wikimedia Commons“Sannolikt mer än ni tror. Båda använder t.ex. historiens mest beprövade metod för att utöva makt – nämligen rädsla.

Jag har i olika sammanhang skrivit om hur makthavare i alla tider levt efter devisen ju mer rädsla du skapar ju större blir bytet. Den devisen brukar tillskrivas skurken Lex Luthor i serien Stålmannen. Den måste dock vara mycket äldre. Speciellt har den i årtusenden tillämpats av de Abahamitiska religionerna. Prästerskapet inom såväl kristendomen, islam som judendomen har i alla tider skrämt människor med djävul och helvete i olika skepnader med vetskapen om att det är lättast att underkuva rädda människor.

Den terrorattack som Islamiska Staten (IS) iscensatte i Paris fredagen den trettonde hade som syfte att skapa rädsla bland Europas människor. Trots alla deklarationer om att man inte låter sig skrämmas, måste vi nog i ärlighetens namn konstatera att de lyckades med sitt uppsåt den här gången. Idag är alla människor i Europa räddare än vi var för några få dagar sedan.

IS har blivit en påtaglig maktfaktor i våra liv och vi sneglar nu misstänksamt mot alla unga män som väller in i Europa (82% av migranterna) från länder i Mellanöstern. Med sin skrämselkampanj med våldtäkter, halshuggningar och andra bestialiska avrättningar som de basunerat ut via YouTube, har IS breddat marken för den nu inledda fasen i kampanjen för att sätta respekt i naivt välmenande européer. Fortsättning lär följa och IS makt över våra liv kommer att öka i takt med att vår akilleshäl – de relativiserande vänsterelementen skuldbelägger oss själva istället för terroristerna.”

Läs mer

 


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • “invaderas av hundratusentals unga vapenföra män uppfostrade av patriarkalt religiösa förtryckare. Av de flyktingar som nu väller in över gränserna är 82% sådana unga män.”

  Detta är ju retorik hämtat direkt från högerextrema och Breivik. Vad är det Bern inbillar sig. Att de skall ta till vapen och starta inbördeskrig?? Det är nog dags för honom att lugna ned sig. Artikeln platsar på Avpixlat.

  • Janne
   Varför berättar du inte vilka de korrekta siffrorna är om du vet?
   Det framstår som ett ännu sämre debattbeteende än att utan ond avsikt ha fel.

 • Lars Bern motbevisar den egna tesen att: “Det bör vara en person med gedigen erfarenhet och alltså ingen ung trettioåring, snarare någon över sjuttio”. Eftersom Lars själv, som har en gedigen erfarenhet och är över sjuttio, ändå inte har en susning om vad som händer. Det är ytterst tveksamt om en f.d. företrädare för globalist-organisationen FN, som Jan Eliasson ändock är, skulle vara lösningen på de globalist-orsakade problemen vi nu möter.

  Vidare så faller Lars andra påstående lika platt då USA och “IS” enda gemensamma nämnare är att den sistnämnda är skapad av den förstnämnda.

  Undrar om Lars har hört talas om den tekniska innovationen Internet?

 • Allt som nu rapporteras om det här är otillförlitligt. Det var en typisk falskflagg iscensatt av västs Gladio-nätverk förmodligen. Och bombningar i Syrien är riktade mot Assad eller allmänt saboterande, precis som anders antyder. Före Parisattacken bombade Frankrike Syriens oljeinfrastruktur som Assads trupper hade återtagit och denna falskflagg utnyttjas sannolikt för upptrappat sabotage av Syrien. Ryssarna, är konstruktiva men har att ta hänsyn till dårar i väst som de försöker lirka med. Jag misstänker att det gör det svårare att avslöja detaljer tex om vad som låg bakom det kraschade ryska planet i Sinai. Tidigare kom uppgifter om att noggranna undersökningar EJ påvisat spår av sprängämnen. Nu säger plötsligt FSB att de hittat spår. Kanske för att de hoppas på verkligt samarbete mot IS. Men kan man hoppas på annat än bedrägeri från väst. Ingenting är sant och allt är möjligt skrev ironiskt en som angrep altmedier. Men den beskrivning stämmer väl in på msm.

 • Våre det inte enklare att RIKTIGT STÄNGA GRÄNSERNA ???? annars fortsätter inströmningen.Och vem kan vi tacka för detta om inte våra LANDSFÖREDARE TIILL POLITIKER som istället för att försvara landet och dess invånare låter terrorister strömma in i landet.

 • Nu vill KD och FP skicka svensk militär materiel, JAS, för att bekämpa IS. USA bombar sönder konvojer av tankbilar med olja som skall säljas.
  Vore det inte enklare att helt enkelt inte köpa oljan av IS?
  Och vem handlar olja den vägen idag, för det måste ju vara någon som köper? Turkiet?
  Den enda konsekvensen av dagens aktion är att bensin och diesel blir dyrare.
  .
  Hur smart är det av Sverige att bekosta aktioner som gör att de egna inköpen blir dyrare?

 • De behövs inga vapen, det är bara att svälta ut oss, om vi inte blir medjörliga. Vi hat ju alldeles för låg självförsörjning!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *