F. William Engdahl: En gasledning genom Syrien – en orsak till att USA vill få bort Assad

publicerad 20 november 2015
- K. Reporter
William F. Engdahl

William F. Engdahl

Många undrar över logiken i USA:s regerings officiella ståndpunkt att man vill få en ny ledare för Syrien med argumentet att Assad är en diktator samtidigt som man inte säger något om grannen, diktaturen Saudiarabien, som varje vecka avrättar människor med halshuggning på offentlig plats. USA stödjer också Saudiarabien i det grymma kriget mot det fattiga Yemen.

Text: K. Reporter | Foto på William F. Engdahl – Williamengdahl.com

Kan det alltså vara något annat än det onda ögat mot Assad som gör att USA:s ledning vill få bort honom? Författaren och riskkonsulten F. William Engdahl pekar på att en bidragande orsak är gasledningar och oljetillgångar.

Historien upprepar sig alltså. Det är en grymt skådespel med ohyggliga konsekvenser i form av folkmord och folkfördrivelse samt brott mot mänskliga rättigheter.

Att få bort en ledare som inte gör som USA vill har en långvariga tradition inom USA:s utrikespolitik. Det beskrivs tydligt av den före detta ekonomiske ”hitmannen” John Perkins i den avslöjande boken ”Confessions of an Economic Hitman”. Om någon ledare står i vägen för USA:s storindustri (olja, enerig mm) måste denne plockas bort om man inte först lyckats snärja ledaren med ekonomiska styrmedel (korruption).

ArcanumSkolan 2024

Metoderna kan vara organiserat uppror, stöd till rebell- eller terroristgrupper eller en arrangerad flygolycka där ledaren förolyckas. Misslyckas man även där är det tredje draget militär invasion, enligt John Perkins.

Engdahl å sin sida pekar på att naturgasledningar genom Syrien till Turkiet spelar en viktig roll i Washingtons krig mot Syriens Assad. Det hela har sitt ursprung i en plan utarbetad av Washingtons neokonservativa tankesmedjor och Bush/Cheney-administrationen för mer än ett decennium sedan för att åstadkomma regimskifte i Mellanöstern.

Det är enorma regionala naturgastillgångar i Qatar och i Iran, världens största gastillgångar, som alltså kan vara en viktig orsak till den fientliga inställningen till Assad, enligt Engdahl. Qatars regering är en av de största finansiärerna av ISIS i Syrien, enligt Engdahl. Qatars regering föreslog Assad år 2009 att underteckna ett avtal om en gasledning från Qatar som skulle gå genom hela Syrien fram till Turkiet för att nå den europeiska marknaden.

Gasledningen ses emellertid som en ovälkommen konkurrent till Rysslands ställning som ledande naturgasleverantör på den europeiska marknaden. Assad valde att inte skriva under. I stället inledde Assad förhandlingar år 2010 med Iran och Irak för en alternativ gasledning från de stora gasfälten i Iran, som skulle låta Iran nå den europeiska marknaden. De tre länderna undertecknade ett samförståndsavtal i juli 2012 – samtidigt som inbördeskriget i Syrien spreds till Damaskus och Aleppo.

Dessutom finns det olja i stora mängder på Golanhöjderna som bidrar till dramat där amerikanska oljebolag har intressen. Israel hävdar att det är deras. Det enda problemet är att det inte är det, menar Engdahl. Israel tog Golanhöjderna från Syrien under sexdagarskriget 1967.

Dick Cheney, James Woolsey, Bill Richardson, Jacob Lord Rothschild, Rupert Murdoch, Larry Summers och Michael Steinhart är medlemmar i en rådgivande kommitté till Genie Energy som är det amerikanska olje- och gasbolaget som för en månad sedan meddelade att man hittat stora oljetillgångar på Golanhöjderna.

“Genie Energy includes Iraq war architect, Dick Cheney, neo-con ex-CIA head James Woolsey, and Jacob Lord Rothschild, business partner of one of Vladimir Putin’s most bitter critics, Mikhail Khodorkovsky, bring the stakes of the Russian intervention on behalf of Syria’s Assad against ISIS, Al Qaeda and other CIA-backed “moderate” terrorists” to a new geopolitical dimension.

The US coup in Ukraine in 2014, and its financing and training of ISIS and other “moderate” terrorist gangs in Syria all have one prime target–Russia and her network of allies, a network, ironically, which Washington and Israeli policies are expanding almost by the hour.”

Lägg till det faktum att Ryssland under den senaste månaden gett sig in i kriget i Syrien, skaka runt lite och du har alla ingredienser för ett tredje världskrig, menar Engdahl”.

Läs hela F. William Engdahls artikel: Genies and Genocide : Syria, Israel, Russia and much oil

Text: K. Reporter

Frederick William Engdahl (1944-) is an American German historian, economic researcher, and freelance journalist. His first book was called “A Century of War: Anglo-American Oil Politics and the New World Order”, and discusses the alleged roles of Zbigniew Brzezinski and George Ball in the 1979 overthrow of the Shah of Iran, which was meant to manipulate oil prices and to stop Soviet expansion. In 2007, he completed “Seeds of Destruction: The Hidden Agenda of Genetic Manipulation”.

Relaterat

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • USA har tillräckligt med olja sjäv. Behöver inget från något annat land. Usa har just nu FÖRMYCKET olja har varit tvungna att lägga ner en massa och sparka flera tusen eftersom det finns för mycket olja. Så du vet inte riktig va du pratar om….

 • @castor

  Jag tar tillbaka mitt tidigare påstående om att du inte är “generellt trångsynt”, då du i inlägg efter inlägg verkligen motbevisar detta påstående.

  Blev du ledsen för jag påpekade att din livslånga politiska villfarelse är en lögn? Det kommunistiska manifestet hade cirkulerat under en tid innan frimuraren Karl Marx fick i uppdrag att marknadsföra det. Din inbillat rena kommunistiska lära är en ren illusion, medan dina partikamrater Lenin, Stalin och Maos version är kommunismens smutsiga verklighet.

  Sen fortsätter du köra på med din ideologisk handikappade vänsterretorik där du försöker smeta rasist på allting som rubbar dina snäva röda skygglappar. Bara för att jag inte är altruistiskt självutplånande gör det mig inte till en rasist, det är bara ren självbevarelsedrift. Men återkom gärna när du har gett bort alla dina personliga ägodelar, innan du propagerar för att ge bort hela Sverige och alla våra resurser. Annars är du en hycklare som vill ge bort något som inte bara är ditt eget.

  För övrigt har jag inte kommunism som hatobjekt då jag förkastar hela det politiska systemets alla grenar, från höger till vänster och allting där emellan. Men jag har ju redan klargjort detta i ett antal inlägg och det är väl ingen risk att du råkar förstå det den här gången heller.

  Men jag blir inte arg på dig utan det lutar mer åt det deprimerade hållet, eftersom jag i såna här diskussioner inser att det är helt kört för oss människor.

  • @StureB

   Att din fantasi och inbillning lyckas blanda in mig i Stalinism Mao och allt helvete du kan inbilla dig verkar bara framstå som det slag under bältet du helst ägnar dig åt.

   Vad är “ideologiskt handikappade” med min retorik? Det är du som står för halmdockorna och brasorna. Försök skilj på sak och person så går allt mycket lättare. Man kan tom lära sig ta kritik utan att det måste kännas personligt.

   Rent retoriskt är det du som saknar ord och försöker bränna för brännandets egen skull. Det brukar rasisterna endast klara av.. Varför ska jag skänka bort allt för att godkännas av dig. Du borde försöka ändra dig själv i stället.

 • @castor

  Återigen, du måste verkligen ge dig. Du behöver avprogrammeras och den ende som kan göra det är du själv. Först då kan du börja befria dig från dina mentala bojor.

  Dina ideala idéer om kommunism/socialism är rena tankeprodukter du fått av elitens diverse manifest och påhittade regelverk. De är inte verkliga.

  Kommunismens verkliga ansikte är Lenins, Stalins och Maos mm. urskillningslösa människoslakt, förföljelse, fängslande, fångläger, tortyr, svält, misär och mänsklig degradering till såväl kropp som själ. Alla dessa miljontals offer har haft en verklig upplevelse av kommunismen och du hävdar att din idébild är verkligare än deras lidande och död. Dina påståenden får alla dessa offer att vända sig i sina massgravar. Kommunism är en politiserad människofientlig satanism.

  Likaså tror jag inte a socialism är en elitprodukt, jag vet att den är det. Läs min förra definition.

  Och vad gäller behandlingen av “Occupy Wall-Street”-rörelsen var det en del i att upprätthålla illusionen, då Wall-Street inte är det verkliga problemet. Det är BIS.

  Angående representativ demokrati så är den en avledande manöver. Den monolitiska ägarstrukturen har lagt ut regerandet på entreprenad. I ett riggat spel kan vi då välja ur ett begränsat urval av marionetter och när dessa marionetter sviker oss, ser vi vårt val som den verkliga orsaken. Med hopp om bättring väljer vi vid nästa val en marionett med en annan partifärg, vilket bara resulterar i att den nedåtgående spiralen fortsätter med en annan kulör. Våra politiker är syndabockar för elitens utsugning av folket. Skulle dessa samhällsförändringar skett under en t.ex. en enskild regents 30 åriga regerande hade denne regent blivit en hatad figur och det skulle troligtvis blivit revolt. Men med representativ demokrati slipper eliten detta problem då vi skuldbelägger oss själva och vi passiviseras, vilket valdeltagandet tydligt visar. Detta är själva idén med just detta styrelseskick och rent generellt så är ingen del av det politiska systemet korrupt, utan det fungerar precis som det var tänkt att det skulle fungera. Med en och annan lite smärre justering.

  Men allt det här är det ingen som har berättat för mig. Det har jag själv förstått. Även om en och annan liten pusselbit inte är helt korrekt, har jag ändå helhetsbilden. Men hursomhelst så orkar jag inte diskutera alla dessa sagor med dig, eftersom du själv har en bit kvar att vandra innan du är ikapp. Men du är välkommen åter när du avprogrammerat dig själv.

  @Linda

  Du skrev: “Vilka äger BIS?”

  Det är väldigt svårt att komma fram till vem som verkligen äger vad, vilket ägarförhållandena i USA:s Federal Reserve tydligt visar. Oftast brukar allt ägande ske via bulvaner i flera olika led och för gemene man blir det helt osynligt. Det finns t.ex. italienska bankirfamiljer som höll på med bankaffärer redan under romarriket och trots detta är de ändå så gott som okända för den breda allmänheten. Men som med all kriminell verksamhet får man se till att dölja sina spår.

  • Tja, ditt bidrag till humorn kommer alltid lämna en hel del att önska. Tyvärr är inte Kommunism mitt ideal. Du kan inte skilja mig ifrån det vi diskuterar. Det är f.ö. ett vanligt dilemma från rasistiskt håll att inte kunna skilja sak från person. Det kan inte barnen på golvet nedanför godisgondolerna inne på Ica heller.

   Eftersom du inte kan skilja massmördare från den rätta läran står det ju klart att du hoppas alla kommunister är genetiska kopior av Stalin och Mao, annars kommer du aldrig ha några hatobjekt.

   Det riktigt människofientliga jag funnit är i dina egna rader som jag redan citerar på annan plats i fälten på NewsVoice. https://newsvoice.se/2015/11/10/moderaterna-vill-stoppa-inflodet-av-flyktingar-innan-systemkollaps-sker-i-sverige/comment-page-1/#comment-150603 När européer protesterar mot denna skadliga invandring skriker mans-, kvinno- och barnmördarnas marionetter ”rasist” samtidigt som de försöker lyfta fram falskklingande humanitära skäl, ivrigt påhejade av en massa hjärndöda nyttiga idioter som arbetar för sin egen undergång Detta är dina egna rader och du representerar onekligen ett mörker de flesta håller rejält avstånd till.

   Din vilja till att skapa hatobjekt och bekämpa alla försök att visa hur fel du har leder ju bevis hur infernaliskt du själv sitter fastgjuten i skalan.

 • @Sture B. Det vore ju bättre för folkbildningen att sluta tro att kommunism, måste vara en genetisk kopia av Stalins. Jag förstår inte hur du kan slå samman, nassar o kommunister, när Shitlers och Stalins gärningar inte hade med varken socialism eller kommunism att göra. De var blott korruptionens, maktmissbrukets hantlangare i sina mord på elit och folk..

  Så du tror på allvar att socialism är ett påfund av eliten? Undra på att sd och högerextremismen lyckas så enkelt. Du kan väl höra, se och förstå vad socialister själva säger om det samhälle de vill ha och vem som av denna anledning mördar dem. Länkarna i detta mitt inlägg kan skingra dina förfärliga dimmor. https://newsvoice.se/2015/11/15/hans-sternlycke-flyktingarna-gor-oss-rika/comment-page-1/#comment-150400

  Jag menar också att du måste verkligen fynda på alla möjliga sajter som tror att “Occupy” var ett elitprojekt. Såg du verkligen inte hur de behandlades?

  Representativ demokrati kan brukas med ansvar och missbrukas. Förstår du inte det grundläggande momentet i maktmissbruk och korruption kanske din bibel kan vara till hjälp. En bättre spegel om människans okuvliga vilja till att fortsätta sitt makabra spel, skaffa sig makt över andra, förmåner, pengar är svårt att finna. I detta sammelsurium räcker en påstått grym gud sin hand till ett förtryckt folk och bjuder en väg ur förtrycket, hopplösheten.

  Det enda resultat som kan leda så fel är när man blott vill bekräfta sina fördomar. “Du har ju bestämt enligt “medias” beskrivning att det blott var hippies…. Jag hade ju en förhoppning om att du var bildad eller åtminstone kunde ta till dig fakta, men du vill både låta och vara obildbar..

  Med dina förutfattade meningar ska du inte ta del av vad Eugene Debs sa, Du ska låta bli att lära om Huey Long. Du ska inte plöja in sinnet i bibeln heller. Du skulle ju upptäcka att de och religionen är god och det är ju en djup besvikelse och synnerligen frustrerande.. Men då ska du ju veta att det är inte jag som lurat dig.

 • http://www.riksbank.se/sv/Riksbanken/Internationellt-arbete/BIS/
  “BIS är ett aktiebolag som ägs av ett femtiotal centralbanker.”
  Precis som du skriver Sture B. Sedan i sista meningen:
  “Riksbanken äger 17 244 aktier i BIS, motsvarande cirka 3,1 procent av det totala antalet aktier. Röstandelen är 2,9 procent. Som delägare i BIS har Riksbanken intresse av att BIS förvaltar sina finansiella resurser effektivt och med god avkastning. Riksbankschefen är ordförande i en styrelsekommitté för BIS bankverksamhet och finansiella riskhantering.”

  Självklart vill vår “oberoende” centralbank se till att det går bra för BIS. I första hand. Det är så uppenbart att våra centralbanker tjänar andra intressen än folket. Även om de säger sig vilja bedriva handel för att det ska gynna folket märker man ju tydligt att våra centralbanker inte är oberoende. Affärsidén är att göra så mycket vinst som det går. För vilka? Vilka äger BIS?

 • @Birgitta

  Vill bara poängtera att jag med “inbillat upplysta” inte syftade på dig, det var mer en allmän reflektion, Jag brukar faktiskt uppskatta dina rätt insiktsfulla inlägg.

 • @Birgitta

  Att bankväsendet är ett enda stort falsk pyramidspel är ju helt uppenbart. Ta bara vår egen “oberoende” Riksbank där chefen varannan månad åker ned för hemliga överläggningar vid BIS huvudkontor i Basel Schweiz, där han får sina marschorder. BIS är centralbankernas centralbank, men framställs som något som gemensamt ägs av en massa olika centralbanker. Men det fungerar ju eftersom de flesta är helt nollställda vad gäller BIS och dess funktion. Det blir lite tragikomiskt när inbillat upplysta människor ofta diskuterar några abstrakta “bankirer” som ligger bakom allt elände, utan att med ett enda ord nämna BIS eller landet Schweiz. Schweiz är inte ett land fullt av banker, det är en bank med ett land.

  Vilket även visar att “Occupy Wall-Street” var en elitkonstruerad rörelse ämnad att misslyckas, samtidigt som den skulle dra fokus från det verkliga problemet. Hade denna hippierörelse varit äkta skulle de haft sitt flumparty utanför BIS huvudkontor eller tågat runt och protesterat i hela Schweiz.

 • @castor

  Jag tänker bara skriva det här inlägget då jag har drabbats av en allvarlig släng av Janne D:s “what’s the fucking point?”

  I ett tidigare inlägg av ca 300-400 ord skrev jag en mening om Hitler och Stalin som blev ett blockerande rött skynke för dig, så du missade hela resten av inlägget. Lite lätt ångestfylld känner jag bara: WTF? Sen fortsätter du med ditt ologiska resonemang där du hävdar att jag är fast i höger/vänstertänket och trots att du påstår dig inte tro på det politiska systemet, så fortsätter du ändå att mala på om detta systems alla olika manifestationer. Då dina senaste inlägg är två identiska höger/vänsterröror som du avslutar med ett SD-stycke i fri vers. Du är ju som ett ologiskt barn som påstår dig förneka sagan, men ändå håller fast vid sagovärlden.

  Alla olika grenar av det politiska systemet är elitens skrivbordsprodukter och precis ingen av dem är någon äkta gräsrotsrörelse.

  Med kommunism försöker de lura slavarna med “proletariatets tillfälliga diktatur som ska vittra sönder i någon form av utopisk broderlig kommunism”. Med andra ord att acceptera förtryck och misär, för det blir bättre sen. (Ungefär som en politisk version av religion, där det blir bättre när man dör.) Kommunismen i Sovjetunionen höll i ca 70 år och den vittrade inte sönder förrän eliten valde att avveckla experimentet.

  Likaså är socialism en ren lögn de presenterar som någon sorts fördelningspolitik för fattiga, trots att de rikaste förespråkarna som t.ex. Rockefeller inte fördelar sin egen rikedom bland de fattiga. Socialism handlar om att konsolidera all rikedom hos några få och att styra människors liv ned på detaljnivå.

  Med en högerdiktatur visar eliten helt ärligt vilka slavar vi är, så här behövs det inte några fantasifulla omskrivningar. Är du en onyttig kugge kommer dödsskvadronerna och tar bort dig.

  Men även vår representativa demokrati är en falsk skrivbordsprodukt som får slavarna att inbilla sig att de är fria. Denna inbillning borgar för en högre produktivitet. Likaså inbillar sig slavarna att den negativa samhällsutvecklingen beror på egna val och väljer vid nästa val en annan marionett. Men om någon av slavarna avviker för mycket blir denne ett hot mot “Rikets säkerhet” och här kommer diktaturaspekten av denna demokratiillusion fram.

  Vad är riket? Det är inte folket eller landsplätten Sverige, utan det är “The Deep State” som är det verkliga riket. “The Deep State” är en blandning av Europeiska kungahus, The Black Nobiitty, bankirfamiljer och Schweiz (med sin koncentration av supranationella NGO:S) i en ohelig allians med Katolska kyrkan. “The Deep State” är denna monolitiska ägarstruktur där de via incestuöst ingifte bildat en oformlig köttkompott, där man inte vet var den ene börjar och den andre slutar. Och om du vill fortsätta att diskutera denna köttkompotts alla sagoberättelser, får du göra det med någon annan.

 • @Sture B.
  Jag har inte sagt att jag tror på det politiska systemet. Det är ju svårt att göra det så korrupt som det är, men vi ha ju röster som trots allt försöker. Att de hotas, tystas, förklenas, förnedras osv går att se på bästa sändningstid. I den metodiken har Sd utgjort det senaste tillskottet till förtryckarmentaliteten och folk måste vara galna som röstar på det partiet.. och det är inget svårt att komma till den slutsatsen såsom de betett sig i verkligheten här på hemmaplan. De spelar som de var bortalaget… och det är de ju, fullständigt bortkomna…

  Att vara fast i väster/höger paradigmet är att resonera som du gör. Likt Jimmy Åkesson som lyckas nämna vänstern i allt han hatar och avskyr, kan du inte se korruptionen, maktmissbruket nästla sig in alla sammanhang. Dit får vi väl räkna politiken, organisationer och allt vad därtill hör. Girigheten är sådan.

  Man måste vara hemskt inskränkt för att inte se skillnad på Stalins mord, maktmissbruk och kommunism, såsom folk ville tolka och delta i den. Det går ju applicera samma sak på Jeltsins metoder att beskjuta sitt parlament för att få “demokratin” att ducka. Det hade heller inget med kommunism att göra.. Många människor är besvikna på S, men så gick ju deras löften inte sällan i moderat politiks spår. Särskilt sedan vi bereddes för EU-inträdet. Om SD vill vi ska gå ur EU borde de inte rösta på finansens böner och uppträda som dess gudomliga bönesvar. Då stå vi ju där utan EU och kan inget förändra av det SD som hår av hin medverkat i att förstöra av välfärden.

  @Birgitta. Om det tycks finnas bara en sorts politik så är den ju avarten av de goda intentionerna. Den har ju inget med ursprungstanken att göra. Inte ens liberalismen är sig lik och det började här med att man inte lät sin ordförande få en riksdagsplats ens.. Hur du får ihop det med “kommunism” som hatobjekt tänker jag inte be dig förklara…

  Om man vill slänga ut barnet med badvattnet är SD en utmärkt kraft och enastående potential.. Det fungerar i Syrien och Libyen också, men det kostar…

 • Sture B@ Tycker att du har sammanfattat den politiska situationen mycket väl. Det finns helt enkelt inget parti att rösta på. Jag tror för min del att hela den politiska cirkusen fungerar som bankväsendet där alla är knutna till tier 1 även om de heter Riks-, Ikano-, Ica-banken eller JAK-banken – samma ägare. Det är samma sak med våra livsmedel och andra produkter. Bakom “mångfalden” av varor finns det oftast bara ett fåtal transnationella bolag till de olika produkterna. Skulle inte förvåna mig att dessa transnationella bolag i sin tur ägs av någon inom tier 1. Idag verkar det således bara finnas en marknad och en politik = nyliberalism som är en annan form av en mycket avartig kommunism.

 • @castor

  Nu får du ta och ge dig. Jag skrev att du var fast i höger/vänster-paradigmet och du kontrade med att jag var det, sen fortsätter du ändå att skriva såna här höger/vänsterröror. Hela ditt resonemang blir ju helt ologiskt. Läser du inte vad jag skriver? Jag tror inte på det politiska systemet överhuvudtaget och hela ditt osammanhängande inlägg visar ju verkligen att det är en falsk cirkus. Läser du inte vad du själv skriver? Alla dessa aktörer du räknat upp svek sitt folk på samma sätta som våra nuvarande politiker sviker oss. Att svika folket för ägarnas räkning är det politiska systemets primära funktion, allt annat är sekundärt.

  Sen spelar det ingen roll om styrelseskicket är skendemokrati, socialism som ren vänster- eller högerdiktatur för det är ändå samma monolitiska ägarstruktur. Och alla dessa olika styrelseskick är endast sociala experiment för att utröna under vilka förhållanden man får de lydigaste och mest produktiva slavarna. Fattar du verkligen inte det?

 • @castor:

  Jag har inte påstått att du har djupare naturkunskaper, men på detta område har du ändå ett rörligare sinne som ser bortom den verklighet du blivit presenterad. Du tar själv upp Stalins och Hitlers gemensamma sponsor och på så vis bevisar du med ditt resonemang att höger och vänster är i grunden en och samma sak. Två olika politiska representationer av en och samma monolitiska ägarstruktur. Vårt politiska system är inte mer verkligt än det religiösa, då de båda endast är till för att kontrollera människor.

  Likaså är etablissemangets alla olika manifestationer, från frimurarna till vår politiska charader, toppstyrda verksamheter där villiga och mer ovilliga deltagare ändå rör sig i stort sett samma riktning. En riktning som är bra för systemet men som är förödande för alla andra.

  Vad gäller generell avtrubbning och utbredd hjälplöshet så har vi via MSM som Alternativ Media blivit matade med etablissemangets globala dödande i en mer eller mindre censurerad version. Men ändå verkar ingen bry sig något nämnvärt. Vi har inte haft någon verklig fredsrörelse sen Vietnamkriget. Det betyder ju att vi ger detta etablissemang vårt tysta medgivande. Och nu har etablissemanget vänt sitt förstörande fokus mot väst och genom deras artificiellt skapade flyktingström som statsterror kommer vi gå en mörk framtid till mötes. Och på sätt och vis förtjänar vi denna framtid, eftersom vi p.g.a. apati, rädsla eller ren egoism låtit detta etablissemang döda miljontals människor världen runt. Utan att vi har protesterat.

  Min poäng som du inte förstår eller inte vill förstå är följande. Det finns ingen lösning eller “räddning” i någon av etablissemangets alla olika verksamheter eftersom det är etablissemanget som är problemet. Likaså blir all information av sanningssägare, som Engdahl, Perkins och Snowdens, värdelös om vi inte gör något åt det som informationen visar. Annars styrker den ju bara vår apati som vår skapade hjälplöshet.

  Det enda möjliga frö till en förändring är du, jag och alla andra (till och med alla P.G:s) oavsett alla våra meningsskiljaktigheter så har vi ändå en gemensam strävan efter ett värdigt liv.

  Och vad gäller din slutkläm “Däremot oroar jag mig för dig..”, så kan du skippa sånt. Om du i, ditt upplevda debacle, läser min sista kommentar till P.G. så ser du att jag har god självinsikt. Du tar dina strider i poetisk vers och jag gör det annorlunda. Jag skriver vad jag vill och likaså gör jag precis som jag vill, utan att låta mig begränsas av andras åsikter eller regler. Jag är således fri till både kropp och själ.

  • @Men Herre Gud Sture B. Stalin var inte kommunist, man börjar inte mörda sina egna eller de bästa. Shitler var inte socialist, inte en millimeter. De jagade samma sorts människor, var sponsrade av samma korrupta intressen att krossa arbetarklassens sedan 20-talet avancemang, växande sammanhållning och kraft.. Var kom inte svälten ifrån om inte för att strypa kraften hos folket. Ingen kunde kräva adekvata, drägliga löner, när de inte hade mat på bordet. Hur svårt är det? Nyp sig i armen vetja. Vem i hela världen om inte kapitalet, industrins mäktiga skulle inte betala den festen? Nu gjorde de ju det ända från Us, där de försökte svälta ihjäl sina arbetare och planerade störta Roosevelt eftersom han höll på att äventyra krisen med att skapa arbete. Vi ska vara glada för att Smeadly Butler avslöjade kuppförsöket att tillsätta en fascistisk regim och det blir din uppgift Sture att svara på frågan på vem och vilka det blivit blodbad…

   Är det inte en lektion i hyckleriet Stalin stod för att Chrustjev erkände att Stalin bedrev övergrepp, någonting var mycket fel? Stalin löpte efter parti- och militär-elit, intellektuella, de gjorde samma sak i Albanien m. fl. länder. Vad är kommunism i det, eller att skrämma och hota sitt folk?

   Shitler skrämde inte bara sina utan hotade sig till makten. Hur demokratiskt är det? Det riktiga socialistiska partiet förbjöds för andra gången i Tysklands historia. Läs på är du snäll och se Fru Iserbyt berätta. Det finns mycket att intagas av. Det är riv i tanten.

   Deja Vu och Sverigedemokraterna. Att en folkdräkt kan upplevas och fungera som en tvångströja! Inget är svenskt med dem och demokratin, yttrandefriheten allt trampar de precis som trettitalets självutnämnda experter. Våld följer i deras spår och vänstern är redan måltavlan. De skiter väl i ekonomin. Det hade ju visat under fyra riksdagsår..

 • @castor

  Jag tänkte först ha struntat i den här kommentaren, men jag kan inte låta bli att skriva den. Du borde verkligen undra. I energifrågor uppvisar du en intellektuell flexibilitet du helt saknar inom politiken. Du är fortfarande fast inom vänster/höger-paradigmet, vilket gör att jag oroar mig för dig.. 🙂

  Äkta sanningssägare som gör avslöjanden som hotar etablissemangets agenda, blir självmördade, råkar ut för en olycka eller så drar de på sig någon terminal sjukdom.

  Jag tror det var Lenin som sa att “det bästa sättet att kontrollera oppositionen är att leda den själv”, men det perspektivet är bara en delförklaring. Många av dessa sanningssägare som Engdahl, Perkins och Snowden mm. presenterar en del av sanningen eller kanske till och med en lite tillrättalagd “absolut sanning”. Men det sker på uppdrag av samma etablissemang som de påstår sig avslöja. När dessa sanningssägare avslöjar etablissemanget alla förbrytelser mot mänskligheten utan att den stora grå massan reagerar, så ser etablissemanget det som ett tyst godkännande. Och agendan kan således oavbrutet fortsätta i sin vidriga perversion.

  Plus att såna här avslöjanden även bidrar till att människor blir än mer avtrubbade och känner en ännu större hjälplöshet, som i sin tur får dem att fly djupare in i teve-såpornas och lekprogrammens menlösa fantasivärld.

  Det är inte någon misstro som är problemet. Problemet är den stora massans generella godtrogenhet, det är den som möjliggör vårt sjuka samhälle. Ingenting annat.

  • @Sture B Om någon är fast i vänster/högerskalan så är det nog du. Jag ser inte de personers avslöjande få den effekten du beskriver.. Inte heller ser det ut bland de ansvariga som du påstår. För Snowden som ju är det bästa exempler se vi ju paniken bakom strategin att försöka göra Snowden betydelselös, minska hans pondus genom att framställa honom som en person med låg säkerhetsklassning, att han inte kan ha haft djupa kunskaper inom NSA. Han framställs som en säkerhetsrisk, avhoppate till Ryssland fastän Uz själva drev honom dit. Människor på vänsterkanten är betydligt ärligae än de till höger som ju oftare framstår kompletta bedragare. Vad är det för fel på Lenins slutsats annat än att den säger mer om dig! Stalin arbetande för fascismen är väl ett riktigt slående exempel hur vissa kallar sig något men är fascister i grunden och sådana har mest gemensamt med varandra och jagar samma sorts individer.
   Jag har alls inga djupa kunskaper om fysik, elektricitet eller energi. Så jag har inte en aning om vad du menar.
   Nej, förstår inte alls meningen med ditt sista inlägg.
   Tyvärr är det ju så att stora grupper inom samhället inte vågar tro det de läser, hör och känner. Hade de gjort det skulle inte typ NSA hålla sina argument mot Snowden på så låg nivå. Dessutom hade SD aldrig haft ett väljarunderlag om inte beräkningen förstått hur lättledda folk är och fast i höger/vänsterskalan. Då hade de förstått att SD ingen opposition utgör. Inte med västern dom hatobjekt, syndabock och extrimiststämpel. Att säpo jagar vänsterelement trots att högerextrema mördat flest på på 20 år är en lektion i vad etablissemanget är mest bekymrade om.

 • @castor

  Jag tror heller inte att alla dessa aktörer är en homogen grupp som drar åt exakt samma håll. Läser det mest skilda källor och jag misstror inte allting, men har ändå en viss sund skepsis. Tackar för din omtanke, men du behöver inte oroa dig, 🙂

 • @castor

  Jag har inte sagt att det helt förtar det han skriver, men då frimurare känner en större lojalitet mot sina ordensbröder än vad de känner mot landet de bor i eller det landets invånare. Uppstår det ändå ett och annat frågetecken. Om en massa politiker, författare och andra opinionsbildare tillhör lite hemliga ordenssällskap undrar man vilken agenda de har. Jag gör det i alla fall. Undrar inte även du? Lite lite?

  • @Sture B. Efter debaclet i en annan tråd förstår jag dig bättre.

   Jo fast tvivlen kanskle inte tjänar annat syfte än en misstro. Det som han berättar bekräftar snarare att infon är gedigen, har verklighetsanknytning och går att koppla till ett politiskt skeende.

   Vad som hänt mig efter att olika Iserbyt video visats så ser man en spricka innanför de kompakta (fri)murarna. Det är också det jag beskriver i mitt förra inlägg här. Till och med de gamla rävarna inom frimurarlogerna är besvikna på de nya krafterna som rör om för mycket i grytan, förstör, eftersom dessa inte kan hejda sig eller nöja sig med mycket. Börjar dessa krafter klaga leder det ju till att de berättat intrikata samband som vi aldrig annars kanske fått ta del av.

   Vad Iserbyt berättar är ju att revolutioner kapats tidigt i 1900-talets början. Att hennes info ledde mig lättare fram till att Stalins jakt på kommunister, var densamma som Shitlers, eftersom de hade samma sponsor, kan kanske uppnås med andra källor, men det blev min. I Albanien gick det ju till på samma sätt och i flera andra kommunist och i fascistländer. Har man samma fiender bland intellektuella har man onekligen mycket gemensamt.

   Nej, jag undrar inte alls. Däremot oroar jag mig för dig..

   @Agneta. Du är en ständig källa till värdefull info. Tack.

   Att höra Iranier berätta att ingen av dem kände igen Khomeini, hade hört talas om honom eller vad han ville, men att det ändå arrangerades en uppvisning av efterlängtat välkomnade är en makaber uppvisning och det blev ju historien också för Iraniernas del.. En hel revolution som en covert operation… COG.

 • Vilka tecken man än kan tolka i händerna på företrädare för djupare åsikter, vidare förklaringar så är tex “dumbing down on america” Charlotte Thomson Iserbyt är ett slående ett exempel på att tom frimurare anser att vinstintresse drivs för långt. De gamla sorterna vill ha stabilitet, de vill iofs också bevara sin makt, sin kontroll, men kanske inte missbruka den än värre så till den grad som de grova förtjänsternas nya ledare. De som sliter vinsterna ur de gamla rovdjurens munnar.

  http://deliberatedumbingdown.com/

  Iserbyt är f.ö. en guldgruva av info om hur det går till innanför murarna, i de hemliga rummen, efter ritualerna..

  Alliansens strypgrepp jämfört med de gamla stofilernas och förtryckarnas taktfasta slag på trummorna, kan ge en vink om hur detta ser ut.

  Engdahls ironiska tecken minskar inte effekten av hans avslöjande. Blicken av förakt kompletterar. Återigen river avslöjandena om de stora planerna de avgörande besluten, motsättningarna, ner ridån som den olycka det innebär. Bak den stod hela rekvisitan, den nakna ensemblen och bytte om till nya demokratiska kläder för nästa show….

 • Det är nog dags att uppvakta våra lokalpolitiker. Våra riksdagspolitiker riskerar säkerheten för alla invånare oberoende var de bor i landet.
  “Sverige” (vilka dom nu är) vill delta i flera väpnade fronter, dom vill ta in fler invandrare.
  Jagar terrorister i varje vrå. Minusränta på Riksbanken.
  http://www.globalresearch.ca/hang-onto-your-wallets-negative-interest-rates-the-war-on-cash-and-the-10-trillion-bail-in/5490376
  Utrikesministern o Statsministern horar åt USA/Israel
  Ljuger om det mesta på egen hand eller via media.
  Allt under förespegling av ökad trygghet eller solidaritet.
  När har vi fått nog?
  Kan flyktingarna åka gratis buss/tåg på statens bekostnad bör vi alla kunna åka till Sthlm

 • Jag tyckte Engdahl’s “Seed of Destruction” var väldigt läsbar. Men jag stör mig på fotot till den här artikeln eftersom han gör Frimurartecknet “Sign of a Mark Master”.

  http://www.sacred-texts.com/mas/dun/img/15401.jpg

  Det börjar bli lite tröttsamt med alla dessa “Gang Hand-Signs” av politiker, sångare, skådisar och författare mm. Kan man frimurarnas historia blir det: Et tu, William?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *