KI:s mörkläggning av bedrägeriet mot Osher Centrum bör också få extern utredning

3

Börje PerattKarolinska institutet har nu tvingats till omprövning av beslutet om internutredning av egna missförhållanden i samband med  forskningsfusk, men det finns fler upprörande fall på brister i utredning av KI.

Text: Börje Peratt

Torbjörn Sassersson genomförde (2011-2013) en omfattande journalistisk granskning av Karolinska Institutets förskingring av Osher-donationen på 43 miljoner kr. Sassersson visade på hur illa det blev då KI gjorde en ”internutredning” på en uppenbar kriminalitet begången av egna anställde.

Sasserssons granskning kan mycket väl ligga till grund för att ta upp en extern utredning: Osher Centrum: KI vill inte besvara fler frågor – Lokaler låsta och skylten är borta.

”Efter att ha rådfrågat en jurist om hur avslaget från Förvaltningsrätten kan överklagas blev bedömningen att det inte går att komma längre. Så här långt kan en journalist maximalt komma.”

Läs mer

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

3 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Bo Sonnsjö
Gäst
3 maj 2016 kl 16:49

Det är skrämmande att ta del av hur det ser ut på en mängd områden, även här i Sverige. Frågan är dock om det verkligen finns någon myndighet eller annan verksamhet som vill eller vågar börja gräva i detta! – Varför medierna ingenting gör väcker misstankar om att de inte vill eller får. Det kommer ju rapporter om mystiska dödsfall t ex i USA bland doktorer och specialister, vilka börjat gräva i ämnen som torde ha med skilda former av korruption att göra …

Mats LCHF Wiman
Gäst
15 februari 2016 kl 13:05

När donationen och ändamålet offentliggjordes var vi många som gladdes med förhoppningen att nu skulle den kriminella läkemedelsindustrin äntligen få konkurrens.
Pyttsan!
För 43 miljoner hade åtminstone informationsspridning varit möjlig men inte!

Rätta mig gärna om jag missat något

Mats Wiman
FriskaDiabetiker.se

Ingemar Ljungqvist
Gäst
6 februari 2016 kl 16:13

Håller helt med.
Bara ett tillägg; 2000-Talets Vetenskap har alltsedan starten för Oshercentrum 2006 också följt utvecklingen med minst 3 initierade och avslöjande reportage, som avslöjat okunskap, försnillande av donationsmedel och oförmågan att läsa innantill.
Ingemar Ljungqvist, http://www.2000tv.se