Lars Bern: Drömmen om världsherravälde

publicerad 18 februari 2016
- Lars Bern
Lars Bern, feb 2015 - Foto: Torbjörn Sassersson

Lars Bern skriver djuplodande och insiktsfullt om Västvärldens maktstrukturer och hur makteliten spelar schack med länder, valutor och populationer där krig är en metod. Vi hoppar här rakt in i del fem i artikelserien “Drömmen om världsherravälde”. Resterande delar finns på Berns blogg Antropocene som senaste månaden haft 200, 000 visningar.

Text: Lars Bern | Foto: Torbjörn Sassersson

Lars Bern, feb 2015 - Foto: Torbjörn SasserssonJag har tidigare pekat på hur globalisternas strävan efter världsherravälde gett upphov till två block som allt mer står mot varandra – ett antal suveräna nationalstater med BRICS-gruppen i spetsen mot den angloamerikanska oligarki som försöker hålla kvar sitt inflytande i världen med hjälp av inrättandet av en nya världsordning (NWO). Under senare år har därför nationalstater och deras självständiga institutioner blivit viktiga måltavlor i den här maktkampen.

En av de viktigaste nationella institutionerna är valutan. En egen nationell valuta ger nationalstaten ett kraftfullt instrument för att reglera sin konkurrenskraft visavi andra länder med andra valutor. Om man är framgångsrik med utvecklingen av ladets produktivitet i jämförelse med konkurrenter kan man reglera upp värdet på sin valuta och vice versa.

Svenska socialdemokrater har på detta sätt vid upprepade tillfällen tidigare kunnat devalvera kronan för att sopa igen spåren efter sin misslyckade ekonomiska politik. Mot denna bakgrund är nationella valutor en av de främsta måltavlorna för NWO-globalisternas strävan att rasera den nationella suveräniteten.

Vi minns alla hur den hänsynslöse oligarken och globalisten George Soros attackerade den svenska kronan, liran och pundet år 1992 och avväpnade länderna möjlighet att med demokratiska medel styra sina valutors växelkurser. Sannolikt var han uppbackad i tysthet av övriga oligarker i NWO-ligan.

Läs vidare artikeln på Antropocene


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Instämmer med “pelle”s tidigare kommentar, fåren är för rädd för att göra något och är livrädda att bli kallade för namn och uthängd. Rädd för att förlora sina material tillgångar m m.
  Slutresultat blir internationell kommunism!

  Ett passande citat är “Patriotism in defense of Freedom … Is a great Virture….Cowardice in the face of Communism…Is a Dangerous virture”

 • Talade om detta med att de finansiella systemen måste reformeras med en grå eminens i sosseriet. Att staten ska börja trycka pengar räntefritt och att staten inte skall tillåtas låna av oligarkerna som de gjort i 100? år.

  Hans svar: Jo ha förstod nog och respekterade ide’n men sade att han snart går i pension och det skulle ta en livstid att ändra på saker.

  Nåja medvetenheten finns långt inne i huvudet verkar det som men det måste komma en tippingpoint där vi gemensamt börjar ändra på systemen till förmån för folken i världen. optimist som jag är så kommer det nog framöver….

  Mitt bidrag till detta: Ska uppfinna en robot som ger folk en snyting så fort de ljuger och smuggla in den i riksdagen 🙂

 • Kan någon förklara poängen med enkelspåriga sossehatare?
  Det finns förvisso väldigt mycket att med kritisera hos arbetarrörelsen. Och det är inget fel i att göra det. Men när personen som gör det är så naiv att den tror övriga i riksdagen skulle vara något bättre, så blir det bara så meningslöst.

 • Om nu hela packet i toppen är kända för sin egna spirituella logik som rättfärdigar krig och läkemedel som dödar långsamt. Varför vågar ingen sprida ett domt virus av sanning i deras organisation? Dagens kommunikationer borde möjligöra blottläggandet av derss akilleshäl, där folket kan ges möjlighet att agera. Eller välja ett ” liv” i guldbur eller på gatan..

 • detta fick man lära sig på statsvetarkursen på Sth Univ våren 2006…..
  de avslöjade Bilderbergarnas agerande in på bara skelettet.

  Vi behöver ett nytt samhälle, men ingen vågar ta i det.
  Alla jag frågar springer in i hörnen som skrämda harar.

  FEGHET!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *