Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

17%

17.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Bo Sonnsjö: Vilka myndigheter talar sanning idag?

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 10 april 2016
- NewsVoice redaktion
Bo Sonnsjö

Bo SonnsjöVilka myndigheter talar någonsin sanning? Deras uppgifter tycks vara att förhindra att sanning alls får spridas – därför att då blir all pågående korruption helt påtaglig!

Text: Bo Sonnsjö

Vi kan ta det senaste exempletNordea och Panama-verksamheten. Det som kommer att komma ut kommer i fortsättningen att förnekas, minimaliseras – oavsett vilka ledande personer som har deltagit i smyg oavsett om de heter Cameron eller något annat.

Banker säger sig följa lagar och förordningar, men den som nyligen upplevt myndighetspersoners försägelser gällande vad som skedde på Skatteverket, när Janne Josefsson råkade ställa rätt typ av fråga – inser vad som gäller numera.

Den som påtalat jäv till kontrollmyndigheter som JO och JK inser raskt att deras uppgift är att i tysthet lägga ner ärenden som borde ha lett till åtal och avskedanden av höga tjänstemän.

Hur politiker fungerar vet vi sedan länge. De målar upp fantastiska bilder av hur framtiden kommer att bli, fast det som regel blir sämre och mer krångel oavsett vilket ämnesområde det än råkar gälla.

För att ta något så enkelt som vaccinationsskandalerna som avslöjats jorden runt så kommer det förslag om ”tvångsvaccinationer” – helt enligt önskan från läkemedelsbranschen. Man kan förmoda att det sammanhänger med att Vetenskapliga Råd eller ansvariga personer som förre Folkhälsomyndighetens chef förmodligen erhöll delar av sin lön från vaccinationsproducenter oavsett vad bolaget än råkade heta.

När man vet att bestickning pågått tom uppe i den internationellt ledande verksamheten i USA så varför skulle det inte det se ut på exakt samma sätt även inom EU?

Vad delar av vinsterna från forskningsfusk och bedrägerier går till kan den misstänksamme raskt begripa sedan rapporterna om vad Nordea har ägnat sig åt i Panama, när fler än Islands ledande politiker (i alla fall tills nu) eller brittiske premiärministern Camerons finansiella affärer alldeles nyss blivit avslöjade. Fler kommer att skylla på att de ingenting visste – utan bara följde förordningar och gällande lagar, vilka normalt sett brukar tolkas efter gottfinnande precis som antagligen skett hos JO och JK eller i de flesta fall i svenska förvaltningsrätter där Försäkringskassan som regel brukar vinna mot svårt nackskadade trots uppenbara brott mot gällande EU-domar.

Vad som framöver kommer att ske i ”förhandlingarna” vilka går under beteckningen TTIP kan man lätt föreställa sig när inte ens de EU-delegater som skall rösta fram vilket alternativ som skall gälla utan att de inte ens får veta vad de olika alternativen egentligen står för när de i slutändan har fastställts. En som medverkar i det sammanhanget är den svenska EU-kommissionären.

Text: Bo Sonnsjö


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq