Öppet brev till Regeringen – Gör inte Sverige till krigszon för ännu ett av USA:s proxy-krig

publicerad 24 maj 2016
- Jens Jerndal
Jens Jerndal, 2014. Pressfoto: partiet Enhet.se

Enhets styrelseordförande Jens Jerndal skickade detta brev den 22 maj till de politiska partierna angående Värdlandsavtalet med NATO. NewsVoice publicerar det som ett öppet brev till Sveriges Regering och Riksdag. Brevet har inte som avsändare partiet Enhet som sådant, utan det är skickat av Jerndal privat. Det finns ingenting i detta brev som strider mot Enhets officiella freds- och avrustningspolitik, meddelar Jens Jerndal.

Text: Jens Jerndal, styrelseordförande, Enhet.se

Ärade folkvalda representanter för svenska folket!

Ett neutralt Sverige utan närvaro av NATO och USA har ingenting att frukta från Ryssland, som då ingen anledning har att anfalla oss. Alla verkliga Rysslandskännare och objektiva analytiker är överens om det.

Med amerikansk NATO-närvaro i Sverige inbjuder vi däremot till att göra Sverige till krigsskådeplats för ytterligare ett av USA:s proxy-krig långt från det egna landet.

Är det krig vi vill ha i Sverige? – Då är bästa sättet att låta NATO komma hit.

Den aggressiva provocerande och krigshetsande parten som vill regera hela världen, och som tjänar på krig, är USA, inte Ryssland. Och det är USA som är NATO:s huvudman och pådrivare, inte Europa.

Jag ber Er: Tänk om, innan det är för sent! Svenska folket står inte bakom ett värdlandsavtal med NATO!

Finian Cunningham

Den kunnige och klarsynte irländske journalisten och utrikespolitiske analytikern Finian Cunningham är i detta sammanhang värd att citeras. I en artikel daterad 16 maj 2016 skriver han bl.a.:

”Installationen för någon vecka sedan av ett amerikanskt missilsystem i Östeuropa är en klar provokation mot Ryssland och ytterligare ett steg mot ett totalt världskrig. Trots den ryssfientliga propagandan i västerländska media, är sanningen att det är den ryska militärmakten som f.n. förhindrar en sådan katastrof.

USA och dess allierade i NATO är redan i krig med Ryssland. Detta är ett faktum. USA och dess allierade är i färd med att bygga upp massor av vapen och trupper utmed Rysslands gränser, och de genomför kontinuerliga simulerade angrepp från olika håll.

Orwellianskt tal om ”krigslekar” (”war games”) i västerländska media tjänar som kamouflage för det skrämmande faktum att de förbereder en militär offensiv mot Ryssland.

Krigsmaskineriet är igång på båda sidor. Incidenter mellan amerikanska krigsfartyg i Östersjön och ryska jaktplan inträffar flera gånger i månaden. Visserligen har inga vapen avfyrats än, men vapenmaskineriet är i högsta beredskap. Alltmedan västerländska media försöker tona ned vad som är en extremt hotfull situation.

USA och NATO förnekar att Aegis-systemet har Ryssland som mål, och gör det absurda påståendet att det är där för att försvara Europa mot missiler från Iran eller någon annan ”rogue state”. Vilket genomskinligt bedrägligt nonsens!

Med all rätt avfärdar Ryssland Washingtons och NATO:s cyniska försäkringar. Kreml förklarade i förra veckan att installationen av det amerikanska missilsystemet utgör ett direkt hot mot Rysslands säkerhet.

På begäran av Washington blockerar västerns länder Ryssland på falska grunder med ekonomiska sanktioner. Detta är bara ännu en provokativ krigshandling.

Och låt oss erkänna det: Det är USA som är krigshetsaren. Som den amerikanske politiske analytikern Randy Martin påpekar, är USA:s utrikespolitik grundad i den s.k. Wolfowitz-doktrinen som går ut på att USA skall vara världens enda supermakt, som inte tolererar konkurrens från något annat land på något område.

Det är detta som motiverar Washingtons aggressiva politik mot Ryssland. Randy Martin tillägger:

”USA är programmerat att gå till angreppskrig mot varje land som uppfattas som en rival eller ett hot mot USA:s ambition att ha total global kontroll.”

Även om vi inte förstår det på grund av västerländska medias sinnesbedövande desinformation, så står världen inför ett katastrofalt kärnvapenkrig. Det är f.n. bara Rysslands militära makt som förhindrar det.

Kanske det är de europeiska folken som behöver sätta stopp för detta. Ett ökande missnöje med europeiska ledare som går USA:s ärenden och stöder aggression och sanktioner mot Ryssland kanske skulle kunna bryta den krigsfront som USA byggt upp i Europa med stöd av NATO och EU.

Vad folk måste snabbt inse är att Washington och dess europeiska lydstater redan befinner sig i krig med Ryssland. Det finns absolut ingen godtagbar anledning tilll denna destruktiva dynamik, utom USA:s insisterande på total global kontroll, ekonomisk, militär och politisk.

Detta är inte en demokratisk rättsstats politik. Det är en fascistisk politik av samma slag som Nazi-Tysklands.

Kriget mot Ryssland drivs på grundval av lögnaktig propaganda, åter precis som Nazi-Tyskland.

Den avgörande frågan är: Kan Ryssland stå emot en USA-ledd aggression till dess att världens folk mobiliserar sig och får slut på Washingtons kriminella regim.”

Kanske Cunninghams insikter är värda att beaktas?

Jens Jerndal, styrelseordförande, Enhet.se

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • LegeNet, vill passa på att tacka för din respons på ett tidigare inlägg, som handlade om att “massan är inte väckt ännu”. Det är centralt, och jag återkom till det även här nedan. Kopierar in detta som jag skrev i samband med en ordstrid mellan Svd och Filter. Kanske passar in här också.

  “Utan propaganda, inget krig! Om det inte fick så tragiska konsekvenser, skulle denna oblyga och vulgära propaganda vara komisk och skrattretande. En karikatyr av journalistik. Dessvärre sover massan ännu och det är bara den intellektuella och mer utvecklade läsaren som genomskådar detta.”

  Skulle också vilja tillägga det jag också ofta är inne på: Att det som bara ser hemskt och grymt har till syfte att just medvetandegöra människan, ja, hela mänskligheten!

 • Som sagt, “Svenska folket står inte bakom ett värdlandsavtal med NATO!  Och tack Jens för bra analys från den utrikespolitiske analytikern Finian Cunningham.

  Ale frågade om det blivit något svar på brevet.  Skulle förvåna mig om det blev det.  Det är uppenbart att det inte är folket som är de-facto maktens uppdragsgivare i dag.

 • Intressant att försvarsmissiler räknas som hot mot Ryssland. Missilsystemet som placeras ut är defensivt och kan ej användas offensivt som det ryska missilsystemet Iskender (som finns i Kaliningrad och kan bära kärnvapen) som de fakto kan användas för att ödelägga Gotland. Någon måtta på felaktigheterna måste det vara.

 • Tack Jens, NATO Har inget i Sverige att göra.
  Enligt framtidsforskare från USA som jag hade kontakt med med på 70-talet var NATO inte till för att försvara Europa. NATO var skapat för att förbättra USA:s ekonomi! Det var skapat för att sälja amerikanska vapen till Europeiska Länder, tex F-5 Freedom Fighter.

 • Otroligt vilken mängd skitsnack som ryms i en artikel.
  Det är länge sen jag läst en så tydligt rysslandsköpt röst på nätet.

  Att helt blunda för det faktum att Ryssland är det land som attackerat sina grannar med vapenmakt är bara dumt. Men det är klart, är man köpt av Ryssland och/eller dess vänner så är det antagligen enkelt att glömma sådana “triviala/irrelevanta” saker.

 • @Sven Bohman
  Kanske du inte ska lyssna på svenskar, ryssar, de öst-ukrainare som röstade för att tillhöra Ryssland, kanke ej heller på vänsterfolk som Anders Romelsjö http://jinge.se/allmant/nagra-artiklar-om-ukraina.htm och kanske inte ens på Newsvoice eller mig. Vi har alla haft svårt att kritisera Ryssland, Putin och Lavrov som vi anser visar gott ledarskap, men du ska kanske lyssna på en välrenommerad republikansk amerikan som heter Dr. Paul Craig Roberts i alla fall? Han är nämligen inte vem som helst.

  https://www.youtube.com/watch?v=k11v8WOVT2U
  http://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Craig_Roberts

 • Oj oj oj. Läget är prekärt. Skeppet håller på att sjunka, ingen orkar pumpa då majoriteten ligger i soffan, knaprande glutamatkryddad chips under fåntittande på TV-sporten eller schlagerfestival.
  http://henrymakow.com/2016/05/Sweden-in-Illuminati-Death-Grip.html
  Kanske ligger det till såsom kommentaren Mark skriver: “vi har oss själva att skylla”. Möjligen snart dags att emigrera till Ryssland? Dom tycks ju ha både moral och självbevarelseinstinkten i behåll.

 • Sven Bohman. Det är fritt fram att skicka in en debattartikel som kritiserar Ryssland. Att gnälla på Ryssland i kommentarsfältet är förmodligen mindre effektfullt om du är ute efter en negativ effekt mot Ryssland, som tycks vara ett fullt legitimt hatobjekt.

  Syftet med vissa artiklar i NewsVoice är att granska propagandan mot Ryssland i framför allt mainstream-media. Den propagandan är ett assymetriskt våld mot Ryssland, men det är egentligen svenska folket som är våldsoffret eftersom svenska medier skriver på svenska.

  Denna polarisering mot Ryssland är skapad av det svenska etablissemanget, men så fort en liten nättidning som Newsoice publicerar granskande artiklar på denna propaganda och ger ut andra perspektiv på Ryssland så anklagas NewsVoice för att polarisera. Det är en annan typ av våld från etablissemangets sida.

  / red NewsVoice

 • Att USS Donald Cock skulle ha slagits ut har ju inte bekräftats av några seriösa källor. Inte ens RT har på allvar fört fram det påståendet.

 • När det gäller Newsvoice, så är det ALLTID ett ENSIDIGT stöd för Ryssland och det onda landet är USA, med sina Allierade NATO-stater!
  Har aldrig på Newsvoice, läst en enda kritisk rad mot att Ryssland ockuperat östra Ukraina och anfallit Krim, som de nu ockuperar!!!!
  Försvarar Newsvoice och partiet Enhet denna Ryska aggression, mot ett fritt land?
  Kommer att förvåna mig mycket om mitt inlägg kommer att få vara kvar!
  Vi får se hur det är med DEMOKRATIN i dessa kretsar, Newsvoice m fl!

 • Julius. Enligt RT var det USS Donald Cook som slogs ut elektroniskt av en rysk SU-24.

  Ryskt SU-24 slog elektroniskt ut amerikanskt krigsfartyg och CNN bekräftar Iran stal drönare

  NewsVoice: “Enligt uppgifter fanns den amerikansk jagaren USS Donald Cook i Svarta Havet på ett uppdrag när fartyget överflögs av ett ryskt stridsflygplan av modellen Sukhoi-24 (Su-24) som var helt obeväpnat. Flygplanet var dock utrustat med ett elektroniskt vapen som helt slog ut det amerikanska fartygets vapensystem, radar och kommunikation.”

 • Mycket bra rutet Jens. Sover verkligen svenska politiker, är dom likgiltiga, eller är dom offer för mutor och hot.

 • Ja Jens,det är exakt vad du skriver och tyvärr Sverige styrs av landsföreddare som bryr sig inte om vårt kära Sverige.De borde hängas upp så att vi inte drabbas av deras galenskap.I alla fal jag tror att USA kommer få står spö av Ryssland.Det bevisades 2-3 år sedan att Aegis systemet är hopplös mot ryska teknologin när deras fartyg Ronald Coock om jag mins bra blev total förlamad av en rysk militärflyg.Ryssland idag har också raketer som är så snabba att USA kan inte skytta ner de p.g.a. deras hastighet.Men för USA spelar inget roll så länge de kan sälja en massa vapen och amunition till kriget.Många människor kommer dö och mycket kommer att förstöras.Det är detta också vad dessa giriga djävlar är ute efter,ennu mer bussiness och mer pengar till de.Jag skulle flå de och fylla deras skinn med pengar och guld för att en gång för allt framtid ska de kunna bli mätta av pengar och guld.Samma öde skulle jag ge också våra landsföreddare till politiker.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *