Bern: Brexit har blottat etablissemangets totala förakt för folket

7

Brexit, UK and EU - Bild: Openeurope.org.uk

Lars Bern, feb 2015 - Foto: Torbjörn SasserssonDEBATT. Den brittiska folkomröstningens efterbörd kommer kanske att vara den viktigaste lärdomen från denna historiska händelse. Den har blottat det totala förakt som dagens politiska etablissemang tillsammans med sin svans av uppvaktande journalister i MSM (main stream media), visar för folkviljan och demokratin. Vi – folket bevittnar i dagarna hur en odemokratisk härskarklass kommit ut som hysteriska antidemokrater.

Text: Lars Bern, Antropocene | Bild: Brexit, UK and EU: Openeurope.org.uk

När SVT ringde upp Centerns purunga ledare Annie Lööf efter valet så fick vi veta, att detta var en mardröm som stöddes av alla mörka intressen i Europa som hon kunde komma på.

EU har visat sig vara en verklig guldkalv för politikeradeln. EU eliten har med stor list och skicklighet räknat ut hur man skall minimera politikernas eventuella motstånd mot den överstatliga hydra som växer fram i Bryssel. Genom tiotusentals obscent högt arvoderade befattningar som parlamentariker och tjänstemän, har de skaffat sig ett instrument för att köpa våra politikers lojalitet.


Man har tom lyckats korrumpera svenska miljöpartister som svikit tidigare ståndpunkter och idag framstår som unionens främsta försvarare mot folkviljan.


När nu guldkalven är hotad genom Brexit reagerar politikeradeln med ursinne. De demonstrerar att de inte tillmäter folket någon som helst förmåga att bedöma sitt eget bästa.

En svensk politiker skriver på Facebook:

“Folkomröstningar är sällan ett bra sätt att lösa politiska frågor med. Storbritanniens framtida medlemskap i EU kom att handla om främlingsfientlighet och nationalism. Och med det följer nya problem som nu de förtroendevalda politikerna och det politiska systemet förväntas hantera… Mönstret känns igen från andra folkomröstningar.”

Tysklands president menar i sammanhanget att eliten inte är något problem, det är folken som är problemet. Berthold Brechts kända strof står som i eldskrift:

“Om ni tycker att folket sviker, när folket trycker på, så välj er då, ett nytt folk som ni kan lita på.”

Folkviljan avfärdas med att den kommit att styras av främlingsfientlighet och nationalism. Detta tar etablissemanget som ursäkt för att inte lyssna på folket, trots att ansvaret för att dessa värderingar vuxit fram vilar tungt på dem själva.

Politikeradeln och MSM-svansen har i decennier inpräntat värderingar som bl.a. religionsfrihet, åsiktsfrihet, jämställdhet, feminism, tolerans mot människors olikheter och försvar av landets gränser. Man har kriminaliserat diskriminering, djurplågeri, pedofili m.m..

Man har med framgång övertygat folket om värdet av att bygga ett samhälle på dessa humana normer och det gav ett tag ett tryggt och harmoniskt samhälle. Politikerna utropade högmodigt Sverige till en humanitär stormakt på samma grund.


Påverkade av starka internationella krafter efter EU-inträdet har våra ledande makthavare plötsligt övergivit vakthållningen om deras egna tidigare värderingar som hållit samman vårt samhälle och gjort det starkt.


Ledande politiker som t.ex. Reinfeldt och Sahlin har t.o.m. förnekat existensen av en svensk kulturtradition. Intresset av att ställa sig in hos EU-eliten har blivit viktigare än att representera folkintresset.

Programmerade av bl.a. de rikaste av de rikastes lobbyorganisationer som t.ex. Bilderberggruppen har man svängt och övergivit nationella intressen för att bli globalister.

De multinationella företagens behov av öppna globala marknader utan besvärande inflytande från valda parlament och nationella värderingar har kommit i första rummet som vi ser nu i förhandlingen om det s.k. TTIP-avtalet. Den förhandlingen leds f.ö. av den svenska EU-kommissionären Cecilia Malmström som kläckt ur sig i en tidningsintervju att:

“Jag har inte mitt mandat från Europas folk.”

Denna omsvängning bort från folkviljan blev övertydlig under ministären Reinfeldt och har fortsatt under Löfven. Den kröntes med den s.k. Decemberöverenskommelsen som var ett ytterst skrämmande avsteg från den parlamentariska demokratin. Moderatledaren lever fortfarande efter den överenskommelsen trots att den är formellt uppsagd. Hon har givetvis en ny överenskommelse med Löfven – under bordet.

Plötsligt fick vi – folket höra att Sverige inte längre tillhör oss och att gränserna skulle öppnas på vid gavel för alla andra som ville slå sig ner här.

Reinfeldts regering släppte med stöd av vänsterpartierna, in horder av lycksökande unga män och några riktiga flyktingar med totalt motsatta värderingar mot dem som hittills hållit landet samman. Folket manas nu att visa förståelse för kvinnoförtryck, pedofili, sextrakasserier, knivskärningar, förföljelse av sexuellt avvikande, religiös fundamentalism, djurplågeri, patriarkala sedvänjor som hedersmord i multikulturalismens namn.

De s.k. granskande journalisterna och deras MSM [Main Stream Media] försöker undanhålla verkligheten om hur många av de nykommande uppför sig från allmänhetens kännedom. Eftersom detta ändå inte lyckas, havererar trovärdigheten för den granskande journalismen.

Min vän den tidigare kurdiska kvinnan Sara Mohammad driver genom sin organisation GAPF en otacksam kamp mot hedersmord på unga kvinnor som försöker frigöra sig från de importerade inhumana normerna. Hon får ett svagt stöd att det politiska etablissemanget och de infödda feministerna.

När FN nyligen gav henne ett pris för sin kamp, dök det upp hatiska angrepp på henne i olika medier där hon utmålades som islamofob och rasist för sin kamp för de värderingar som en gång gjorde Sverige starkt.

När folket reagerar mot denna multikultur och dess inhumana normer stämplas de och skuldbeläggs av etablissemanget för att vara främlingsfientliga och nationalistiska.

Om den ansvariga politiska adeln och deras svans av journalister och krönikörer reagerat och stått upp för våra vedertagna värderingar mot dessa importerade företeelser, hade givetvis inte främlingsfientligheten och nationalismen vuxit sig så stark som den nu gjort. Att så skett är det politiska och mediala etablissemangets fulla ansvar och inte folkets.

Den nedlåtande reaktionen på att bara 52% av britterna mot hela sitt etablissemang röstade för ett utträde ur den odemokratiska EU-organisationen visar ett förakt mot folkviljan.

Något sådant förakt visade man sannerligen inte när vi svenskar en gång röstade in landet i samma organisation med samma procentsats.

Dubbelmoralen och hyckleriet är talande, folkets röst och folkets åsikter passar ibland, men om de går emot den nya adeln är de inte av intresse för beslut i politiska frågor.

Nu vältrar sig etablerade medier i spekulationer att britterna redan ångrat sitt beslut och att man därför inte skall följa det. Bl.a. hänvisas till s.k. opinionsundersökningar som fortfarande visar vad de visade före valet. Sannolikt är de lika fel idag som valet visade att de var före valet.

Det är inte uteslutet att flertalet britter drar en lättnandens suck över att äntligen vara på väg ut ur mardrömmen EU. Om inte annat kommer de snart att göra det när denna hopplösa EU-skapelse havererar under sin egen tyngd. Rest EU är ju sannerligen inte utan inre sönderslitande problem.

Text: Lars Bern, Antropocene

Relaterat

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

7 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Birgitta
Birgitta
Gäst
29 juni 2016 kl 22:06

Mats Persson ang Swexit. DN har, genom sitt lilla korrumperade opinionsinstitut IPSOS, bestämt att två av tre svenskar är för EU. De har bytt ut sin hata-ryssland-kampanj mot hata Swexit istället.

Mats Persson
Mats Persson
Gäst
29 juni 2016 kl 16:23

Nu ska vi driva frågan om Sveriges utträde ur EU Swexit också. Och fler länder kommer att följa efter. Slutmålet blir EUxit, och stödet för utträdet växer eftersom detta monster skapats av en elit som anser sig så mycket bättre än folket som röstat på dem. Se bara på hur denna elit slåss för att Turkiet ska bli ett nytt EU-land.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
29 juni 2016 kl 12:15

Independent: Protesters chant ‘down with Boris’ in anti-Brexit rally outside Parliament

[ONLY] Hundreds of people across the UK attended pro-European Union rallies in protest at last week’s historic referendum – despite events being officially called off over “safety fears”.

Svagt. De fick bara ihop några 100 deltagare…

/lasse
/lasse
Gäst
29 juni 2016 kl 09:52

En sak som verkar ha gått helt under radarn är att Hollande anfäktad av populism efter Brexit sagt att hans intention är att lägga veto mot TTIP.

Ale
Ale
Gäst
28 juni 2016 kl 21:05

Genom förståelse och kunskap. Att förstå är att bli befriad. Mins ni Reinfelds ord om svenskarna: ”Ni är mental efterblivna”! Orden sjönk så sakteliga in. Svenskens usla kollektiva självkänsla började han begripa sig på – ett arv efter ett 70 år av socialdemokratisk maktinnehav. Makten har alltid som primärt intresse av försvaga, förminska, styra samt kontrollera opinionen – elitens maktbasen bygge på detta enkla faktum. I början av hans maktperiod åkte han landet runt och lyssnade på vad svenskarna ville prata om. Med någon sorts modern amerikansk lingvistisk programmeringsmetod i bagaget, gjorde han anteckningar från sina resor och möten med svenska folket i bästa Carl-Von-Linne-stil. När han bestämt kursen och allt var klart började han och Schlingmann bearbeta folket med sina hypnoslögner vars underliggande budskap var: (surprise, surprise …) ”Ni är mentalt efterblivna” och vips: Svenskarna känner sig omedelbart både sedda och bekräftade – de pekas ju ut som mentalt efterblivna och således ger det honom glatt fullmakt i över åtta år att riva ner allt vad våra generationer av föräldrar och förföräldrar med slit, blod, svett och tårar byggt upp. Betänk här att Reinfelds favoritbok, alla kategorier, var och är 1984. Det är av vikt att veta ledarnas litterära preferenser.
Dax för svensken att vakna upp ur sin förtrollade hypnoslögnslikande törnrosasömn nu. Nypa sig lite i armen och se sig omkring. Europa är inte längre vad det varit. Väx upp. När ni lyssnar på politiker och läser media: tänk så här: Jag vill hellre förstå än bli förstådd. Då bryter ni den regressiva förbannelsen. Ty den vuxne som förstår, har inget behov av att bli förstådd. Det är bara barn som har de behovet. Vakna. Väx upp. Ingen kommer att ta hand om Era behov, utan Ni måste se till att ombesörja detta själva! Det är att vara vuxen, att ta ansvar för nästkommande generationer. Precis som våra föräldrar och förföräldrar gjorde en gång i tiden.
Det kollektiva medvetandet är motgiftet mot det manipulerade kollektiva omedvetenheten. Svaret heter kunskap samt insikt. Ökar vi den kollektiva medvetenheten, röstar vi också bort de som vill hålla oss nere, som i England. Det är därför EU kom till – att beröva oss möjligheten att göra just detta. Rösta bort ett system som gynnat ett fåtal i toppen samt förtrycker majoriteten i botten.

Julius
Julius
Gäst
28 juni 2016 kl 20:25

Ännu ett bra artikel Lars.Allt stämmer till punkt och pricka och det gör mig mer och mer arg för att man är så maktlös mot dessa landsförredare till politiker. Min fråga till dig Lars,du som har sätt ett och annat i ditt liv och förmodligen har läst ett par tusen böcker vad är ditt förslag för att vi i Sverige skulle kunna stå upp mot dessa landsförredare.Hur kan vi revoltera i stora massor på gator som t.ex. farnsmännen gjorde mot ändringen av deras arbetsvillkor och lönedumpning ? Jag tycker att det räcker inte att bara det finns en handfull folk som läser alternativ media och kokar av ilska.Vi måste ut på gator och torg i alla städer och byar och kräva våra politiker att de ska representera oss och inte all sort banksters och multinationella företag.Hur ska vi kunna göra det ? Det saknas ledare till det.

Ingemar Ljungqvist
Gäst
28 juni 2016 kl 20:09

Bra rutet Lars