Säkra produktkunskapen inom ert företag

publicerad 26 september 2016
- Extern skribent
Tree camping - Foto: Caters News Agency
Megan Totka
Megan Totka

Megan Totka som är chefsredaktör på ChamberofCommerce.com rekommenderar att säljarna använder företagets egen produkt eller tjänst för att få tillräckligt hög grad av produktkunskap.

Text: Företagaren – Bild: Tree camping – Foto: Caters News Agency

Hon ger följande råd:

  • Försäkra er om att er säljkår är väl insatt i det dagliga användandet av er produkt eller tjänst. Även om det är lockande att be den bästa säljaren framföra en presentation så är det ändå bättre att säljaren har egen erfarenhet av produkten så att denne kan svara obehindrat på frågor och för att framförandet skall genomsyras av en äkthet och inte verka allt för inövat.
  • Gör en lista på vad er produkt har för egenskaper och fördelar som konkurrenterna inte har. När ni sedan ger denna lista till ett prospekt påminn denne om att jämföra med andra företag.
  • Uppmuntra er säljkår att vara uppriktiga när de inte har svar på frågor från prospekt. När de inte vet säkert svaret på en fråga kan de säga att de vill ge ett mer omfattande svar till kunden och be om att få återkomma till kunden.

Megan Totka is the Chief Editor for Chamber of Commerce. Chamber specializes in helping small businesses grow their business on the web while facilitating the connectivity between local businesses and more than 7, 000 Chambers of Commerce worldwide.


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *