Börje Peratt: Donald Trumps staty vs Hillary Clintons mail

publicerad 28 oktober 2016
- Börje Peratt
Börje Peratt

borje_peratt_journalistKritiken mot rapporteringen av dessa presidentkandidaters egna fadäser och andras skildringar av dem tar sig olika uttryck. Det skriver Börje Peratt i en replik som konfronterar NewsVoice debattartikel som kritiserar P1 Kulturs ansvarige utgivare,  Mattias Hermansson.

Text och bild: Börje Peratt

Torbjörn Sassersson har på Newsvoice angripit P1 Kultur (SR) för att ha publicerat ”nyheten” att en nakenstaty av Donald Trump med mikropenis kallad ”The Emperor has no balls” sålts för 30, 000 kr. Sassersson menar att man istället borde publicera riktiga nyheter tex baserade på de läckta Clinton-mailen. Artikeln på Newsvoice attackerar Mattias Hermansson P1 Kultur, ”…hur lågt ska SR sjunka i sitt selektiva val av nyheter?”.

Här jämförs också Trumpstatyns utformning med Clintons mailfadäser och tankar om en Hillary Clinton-staty diskuteras. I min bok ger de provokativa förslagen om Hillarystaty rött kort. Hon har inte, så vitt vi vet, utnyttjat sin status eller position för att grabba tag i mäns könsorgan.

Donald Trump är en sexistisk despot med stora likheter med Mussolini inte bara till utseende och kroppsspråk utan även till karaktär. Den allmänna uppfattningen är att han är – En omnipotent galning som anser sig ha rätt att grabba tag i kvinnors könsorgan när det passar honom.

Att han kan få mer än 40% av amerikanerna bakom sig säger en del om USA, dess kvinnosyn och dess politiska nivå.

Jag bryr mig sannerligen inte om det finns något möjligt ”bra” i hans uttalanden eftersom trovärdigheten redan är under noll. Hitler sa säkert en del ”bra” men inte bryr jag mig om det. Jag måste se till konsekvenserna av hans strategier, beslut och handlingar. Här utgör Trumps värderingar och uttalanden ett hot mot befolkningen på den amerikanska kontinenten och i världen.

Problemet med Clinton och mailväxling som kommit ut då hon var utrikesminister, är på en annan nivå och rör säkerhetspolitiska frågor. Jag har inte tagit mig tid att grundligt studera komplikationerna av dessa men att läcka dessa dokument kan ha andra syften än att sänka Clinton i presidentvalet. Det är att tydliggöra att Clinton inte har kontroll på politik, beslut och handlingar som man anser ska uppmärksammas eftersom de påverkar demokratin.

Nyhetsmedia i USA diskuterar och ifrågasätter även maken Bill Clintons inblandning i ett projekt. Återigen utan att ta mig tiden att dyka ned i vad det innebär så luktar det nepotism (svågerpolitik). Å andra sidan, Bill Clinton, fd president, han torde ha kompetens och bra nätverk för att det ska gynna projektarbete och finansieringsfrågor.

Det som bekymrar mig mer är att Hillary Clinton har en egen artikel på Wikipedia som försvaras med näbbar och klor. Givet Wikipedias koppling till läkemedelsindustri och andra maktfullkomliga branscher så ringer mina larmklockor. Hon stöder själv GMO baserade grödor och har kopplingar till Monsanto som bidrog till hennes valkampanj. 

Detta skrämmer mig, får mig att må illa och oroar mig över framtiden. Dessa frågor har jag inte hört diskuteras.

Jag stöder att USA kan få en kvinnlig president, men samtidigt så känns det som pest eller kolera.

Text: Börje Peratt

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq