Bellevuemoskén gjorde kuppförsök – Replik från Islamiska kulturrådets styrelse

publicerad 27 december 2016
- av NewsVoice
Abdikadir Noor - Foto: Facebook-grupp
Abdikadir Noor - "Bellevuemoske?n gjorde kuppfo?rso?k"
Abdikadir Noor – Foto: Facebook-grupp

Islamiska kulturra?dets styrelse replikerar här GP:s artikel ”Efter polisanmälan – här är imamens hotfulla predikan”. Det sker efter att NewsVoice publicerade artikeln “Imamen hotar inte med mord, mordbrand eller Guds straff”. Moskén kontaktade NewsVoice, som lovade att publicera repliken. Kulturrådets styrelse vill ge sin version av vad som hänt i konflikten på moske?n.

Text: Islamiska kulturra?dets styrelse

“I GP-artikeln pa?sta?s flera felaktiga fakta. Det som skrevs i GP inneho?ll rent fo?rtal och fo?rnedring av moske?n, styrelsen och mig personligen (Imamen).”

GP: Imamen anklagas för att ha förfalskat protokoll

Moske?n och Imamen anma?ldes av en grupp ma?nniskor med eget intresse. Dessa ma?nniskor har a?gnat stor del av sin tid att sprida felaktiga rykten om moske?n, fo?reningens valda styrelse och inte minst Imamen. Det har pa?ga?tt ma?nga?riga interna maktstrider mellan moske?ns styrelse och denna grupp. Konflikten handlar om att moske?ns styrelse va?grar att moske?n pa? Friskva?derstorget skall tillho?ra Bellevuemoske?n. Samtliga av dem som anma?lde moske?n tillho?r och sitter/har suttit i Bellevuemoske?ns styrelse/Shura ra?det.

Bellevuemoske?n gjorde kuppfo?rso?k mot Friskva?derstorgets moske?

Den 19:de februari 2016 ordnade Bellevuemoske?n ett falskt a?rsmo?te pa? moske?n på Friskva?derstorget. Moske?ns styrelse har inte informerats om mo?tet. En del ledamo?ter var pa? semester samt en del pa? sina arbetsplatser da? det var en arbetsdag (fredag kl 14-15). Ordfo?randen/Imamen var precis hemkommen fra?n resa.

Beviset pa? Bellevuemoske?ns inblandning a?r Sheikh Yusuf, som a?r Imam pa? Bellevuemoske?n, var ba?de valberedningen och mo?tesordfo?rande i detta kuppfo?rso?k. Den andra personen som var valberedaren var inte pa? plats. Han (Sheikh Yusuf) presenterade fo?r samlingen att han fo?resla?r vissa namn till styrelse. Handuppra?ckning gjordes och ingen ro?stra?kning. Pa? sa? sa?tt valdes en ny falsk styrelse. Detta finns pa? film.

Efter kuppfo?rso?ket uppstod missno?je bland medlemmarna i fo?reningen. Medlemmarna accepterade inte resultatet av det oriktiga a?rsmo?tet.

Den nya styrelsen fo?rso?kte hitta lo?sning

Ett extra a?rsmo?te tillkallades och efter ha?rda diskussioner kom den gamla och den nya styrelsen (med Mohamed Diini som ordfo?rande) kom o?verens om en ny deal, som inneba?r att medlemmarnas favoritordfo?rande a?terigen blir fo?reningens ordfo?rande och man ger de nya styrelsemedlemmarna en chans att arbeta med Imamen och ordfo?randen Abdikadir Noor. (A?ven detta finns pa? film).

Den nygamla styrelsen gjorde misstag na?r de a?teranva?nde protokollmallen och glo?mde ta bort Sheikh Yusufs namn. Misstaget informerades till samtliga myndigheter som har fa?tt kopia av det extra a?rsmo?tets protokoll, samt Sheikh Yusuf sja?lv.

Da? bo?rjade ett nytt krig

Bellevuemoske?ns grupp som nu inte a?r no?jd med att medlemmarna tillsammans med nyvalda styrelsen har a?terigen valt Abdikadir Noor till fo?reningens ordfo?rande blev arga. Då bo?rjade de kontakta Bostadsbolaget, Fo?rening och idrottsfo?rvaltningen, SDN, polisen osv. De sprider nu andra typer av rykten, na?mligen att Imamen a?r fifflare, diktator och misstolkar Islam.

GP: Imamen anklagas för att ha fifflat med pengar

En fo?re detta kasso?r som har tillga?ng till fo?reningens bankdosa har tagit ut transaktionslista fo?r att hitta fel som kan anva?ndas mot imamen och den nya styrelsen. Av de hundratals transaktioner kunde de inte hitta felaktigheter. De fastnade vid en transaktion, en utbetalning till en av moske?ns imamer. Beloppet uppgick 2100 kr och 4200 kr. Imamen hade ekonomiska sva?righeter som styrelsen (inte bara imamen) har beslutat att hja?lpa honom da? den beho?vande imamen gjorde ett bra jobb i fo?reningens verksamhet utan betalning.

Det handlar inte om kommunens pengar som anva?ndes felaktigt. Av kommunen fa?r vi lokalsto?d pa? totalt 63,000 kr/a?r. Hyran a?r 204,000 kr/a?r.

Fo?reningen fa?r ocksa? ga?vor samt medlemsavgift fra?n medlemmar och muslimer som ber i moske?n. De pengarna som utbetalades till den beho?vande imamen kommer ifra?n ga?vor fra?n medlemmarna.

GP: Imamen anklagas för att skrämma medlemmarna med tal om mord, mordbrand och Guds straff

”Anma?l mig personligen, skada mig om du vill eller go?r vad du vill, men skada inte Allahs hus”.

Detta a?r vad Imamen menade under talet: Problemet med direkto?versa?ttningar fra?n spra?k till spra?k go?r att innebo?rden av en mening fo?rsvinner. Samma uttryck kan betyda något annat i ett annat sammanhang. Budskapet ha?r a?r att moske?n a?r den heligaste platsen som finns fo?r muslimer. Da?rav borde konflikter eller problem som kan “skada” moske?n ha?llas borta och problemen borde tas med specifik person.

Imanen har aldrig sagt att na?gon ska do?da en annan. Detta fo?rbjuder Imanens religion, vilket a?ven kan la?sas i vers 32, kapitel 5 (Ma’idah);

“… om na?gon do?dar en ma?nniska, som inte sja?lv har do?dat na?gon eller fo?rso?kt sto?ra ordningen pa? jorden och sprida sedefo?rda?rv, skall det anses som om han hade do?dat hela ma?nniskosla?ktet.”

Att det sprids falska rykten om Biskopsga?rdens moske? via GP a?r na?stan som en kniv i ryggen med utmaningarna som finns i omra?det.

“Som Imam i omra?det har jag arbetat ha?rt under ma?nga a?r fo?r att fa? familjer att ha?lla ihop och att ungdomar fa?r utvecklas som goda medborgare. Jag uppmanar alltid i mina tal till muslimer att integrera sig i det svenska samha?llet och att bli goda samha?llsmedborgare.”

Biskopsga?rdens moske? a?r en mycket viktig mo?tesplats fo?r ma?nga som bor pa? Biskopsga?rden. Mellan Ca 150-500 personer beso?ker moske?n fo?r att be, tra?ffas, umga?s och bryta isolering.

Vi i styrelsen beklagar djupt att GP publicerade en artikel fylld med lo?gner och falska anklagelser mot en moske? som arbetar fo?r att sto?dja ma?nniskor att bli goda, integrerade samha?llsmedborgare. Detta skadar inte bara Islamiska Kulturra?det utan a?ven Biskopsga?rdens namn.

Islamiska kulturra?dets styrelse

[Islamiska Kulturrådet Godva?dersgatan, 418 38 Go?teborg]


Så här kan du stötta Newsvoice

 • GP som tydligen inte ville ta in den replik ovan som NV publicerat la ut denna artikel om Imamen den 16 dec 2016:

  GP: Tar avstånd efter imamens predikan

  “Efter GP:s granskning och den kontroversiella predikan tar flera församlingsmedlemmar avstånd från imamen Abdikadir Noor. – Han representerar inte vår moské eller oss muslimer, säger Ali Yusuf.”

  http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/tar-avst%C3%A5nd-efter-imamens-predikan-1.4048413

 • I sverige ÄR man klassad pedofil om man som 53-åring inleder ett “förhållande” med minderårig, i detta fall 9 år.
  Så PK my fucking ass, dags att tala klarspråk innan det är försent, va fan håller vi på med? Fredagsmys o lets dance? Asså, är detta på riktigt, det som händer och som kommer att hända i sverige? Ekonomisk krasch och bostadsbubbla=hungergames…alla mot alla? Militanta islamister rör sig fritt i sverige med helt skev uppfattning, pådrivet utav USA och Israel för att instabilisera europa och för att slutligen tvinga ryska björnen ur sitt ide…bara undrar?
  Säkert bara mig det är fel på, konspiratorisk och det ökända rassitkortet åker fram…svennefitta=otrogen!

 • Det är mycket farligt att tro på något man är tvingad till att tro på.

  @Kenneth Thorberg Ja och nej, sverige förlorar stort på att jag som arbetsför etnisk svensk slutar att bry mig om sverige…newsvoice? Ja det är en bra sida och sassersson är en vettig människa. Men det har blivit dags att nu tyvärr välja sida…jag väljer sverige och svenskheten, definitivt inte någon påtvingad religion som kommer ifrån en pedofil aka muhammed…citat wikipedia:

  Enligt de mest auktoritativa haditherna skrev Muhammed äktenskapskontrakt med Aisha när hon var sex år. Muhammed själv var 53 år gammal vid denna tidpunkt. Själva äktenskapet fullbordades tre år senare, när Aisha var nio år gammal.
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Aisha

  Har ingen svensk vettet kvar? Jag bara undrar?

 • Bra att Newsvoice låter de religiösa få försvara sig och att det är öppna kommentarsfält. Bara för att man tror på en religion behöver man inte vara en dålig människa, även om andelen extremt våldsamt indoktrinerade tycks vara betydligt större inom just Islam än i andra religioner, av någon märklig anledning.

  Men alla är väl grundlurade, likt barn, på något sätt. Själv har jag funderingar på om inte många vetenskapsmän är grundlurade m.a.p. “Big Bang-teorin”

 • Hva gjør en moske I Sverige? Hvordan har dette skjedd i Skandinavia, og hvorfor? Land med korset i flagget og en tusen årig kristen historie. Hva har våre folkevalgte gjort mot oss ved å gå bak ryggen til landets befolkning for å tillate islam få fotfeste i våre kjære små land.

 • De samme ligger även bakom propagandan mot islam. Dubbelpropagandan går ut på att polarisera och splittra folk mot varandra. Om man ska ge sig in i diskussionen bör man kunna skilja på (1) islam som existensberättigad kultur vilken påvisats genom egen hållbarhet och (2) islam som ett hot mot den svenska kulturen. Bägge två är sant, inte det ena framför det andra.

  Islamiseringen måste bekämpas när den utövas på bekostnad av den svenska kulturen och rättssystemet (precis som all främande kultur måste bekämpas), men den måste även bekyddas när den blir orättfärdigt attackerad, och detta beror på att det finns miljoner oskyldiga muslimer som aldrig skadat någon annan.

 • Angloimperiet ligger bakom massinvandringen och islamiseringen och Gatestoneinstitutet. Dom skapar motsatspar och driver dem mot varandra för att slå sönder sin konkurrent Europa.

 • Tack för era kommentarer. Som redaktör anser jag att det är viktigt att debatten, pressfrihet, åsiktsfrihet tex i form av replikrätt får utrymme i en tidning, annars blir en tidning en megafon för polaritet, partipolitik, ideologi, propaganda.

  Jag skulle ge både DN och ISIS möjlighet att få sina repliker eller debattartiklar publicerade så länge som de inte bryter mot någon lag eller mänsklig rättighet i själva texten, men några sådana har inte inkommit. Vore det inte intressant att veta exakt hur en jihadist (eller Sigge J-son) resonerar utan att bli filtrerad av DN eller NATO Stratcom? Vore det inte intressant att veta hur en politisk ledarskribent på DN resonerar i en replik efter att denne blivit kritiserad i NV?

  Vad som förekommer i konflikten mellan två moskéer i Göteborg är av allmänintresse, anser jag. Här fick NV:s läsare direkt insyn i denna konflikt och om texten är sann har inte GP varit rättvis mot Imamen.

  Kanske när alla hatar NewsVoice (NV) har NV hittat balansen. Vi experimenterar vidare med åsikts- och pressfrihet.

  NV har f.ö. som en av de få tidningarna i Sverige publicerat flera artiklar från Gatestoneinstitutet.

 • False Flag 28 Dec, 2016 at 03:27

  Jag håller med dig på samtliga punkter, @-False Flag!

  Men att skriva om det i form av information vilken pekar på att dessa lågbegåvade individer inte ens kan vara överens inom DEN religonen, anser jag vara i sin ordning.
  Artikeln borde istället vara betydligt mer negativ till den eskalerande samt absolut livsfarliga invasion Europa/Skandinavien/Sverige har att göra med!

  Då är sajten Gatestone Institute i betydligt bättre kontakt med verkligheten och presenterar dagsaktuell situation som den är UTAN att krypa för politisk korrekthet och inflika hjärntvättande nonsens — rekommenderas starkt:
  https://sv.gatestoneinstitute.org/

 • @ False Flag

  Med härledning av ditt inlägg verkar inte Newsvoice ha någonting att förlora på att du “slutar läsa
  denna sida”.

 • Vad f-n är detta?
  Sassersson vad gör du?
  Varför skriver du om muslimsmutsen?
  Ingen vill ha detta skit i sverige…
  Nu har det spårat ur…dom ska hållas kort, jävligt kort.
  Inga jävla moskeer i sverige…feg svenne som ger bort sverige till grottfolk med IQ fiskmås i intelligens.
  Inget utrymme skall ges dessa inavlade kvinnoförtryckare.
  Mer sånt här skit och larv om rengbågskrigare och fjäsk om imamer så slutar i varje fall jag läsa din sida.
  Ps Verkar som du blivit utsatt för någonting sassersson, då dina artiklar, sen uppdateringen av din sida, bara är trams…fy fan för landsförädare och folk som lägger sig platt för ensamkommande lögnen. Ds

  Kolla här: http://www.rt.com/news/371938-germany-underground-suspects-arrested/

  7 vidriga invandrare som eldar en hemlös…PUT

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *