Khazarien kan återuppstå i Ukraina enligt israeliska planer

publicerad 10 januari 2017
- Hans Myrebro
Det judiska Menorah Center i Dnepropetrovsk, Ukraina
Menorah Center i Dnepropetrovsk, Ukraina - Ett nytt Khazarien?
Bild: Det judiska “Menorah Center” i Dnepropetrovsk, Ukraina – Arkitektens illustration, JTA.org

DEBATT. Hans Myrebo skriver i denna historiska analys om khazarerna och Israels ambitioner i Ukraina vilket kan öka förståelsen för den konflikt mellan Väst och Ryssland som nu pågår i landet. Det kan betyda att Rysslands trupper på Krim är mer än en reaktion på den väststödda kuppen i Kiev.  

Text: Hans Myrebro

När Ukrainas president Viktor Janukovytj i november 2013 beslöt att skrinlägga beslutet om ett samarbetsavtal med EU följdes detta beslut av att Maidan-torget i Kiev omgående ockuperades av demonstranter. Dessa demonstranter mer eller mindre beväpnade, kunde sedan i början av 2014 driva igenom en statskupp.

En fråga som uppstår så här i efterhand är om dessa “demonstranter” representerade den stora folkmassan, eller om den till stor del kan ses som en frukt av den nazipropaganda som CIA livnärt alltsedan 1954. Nåja, år 2004 fick CIA med EU på noterna och denna USA-ledda europeiska organisation kunde sedan fram till statskuppen spendera 496 mijoner euro som stöd till “frontgrupper” som tex Högra Sektorn.

CIA, som från 1954 hade fokus på Ukraina arbetade förvisso inte i blindo utan hade som mål en stark neo-nazistisk enhet som kunde undergräva det ryska inflytandet med målet, ett maktskifte. Framförallt Krim hade varit mycket åtråvärt för judarna alltsedan 1945, då en utblottat Stalin var nära att sälja hela halvön till judiska bankirer (Sudoplatov, 1994).

Detta tyder på att CIA stod under sionistisk dominans och kunde falla tillbaka på den judiske ideologen Zbigniew Brzezinskis ord:

“Om du är nazist eller jihadist spelar ingen roll, bara du bekämpar Ryssland”.

Brzezinsks ord visar på den rasism som man inte kan blunda för om man vill förstå den ukrainska krisen. Så kunde tex politikern B. Filatov tala om:

“Russian idiots who really do not understand why we are ready to kill them” – K.F. Ipatyev 2014.

Eller när tillresta Maidan-aktivister i Odessa kunde låsa in pro-ryska demonstranter i fackföreningens hus, bränna inne mer än hundra av dem och skrika: “låt djävlarna brinna”.

Det där med rasism borde kanske vår egen statsminister ha funderat över innan han tog emot den rashetsande presidenten Poroshenko samtidigt som han tar helt avstånd från Putin.

Khazarien

Khazarien

Men det fanns också andra krafter som arbetade för en statskupp. Den världsvida judiska organisationen Chabad-Lubawitch hade ett mycket starkt center i Dnepropetrovsk i Ukraina [se illustration ovan på “Menorah Center”]. I en skrift utgiven 28 maj 2014 med titeln: “Återuppbygg Khazarien i Ukraina” (Re-Build Khazaria in Ukraina) av K.F.Ipatyev, kan man  tydligt se, att meningen med Maidan-kuppen inte var enbart politisk – en religiös omstörtning skulle äga rum i det fördolda.

En politiker i nämnda stad B. Filatov annonserade projektet, “Jewish Kiev”, och den mäktige oligarken I. Kolomoyski som även är israelisk medborgare, stadfäste Chabads slutgiltiga mål:

“to build in Ukraina a new state, The promised Land, the new Zion” – K.F. Ipatye

Man kom en bra bit på väg genom att flera av de ledande i kuppen var sionister och snart började man i dessa kretsar tala öppet om att man kunde glömma Israel och istället invänta Messias på ukrainsk mark. Ja, man började till och med  byta ut namnet Ukraina mot Khazarien. Här måste jag då berätta kortfattat om landet Khazarien eftersom våra utbildade historiker och lärare med uppgift att undervisa i ämnet historia aldrig vågat ta det ordet i sin mun.

NATO ett monster på katastrofkurs - Hans Myrebro
NATO ett monster på katastrofkurs – Hans Myrebro

Khazarien var en medeltida handelsnation som bestod under cirka 300 år men som förintades på 1000-talet. Den var belägen i södra Ryssland och omfattade även Krimhalvön. Det märkliga med denna statsbildning där invånarna bestod av tataren, turkar och även indo-europeer, var att den någon gång under 800-talet genomgick en så kraftig religiös förändring till judendom, att hela landet därefter kom att betecknas som judiskt. Invånarna kom sedan att få namnet Ashkenazim-judar och de kom genom historien att befolka stora delar av Östeuropa.

Läs mer om: NATO – “Ett monster på katastrofkurs” och andra böcker

Man räknar med att 80 – 90% av världens judar är Ashkenazi.  Moderna judar har dock helt tagit avstånd från denna exakta historiebeskrivning och istället hävdat att man har sina rötter i Palestina, detta för att legitimera sitt krav på det landet.

Khazarien när det var som störst på 900-talet

Detta förändrades plötsligt inför år 2014 när det föreföll som om Ukraina skulle bli “ledigt”. En israelisk kommission bestående av historiker hade på regeringens uppdrag utrett frågan om judiskt påbrå från Khazarien. Resultatet lades fram i en hemlig rapport som dock på något sätt läckte ut till de israeliska korrespondenterna Hirsh Ostropoler och I.Z. Grosser-Spass som kunde redovisa resultatet i The Times of Israel 16.3. 2014.  Historikerna påvisade att majoriteten av judarna har sina rötter i Khazarien, och alltså inte i Palestina.

“The evidence that eastern and central European Jews have no historical claim to Palestina has resulted in a flurry activity in Israel and abroad. However, some Israelis and Jews abroad are not taking any chances.

One of the main reasons why billionaire tycoon Ihor Kolomoisky, the governor of Dnipropetrovsk province, is spending tens of millions of dollar on the recruitment of right-wing Ukraine nationalists and neo-Nazis from other part of Europe to fight against the Russian-speaking majority in the Donbass region of eastern Ukraine, is a fear that plans to turn Ukraine into a “second Israel” will be derailed.” ( Wayne Madsen, 2014).

Tillbaka till The Times of Israel:

“The anonymous Netanyahu aide is also quoted by The Times of Israel journalists as revealing why the Israeli government in making a play for large Israeli settlement in Ukraina: ” As the Prime Minister has said, no one will tell Jews where they may or may not live on the historic territory of their existence as a sovereign people. He is willing to make painful sacrifices for peace, even if that means giving up part of our biblical homeland in Judea and Samaria.

But then you have to expect us to exercise our historical rights somewhere else. We decided this will be on the shores of the Black Sea, where we were an autochthonous people for more than 2000 years. Even the great non-Zionist historian Simon Dubnow said we have the right to colonize Crimea. Its all in the history books. You can look it up” ( Wayne Madsen,2014).

Putin hann ta tillbaka Krim innan Israel ockuperade ön. Eller som Ipatyev uttryckte det:

“Putin was faster, leaving no chance to the Kolomoyski junta nor their Chabad bosses.” (K.F. Ipatyev, 2014)

Nej, det gick inte riktigt bra, det enda som CIA och dess uppdragsgivare lyckades utomordentligt bra med, var dess förmåga att övertyga västerländska politiker och mainstream om att Ryssland var den verkliga orsaken till denna ukrainska katastrof.

Verkligheten ser idag ut så här: Fyrtio miljoner ukrainare är förda till helvetets brant av en junta bestående av  USA, Israel, NATO och EU. Där är de lämnade utan hjälp.

Text: Hans Myrebro, filosofie pensionär

Referenser

 • Pavel och Anatolij Sudoplatov, Directoratet, 1994, Stalins spionchef berättar.
 • K.F. Ipatyev 2014, Re-Build Khazaria in Ukraine
 • Wayne Madsen 03.12.2014, Israels Secret plan for a “Second Israel” in Ukraine, Strategic culture Foundation
 • Wikipedia om khazarer

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Ja, så har det varit tidigare, Pål, att man inte kunnat “diskutera” den sk “judiska frågan” utan att samtidigt mörda oskyldiga människor. Men sådan oförmåga är inte ristad i sten. Man torde kunna diskutera sådana här frågor utan att bråka, beskylla och mörda folk.

  Om det är syndabockar man letar efter så är man inte redo att diskutera varken judendom, sionism eller politik öht.

 • “Att tala om judar som en ras är lika ovetenskapligt och lika mycket en bluff för en ond agenda, som begreppet och den oändliga teorin ”ut ur afrika” är.” De flesta judar jag har talat med menar faktiskt att de är en ras. Även icketroende judar är ändå judar om de fötts av en judisk mor, och likaså om de inte följer sina traditioner. De är även mycket fixerade vid att deras gener inte beblandats med andra semiter utan att de lyckats bevara den så ren. Men jag kanske bara har pratat med några få extrema judar. Men man kan inte prata om judar knappt alls utan att man blir anklagad för att vara “antisemit” och kritiserar man bankirer och 9/11 är man oxå antisemit. Man kan däremot säga nästan precis vad som helst om Européer i vilka nedlåtande ordalag som helst utan att folk regerar. Jag ser inget fel med att folk vill tillhöra en ras. Man vill inte speciellt ofta utrota andra raser bara för det. Jag tycker bara det är ett hyckleri när vissa får göra det men inte andra. Endast vita nationalister är onda. Alla andra bara bevarar sitt ursprung, sin kultur, sin religion och sin ras. Det är oxå extremt att, när folkmord har skett i historien av många olika raser, att det endast är en ras som ska skämmas och skämmas och skämmas.

 • Markus
  Jag instämmer med det du säger om att det också handlar om konvertiter men det finns olika varianter, där den mest långtgående kan sägas vara identisk med khazarteorin som jag uppfattar den, dvs att det i huvudsak är en helt annan etnisk grupp som bara omvänts.
  Solshenitzyns 200 år tillsammans finns sen länge även på franska.

 • @ Pål Bergström

  “Att Solchenitsyn tar upp det är dock nytt för mig.”

  Antagligen därför att hans bok endast finns på ryska och tyska som fullkomlig version (att köpa dvs.) Det finns en engelskspråkig, inofficiell nätversion, där hela första kapitlet används till att gå igenom judarnas historia i Ryssland/nära Kaukasus från 700 till 1800-talet. Han hävdar INTE att “alla judar är khazarer”, som vissa (här & annanstans) verkar tolka “Khazarteorin”. Det är mer komplicerat, och inkluderar folkvandringar (..också från Mellanöstern t.ex. Palestina), men även konversioner, över halva Eurasien.

  Läs kapitlet i “200 years together” innan ni dömer ut Khazarien-teorin..

 • Arthur Köstler, själv jude eller kanske Khazar har skrivit en bok med titeln ” Den 13. de stammen”.
  Den handlar just om hur Khazarer blev judar och varför det är skillnad på ghetto judar och Khazarjudar. Objektiv betraktat är det naturligt ingen rasfråga snarast en religionsfråga, resp en ideologisk fråga.

  • Ja Koestler är ursprunget till teorin men bevisning sker genom DNA undersökningar och dom bekräftar inte teorin. Erfarenhet antyder att folk blandar sig såvida inte kulturen eftertryckligen förbjuder det så dom som kommer från de östra regionerna har en stor andel gener från Europa men också från medelhavsregionen. En majoritet av Azkenazi lär ha en tysk urmoder läste jag ngnstans. Det är ju mitokondrie-DNA som gör att det går att spåra lättare på kvinnosidan. Ny forskning kanske förändrar slutsatsen men fn är det troligast att khazarteorin underdriver medelhavsursprunget. Men det går inte att bevisa ngt Palestina-ursprung. Det är bara en statistisk möjlighet.

 • “Rotchild , Soros med flera är Khazarer”

  Var finns bevisen för detta och annat som sägs? Jag är bekant med denna teori men håller det som obekräftade uppgifter och rykten som saknar reell betydelse. Att Solchenitsyn tar upp det är dock nytt för mig. Tycker man ska vara väldigt försiktig att dra för stora slutsatser, i synnerhet kring en redan känslig fråga och av respekt.

 • Khazarteorin är inte väl underbyggd av fakta. En israelisk forskare påstår att hans forskning styrker den, men majoriteten säger att den avvikande forskaren inte tagit hänsyn till att det var känt att genetiska variationer från medelhavsregionen redan bevisats i den grupp som uppfattas som khazarassocierad. Dvs det tyder på att deras förfäder invandrat från medelhavsregionen. Inte nödvändigtvis från Palestina.
  Och därefter beblandat sig genetiskt.
  Det är därför troligen mer komplicerat. Den intensiva uppmärksamheten från zionismen och judarnas kritiker beträffande khazarteorin kan emellertid ha fått fäste bland zionisterna oavsett fakta och Nuland ‘fuck the EU’ har pekats ut som en av dessa ‘khazarer’ som kan ha med en nykolonisering av området att göra.
  Ngt som saknas bland zionismens kritiker är ett medvetande om att Britterna på ett avgörande sätt ligger bakom zionismen långt före ww1 och det hade inget med Usas önskade stöd att göra tvärtom handlade det från början om att exploatera judarna för att återta Brittisk kontroll över Usa. From 1905 och oljan intensifierades ansträngningarna att flytta judar till Israel som ett brohuvud i MÖ. Men väl dolt i världskrigshistorikens skildringar är att Britterna stimulerade fram nazismen sannolikt därför att judiska bankirer hade för goda relationer med Tyskland och hade medverkat till att Bismarck tog över och enade Tyskland. Det Brittiska motivet att fördriva judarna från Europa bör ingå i analysen av vad som senare hänt. Det räcker inte att analysera vilka egenskaper hos judarna som antas förklara en mängd nu förekommande problem. Det är fortfarande angloimperiets listiga maktbalanspolitik som är den huvudsakliga förklaringen till skeendena och judarnas roll är en följdverkan inte ett självständigt fenomen. Ur de listiga Britternas synvinkel var det årtusendets fräckaste konspiration dom lyckades genomföra samtidigt som skulden kastades på alla andra.

 • Riktigt Eiwa. Faktum är att ingen är jude… det är så att judar är ingen ras, det har inget med ras att göra.

  Några har kidnappat ordet “jew”. Kopplingen till “Khazaria” är nog också en form av “controlled opposition”.

  Jude var från början människor som uppnått en viss grad av något, inom “andlig växt”, alltså motsatsen till spiritism (nu hackar jag på New Age-virr-irro-läran igen…) människor i alla länder gu(i)dade av solen… man kan kanske kalla det är en slags titel, precis som ordet “hjälte” är en slags titel (ursprungligen), på samma skala uppåt/hem.

  Det var en grupp: “Now there were staying in Jerusalem God-fearing Jews from every nation under heaven.” – de fick höra SITT SPRÅK. Förstå och läs det djupare, andlig sanning och förståelse.

  Sedan fanns den andra gruppen i öknen, de samlades och uppfylldes av spirit… den helige anden – och de talade ANDRA tungomål – de var alltså som dagens sökare, New Age-are – de fick det som inte var dom själva, de blev det. Den första gruppen samlades i Jerusalem, alltså den heliga staden, som är ens eget huvud/tempel/himmel, eller vägen hem. De följde sanningen – guided under the sun/son.

  All vetenskap är lögn. Att tala om judar som en ras är lika ovetenskapligt och lika mycket en bluff för en ond agenda, som begreppet och den oändliga teorin “ut ur afrika” är.

 • Man måste nog kunna se det sakligt utan att tillskriva olika grupper absoluta konstanter. Naturligtvis finns det miljoner oskyldiga khazar- och tyskjudar som aldrig skadat någon annan. Och så finns det massor av geopolitiska brottslingar som inte är khazarjudar. Brottet är alltså inte att vara khazarjude, och dessa brottslingar, t ex Rothchilds och Soros, hade varit brottsliga oavsett vilken folkgrupp de hade varit med i.

  Att bunta ihop alla dessa geopolitiska brottslingar som “illuminater” är förstås inte heller riktigt. Den katolska kyrkan är över 1000 år gammal, och Illuminati grundades i slutet på 1700-talet, alltså kan det inte vara illuminati som ligger bakom allt ont på planeten, om man nu har inbillat sig att den katolska kyrkan är en “ond” företeelse, vilket den förstås inte är. Den katolska kyrkan är en kultur som visat sin hållbarhet i mer än 1500-år. Ondska kan inte bygga kultur, och kan inte kultivera samhällen. Ondskan vill förstöra samhällen och utrota mänskligheten.

  Att katolska kyrkan har begått fruktansvärda brott mot mänskligheten är inte “elitens” fel. Det är vanliga människor som utfört dessa brott, och bränt miljontals människor på bål, och om det nu var “elitens” planer att bränna folk på bål, så var det faktiskt ändå folket själva som utförde dessa brott.

  Frågan är vad man menar med “illuminati”? Om man med “illuminati” menar “de upplysta” så finns det både hjältar och skurkar – och hela geopolitiken är en kamp mellan det onda och det goda, och världshistorien är historien om hur dessa två grupper tar och förlorar makten, avsätter varandra med jämna mellanrum. Att säga att de styrande “kungarna” alltid har varit brottsliga är ungefär så långt ifrån sanningen man kan komma och vittnar om primitivt auktoritetsförakt.

  Te x så tog de “goda” illuminaterna makten i Europa på 1300-talet genom att sätta dit den tidens onda illuminatibrottslingar. Vi ser något liknande ta form idag. Den ljusa sidan kommer att vinna, och även khazarjudar och sionister kan stå på den sidan när allt kommer omkring, tro’t om ni vill.

 • Rotchild , Soros med flera är Khazarer. Om man söker på nätet finner man att Khazarerna ursprungligen kom från Khazarien, ett land ovanför Svarta Havet . Det sägs vidare att de ursprungligen inte är judar utan kommer från Gamla Romarriket . Därav den täta kontakten med Påven. De är alltså en del av Illuminati som i princip styr allt , BIS, Big Media , Big Pharma , regeringar i väldigt många länder , de styr USA och EU . Om söker lite till upptäcker man att Ortodoxa Judar inte är förtjusta i Khazarer eller Zionister som de numer kallas pga att Khazarerna utnyttjar antisemitordet mot allt och alla. Ortodoxa Judar anser att Khazarerna inte är äkta judar .

 • Solchenitsyn tar även upp historien kring Khazarien i sin historik “200 years together” (om rysk-judisk historia), Ifall nån fortfarande helt misstror Khazarien-teorin. Gällande revolutionen, så blev det ganska uppenbart när alla neokonservativa från USA blandade sig i spelet.

 • Politiska hemligheter som tidningar ofta inte vågar skriva om beror kanske dels på “zionistiska repressalier” och konsekvenser, men det beror främst på att vi människor inte är redo för de politiska hemligheterna eftersom vi inte kan hantera dem utan att lägga skuld på oskyldiga människor.

  Det är av största vikt att vi lär oss att respektera oliksinnade eftersom det lättar på skuldbeläggningen och gör därför oss, folket, mer mottaglig för de politiska hemligheterna.

  De politiska hemligheterna (den esoteriska politiken) är inte för allmänheten, utan endast för riktiga fredsaktivister.

  Därför har sådana här artiklar varit mer skadliga än nyttiga i det förflutna, men vi börjar bli alltmer redo att lära oss vad det är som egentligen pågår bakom kulliserna.

 • Tack Hans, för en mycket intressant artikel som ytterligare förklarar hur det kommer sig att regeringstrupper från Kiev brutit vapenvilan gång på gång och beskjuter Donbass civilbefolkning med artilleripjäser. Naturligtvis fortsätter zionisterna att finansiera och utrusta Kievs trupper med vapenmateriel för att återta sitt förlorade land samtidigt som ingen rapporterar om detta i västmedia utan istället ytterligare bestraffar Ryssland med sanktioner.
  Men det börjar växa en opinion i “otrogna vasallstater” inom EU som istället vill ha samarbete med Ryssland!:)

 • Vau,det här ett utmärk artikel med historiska sanningar och andra sanningar som de flesta vågar inte skriva om p.g.a. rädslan för zionistiskt repressalier och konsekvenser eftersom de har infiltrerat alla regeringar i världen och kan göra ens liv till helvete.Tur att Hans är redan pensioner annars han skulle riskera sitt jobb för att han vågade skriva om verkligheten som ingen MSM kommer att skriva om i många många år till.Jag är nyfiken se hur snabbt kommer trollerna reagera på denna artikel.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *