Skatteplanering: Låt skattebetalarna bestämma vad pengarna ska användas till

publicerad 9 november 2017
- av Jan Norberg
Skatteplanering
Skatteplanering
Skatteplanering

Jan Norberg vill ha en smartare skatteplanering SKATTEPLANERING. Utlandssvensken Jan Norberg ifrågasätter drevet mot Leif Östling och att politiker, myndigheter och MSM verkar anse att det är medborgarna som är till för dem och inte tvärtom. Han anser även att det är dags för en ny skattereform. Låt svenskarna bestämma vad deras skattepengar går till.

Text: Jan Norberg, Portugal

Patrik Engelau, Det Goda Samhället:

”Så när Leif Östling ställer frågan beter han sig som en idealmedborgare som alla vi andra skattebetalare bör se upp till och tacka. Tack Leif för att du gör dig till tolk för oss andra. Tack för att du ställer kyrkan mitt i byn. Du påminner oss om att Sverige tillhör medborgarna och att staten är medborgarnas tjänare som ska hållas under uppsikt av uppmärksamma medborgare.” - Engelau, "Vad fan får jag för pengarna?"

I allt fler sammanhang så framstår det som övertydligt att det offentliga Sverige och då företrädesvis våra politiker, myndighetsföreträdare och MSM-representanter på allvar anser att det är medborgarna som är till för dem och inte tvärtom.

Detta visar sig ju dagligen i alla vansinniga drag som dras av dessa självutnämnda Besserwissers, den sedvanliga stigmatiseringen räcker numera inte till för att kunna hålla medborgarna i schack. Nu skall man tex genom Vinnovas försorg (statlig myndighet) också ge ett antal mediadrakar bla SVT, Bonnier, Shibsted mfl i uppdrag att på allvar försöka jaga upp, stigmatisera och censurera åsikts- och yttrandefriheten i sk alternativmedia.

Att våra domstolar sedan många år givit myndigheter, vilka medvetet bryter mot lagen, skydd vet vi ju sedan länge, korruptionen inom domstolsväsendet är ju utbredd bortom all sans och balans. Vad blir nästa steg?

När en representant för Näringslivet, Leif Östling, tar bladet från munnen och säger det väldigt många anser så går etablissemanget i taket och när såväl Magdalena Andersson som rikssvetsaren Stefan Löfven upphöjer sin stämma så är det moralen hos de vilka lagligt sänker sin skatt som kritiseras. Inte att skattetrycket pga deras egna tillkortakommanden är på tok för högt.

I boulevardtidningarnas rännsten kan vi genom Aftonbladets försorg på onsdagen ta del av den klappjakt som Magdalena Andersson sedan ett tag bedriver på de vilka tröttnat på vansinnet i Sverige och flyttat utomlands. Hur skulle det se ut om alla tysta och lojala skattebetalare tog sig för att flytta utomlands, då försvinner ju mjölkkon ur båset och kvar står då rikssvetsarn mfl utan möjligheter att finansiera bidragsberoende människor. Dvs politikerna känner sig nödgade att sätta stopp för den fria rörligheten, men bara i den ena riktningen.


Att dessa människor liksom Leif Östling troget betalat sina skatter under sitt yrkesverksamma liv och därmed möjliggjort för den politiska eliten att år efter år fortsätta vansinnet de hållit på med i decennier, är inget som dessa populister nämner då de för femtielfte gången försöker sig på att moralisera i skattefrågan.

Läs mer: Magdalena Andersson om beskattningen av svenska pensionärer i Portugal - Aftonbladet, 8 nov 2017

Skatteplanering


Det är dags för en rejäl skattereform igen likt den Kjell-Olof Feldt lyckades baxa igenom för många år sedan, nu med skillnaden att skattebetalarna själva skall kunna prioritera vilka områden de vill att den skatt de betalar skall gå till. För vad får egentligen politikerna och tro att de vet bättre än skattebetalarna vilka prioriteringar som skall göras.


Om vi istället låter respektive skattebetalare vid varje års självdeklaration själv få bestämma till vad deras skatter skall gå så får ju i ett enda drag ett rejält lyft för demokratin.


Frågan som politikerna därmed skulle bli ansvariga för är ju att på basis av vad det samlade skattebetalarkollektivet gjort för prioriteringar administrera de inkomna skatterna.

Inför valen skulle då politikerna gentemot väljarna tvingas redovisa hur man rättat munnen efter matsäcken och verkligen effektuerat skattebetalarnas samlade prioriteringar. Först då kan man instämma i vad DGS och en majoritet av svenska skattebetalare anser som självklart, dvs ”att Sverige tillhör medborgarna och att staten är medborgarnas tjänare som ska hållas under uppsikt av uppmärksamma medborgare.”

Text: Jan Norberg, Portugal

Relaterat

Vetapedia: skatteplanering