EU kan kollapsa på grund av att öststater hellre samarbetar med Ryssland

Jan Norberg, selfie 2021-08-25 Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör. Se lista på alla Norbergs artiklar.
publicerad 29 januari 2018
- Jan Norberg
Milos Zeman möter Vladimir Putin - Foto: Kremlin.ru, Wikimedia Commons, CC BY 4.0
Milos Zeman möter Vladimir Putin - Foto: Kremlin.ru, Wikimedia Commons, CC BY 4.0
Milos Zeman möter Vladimir Putin – Foto: Kremlin.ru, Wikimedia Commons, CC BY 4.0

ANALYS. Utlandssvensken Jan Norberg tror att de som kan fälla ett centralstyrt EU är de forna öststaterna tack vare att dessa stater redan passerat ett stadium av översitteri mot sina befolkningar. Reaktioner mot påtvingade migrationslösningar och samarbeten mellan öststaterna och Ryssland kan knäcka EU.

Text: Jan Norberg, Portugal

Med den debatt vi för här i detta forum så blir det intressant att skärskåda om MSM numera skriver på ett mindre tendentiöst sätt, och till min stora förvåning ser man nu ibland vissa skillnader emot tidigare.

Milos Zeman

När en MSM-journalist på Expressen skall beskriva ett annalkande stort problem inom EU så måste jag till min stora förvåning nypa mig i armen och verkligen läsa flera gånger, reportern förhåller sig ovanligt neutralt även om man mellan raderna självklart kan se vad han tycker om Tjeckiens val av President. Därom råder inga tvivel, men ändå känns denna artikel som ett steg i rätt riktning.

Läs mer:

EU håller med anledning av sina envisa och federala maktambitioner på att driva många fd östeuropeiska länder rakt i armarna på Ryssland och den maktsfär som Putin med viss möda håller på att bygga upp som en motvikt till ett EU som helt förfallit till att vara en lydstat till den etablerade världsordningen där NWO och en okritisk migrationspolitik med diverse otillbörliga påtryckningar försöker påtvinga flera fd öststatsländer en migrationspolitik som helt har havererat i de västliga delarna av EU.


Att Trump för USA:s räkning redan övergivit denna nya världsordning verkar inte påverka ledarna inom EU ett endaste dugg, de fortsätter utan att ens analysera utvecklingen med huvudet stadigt nedstoppat i sanden.


 

Denna medvetna polarisering inom EU kommer att bli dess undergång, och inte helt oförtjänt så är det de fd öststaterna som sannolikt kommer att få EU på fall. Vi som avskyr allt vad överstatlighet och federalism heter jublar ju självklart, men hur i hela friden kan ledarskapet inom EU inte förstå orsak och verkan med dessa länders historieböcker uppslagna? Man undrar ju stillsamt hur många av EU:s länder så envist kan bortse från det folkliga motståndet i dessa fd öststatsländer?


Skillnaden mellan de politiska ledarna i öst och väst inom EU tycks vara att ledarna i fd öst verkligen inser vikten av att ligga i linje med de strömningar som finns i de breda folklagren, att de dessutom respekterar folkets vilja är nog ett resultat av tidigare regimers blinda tro på att de vet bättre än sin befolkning.


 

Tänk om våra västliga ledare kunde inse att det som håller på att ske i fd öststater är en frukt av tidigare förtryck från den politiska eliten.

Det måste ju vara paradoxernas paradox att just de östliga länderna inom EU blir de vilka tillsammans drar proppen ur det överstatliga EU-bygget. NATO kan ju pussa löken om dessa länder återansluter sig till Ryssland, men nu pga helt andra orsaker. Världen är föränderlig och EU gör nog klokt i att inte utmana de länder vilka vägrar acceptera EU:s överstatliga maktambitioner tex inom det migrationspolitiska området.

En liten tuva kan ibland stjälpa ett stort lass.

Även om min analys är högst personlig och utan någon som helst vetenskaplig hänvisning så skulle det i alla fall inte förvåna mig om just migrationsfrågan blir EU:s fall. Vem sörjer egentligen då man ser sig omkring i hur det går utför i de länder som tex Sverige, Tyskland, mfl där dörrarna stått på vid gavel i hur många år som helst?

Text: Jan Norberg, Portugal

Kommentera gärna här på Newsvoice

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • information till alla som har läst om Sovjet från en som är uppvuxen där:

  Från dag ett i skolan fick vi med tvång dyrka Ryssland, och vi fick veta hur utan våra ryska bröder bör vi inte finnas. Översittarfasonerna sitter än idag hos ryssar som hos andra hjärntvättade befolkningsgrupper. Som tur möter jag fler och fler ryssar som inte är präglade längre av den propagandan. Kanske en av globalismens fördelar?
  Från dag ett i östblockets Bulgariens skolor fick vi HATA turkar. Det var sånger, myter och legender om förtryck – förtryck som varje imperium utövar oavsett om det är Ottomansk, Romersk, Rysk, Brittisk (angloamerikansk). Det hatet från sovjetpropagandan mot muslimer och dess minoriteter lever än i öst. Kommunisterna tvingade alla muslimer att byta namn (inte till kristna) men till hedniska sådana med slaviansk ursprung. Kul vad? Muslimerna i Bulgarien är delar av den inhemska befolkningen som konverterade till islam på 1600 talet för att det var lägre skatter för muslimer. De var inte kristna innan dess heller. Det har aldrig funnits konflikter folk emellan. Alla konflikter härstammar från makten. När en muslim, jude, kristen eller ateist skall handla med varandra eller bo i samma stad så är naturliga tillståndet fred. Det är statsmakten med sin förvrängda historiska propaganda som hetsar folk mot varandra. En god människa samsas med alla – en ond är ovän med alla.

  Det verkar otroligt viktigt för vissa att sprida hets och smutskasta allt vad som har med islam att göra. Det är inte ofta man får höra någon muslim försvara sig eller uttala sig. Allt vi hör är hur mycket de som ogillar islam vet om muslimer, ostast sådana som inte känner några privat.

  Vad det gäller handeln så är det naturligt att söka sig till Ryssland. EU öppnade marknaden till Östeuropa ensidigt. Alltså de multinationella monopolisterna dödade våra småföretagare, så att ingen kunde exportera till EU. Vi tvingades importera. Till Ryssland får man tvåsidig handel. Så girigheten av den europeiska adeln kommer att straffa sig.

 • @Rolf Löfgren
  Rättelse: Turkarna har INTE gjort Ungern till en lydig vasallstat! När du skriver så antar jag att du vet väldigt lite om Ungerns extremt blodiga historia under de 150 åren turkarna härjat i landet. Det har varit många strider under dessa år som resulterade att mer än 50 % avUngerns befolkning har utplånats!!!!!! När du skriver vasallstat skall du ha i minnet framförallt de västeuropeiska stater som har korrumperats och anslutits till globala makter utan att folket har lyft ett finger……….och med katastrofala följder som förmodligen aldrig går att rätta till!

 • Öst-Europa kan sin historia. DE vet vad invasion av muslimer betyder.
  “År 1453 intog de muslimska ottomanerna Konstantinopel, nuvarande Istanbul efter att det varit kristet i över 1000 år. Därefter inledde de expansionslystna muslimerna sitt erövringskrig norrut. Sultanens arméer invaderade Grekland, Bulgarien, Rumänien och Serbien. De gjorde det protestantiska Ungern till en lydig vasallstat och anföll upprepade gånger Österrike och Polen/Litauen. Ottomanerna insåg att Wien skulle öppna vägen in i hjärtat av Österrike och de rika furstendömena i södra Tyskland.”
  https://petterssonsblogg.se/2012/11/12/slaget-om-wien-1683/

 • Ryssland håller på att bygga upp sitt imperium som ett visst folk tagit från dem. Putin har slängt ut de oligarkerna som styrt Rysslands politik samt folket. Och eftersom resten av det slaviska folket ser hur EU raserat de europeiska länderna med okontrollerad mass invandring. Där det inte tåls att kritiseras utan att man hängs ut som rassist. Så förstår jag detta folket mycket väl. De är inte dumma de ser att historien upprepar sig. Hade jag haft möjligheten så hade jag lämnat detta landet för länge sedan.

 • Bryssel vet att USA är nära kollaps, varför inte skynda på EU:s förfall då och börja samarbeta mer med Ryssland och Kina. Fallet blir inte lika hårt och de östeuropeiska länderna som stod i kö för ett medlemskap i EU får skulden. Europa och EU är och har varit ett redskap för USA att ha kontroll, men som inom 2 år är historia. En uppenbart enkel strategi att genomskåda att Bryssel påskyndar upplösningen av EU.

 • Handdatorer och internet kan utgöra “brandväggar mellan generationer”. Viktigare att de läggs ned när vi träffas alltså! Även jag märkte en ovanlig neutralitet i Svenska kommentarer om tjeckiska valet. Att dom tidigare under Sovjetunionen levt med “fake news” så att det enda man kunde lita på i tidningarna var dödsannoserna gör det ju lättare för dom tidager östra vasallstaterna att känna igen toppstyre förklätt till folkstyre. De stora trycken kommer från EU och NATO som vill öva och skrämma för något som inte finns, då Ryssland endast är intresserad av handel och stabilitet idag. Att Ryssland är världens största veteexportör och har dom största naturgasreserverna läser man sällan i Sv. MSM. Dessutom GMOfritt vete!

 • Håll utkik på den stora politiska teatern där regissören inte syns. Tredjepartsaxiomet finns säkerligen här också.
  Att med stora pengar och med verktygen press, juridik, “rädsleförsäljningen” och universiteten så skapar man två grupp-sentiment (egregores), vilka sedan blir varandras motsatser, som i sin tur leder till en regissörens vinstmaskin i pengar och senare till ett planetariskt övertagande. Ett tecken på manipulation är att någonting poppar upp från ingenstans ur ett folkdjup, som egentligen är ytterst konservativt, eller på annat sätt som inte riktigt stämmer med verkligheten. Ex. Obama blir president, fyra hus rasar efter fotogenbrand 9/11, ebola poppar upp och tvärförsvinner när ett mål nåtts, metoo, Trump blir president mot alla odds, JW Bush vinner presidentval i domstol, etc.
  En grupp fungerar i enfald likt en person med för lite data att tänka med, därför är MSM förtrupp till vad som skall manipuleras till ett slutmål. Pumpa på med ett ensidigt budskap och enfalden växer, därtill brandväggar mellan generationerna så går det fortare.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *