Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

7 klöverns försåtliga försök att införa censur i Sverige

Jan Norberg, selfie 2021-08-25 Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör. Se lista på alla Norbergs artiklar.
publicerad 12 mars 2018
- Jan Norberg
Censur - Bild: Runeberg.org
Censur – Bild: Runeberg.org

Jan Norberg (Portugal, 2018) - privat foto“Nu föreslår vår regering att våra grundlagar om tryckfrihet och åsiktsfrihet ska ändras. Censurlagar ska införas. En dramatisk inskränkning av det fria ordet.” Det skriver Samhällsnytts krönikör Rolf Malm som i sin senaste artikel kastar ljus på hur MSM och Regeringen och övriga partier förutom SD gemensamt beslutat sig för att driva igenom “censurlagar”, för att efter valet i höst återigen rösta om dessa grundlagsändringar. Därmed är grundlagsändringen befäst med ett mellankommande riksdagsval. Debattören Jan Norberg kommenterar Malms artikel

Text: Jan Norberg

Rolf Malm - Foto: Samhällsnytt
Rolf Malm – Foto: Samhällsnytt

Rolf Malm pekar på med vilken försåtlighet 7 klövern nu i all tysthet försöker driva igenom dessa försämringar betr yttrande och åsiktsfriheten. Det finns anledning att göra denna fråga till nummer ett inför höstens val, om vi alla som försvarar vår grundlagsbefästa åsikts och yttrandefrihet inte gör något så kommer vi snart att kunna se på Nordkorea som ett avundsvärt land att bo i. Är det Nord Korea som är 7-klöverns förebild?

Vad kan vi då göra åt 7-klöverns grundlagsändringsförslag?

I det korta perspektivet verkar det bara finnas en praktisk lösning, dvs att rösta på SD som är det enda parti som tydligt motsätter sig denna grundlagsändring, de ställer krav på en folkomröstning och tänker driva detta förslag.

Det är min fasta övertygelse att vi som väljare måste agera praktiskt inför valet och sluta upp bakom de partier som tydligt tar avstånd från dessa avskyvärda lagförslag.


Ännu så länge är det bara SD som ställt sig helt avvisande till dessa inskränkningar av åsikts och yttrandefriheterna, vår egen opinionsbildning hinner sannolikt inte mobiliseras innan valet så att detta förhindrar att beslutet nu klubbas igenom i Riksdagen innan sommaruppehållet.


Därmed återstår bara att med våra röster ge SD det mandat som krävs för att förhindra att beslutet också hinner tas till hösten efter valet, sedan är det för sent att göra något åt dessa vansinnigheter.

Alla andra frågor inför valet förbleknar till viskande rop i fjärran jämfört med de grundlagsändringar vi nu står inför, kom ihåg hur Palme regeringen gjorde när de ändrade grundlagen betr ämbets och tjänstemanna ansvaret 1975. Precis på samma försåtliga sätt.

Jag vill därför uppmana alla att sätta åt sidan inbördes stridigheter om detaljer som inte påverkar valresultatet i någon större omfattning, nu gäller det att stoppa dessa inskränkningar mot vår gemensamma åsikts- och yttrandefrihet.

Text: Jan Norberg


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq