Politikernas sharia-anpassning får svensk rättssäkerhet i gungning

16
Demonstranter i Maldiverna vill 2014 införa sharialagar
Demonstranter i Maldiverna vill 2014 införa sharialagar – Foto: Wikimedia Commons, CC BY 2.0

Jan Norberg (Portugal, 2018) - privat fotoSHARIA-ANPASSNING. “Två islamister från Centern trumfade nyligen igenom en rättsvidrig dom i Solna Tingsrätt. Finns någon rättssäkerhet kvar när hela domstolskedjan är byggd på godtycke när även professionella jurister är marionetter åt den politiska makten i stället för att följa svenska lagar?” Det frågar sig Jan Norberg som kommenterar artikeln “Det borde vara samma krav på vetenskapligt förfarande i domstolarna som i forskningen” av Björn Hammarskjöld i Dagens Juridik.

Artikeln handlar om ett par saker som vi borde uppmärksamma mer än vi gör, juridiken saknar vetenskaplig bas för sina beslut och baseras istället helt på godtycke. Dessutom motiverar inte domstolarna sina beslut vilket i sig utgör ett stort problem för rättssäkerheten.

Leif GW Persson: svenska domstolar måste faktiskt följa lagen

Jag följer också med stort intresse TV-programmet Veckans Brott (tyvärr går detta utmärkta program nu ur tiden) och där har ibland Leif GW Presson påpekat att domstolarnas skyldighet att följa lagen, något som ibland kan uppröra vanliga medborgares syn på svensk rättstillämpning. Detta pekar entydigt på behovet av att följa lagen borde vara prio nummer ett när domstolarna skall döma i de olika mål som kommer upp till bedömning, inte politisk korrekthet och inte i lojalitet med regeringen.


Det artikeln i Dagens Juridik tydligt pekar ut är att domstolarna alltför sällan ens bemödar sig att motivera sina domar med tillämpliga lagrum, något som får till följd att godtycket är 100 procentigt.


Godtycklighet leder till sharia-anpassning

Ingen kräver att domstolarna alltid skall avge veritabla romaner som grund för sina beslut, men att inte avge någon som helst bakomliggande argumentation till varför man, som artikeln också tar upp, tex avslår begäran om muntlig förhandling när det finns lag som kräver att detta skall beviljas är bara ännu ett bevis på att godtycket i svenska domstolar är 100 procentigt.

Artikeln tar också upp en jämförelse mellan kraven på vetenskaplig forskning – ett aktuellt ämne här på NewsVoice – och de vetenskapliga kraven på den s.k. rättsvetenskapen. Det är en mycket intressant komparation som artikelförfattaren blottlägger och den stämmer verkligen till eftertanke när man ser hur illa ställt det är inom svenskt domstolsväsende och det godtycke som råder.

Text: Jan Norberg

Relaterat

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

16 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
23 april 2018 kl 20:17

…och har ni ännu inte sett denna beska sanning om Sverige serverad av den brittiske skribenten och debattören Pat Condell så GÖR DET NU!

https://www.youtube.com/watch?v=zZtc2ma2GEQ

Väl bekomme!

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
23 april 2018 kl 17:56

Här en intressant artikel från Gatestone Institute om islam i Europa:

https://sv.gatestoneinstitute.org/12213/europa-utmattning

MatsB
MatsB
Gäst
21 mars 2018 kl 22:14

Öystein Rönne: jag önskar att du har rätt i att medborgarna kommer jaga makteliten men har själv ett mer pessimistisk synsätt. Jag tror att fortfarande alltför få är beredda att öppna ögonen, även om en förbättring kan skönjas på senare år…

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
19 mars 2018 kl 18:50

@ Göran Erlandsson,

Akta dig, du kan bli anklagad/åtalad för att vara främlingsfientlig, nazist, rasist, högerextremist, egoistisk, trångsynt, obildad, rättshaverist, antisemitisk, intolerant, näthatare, obildad, hetsare, konspiratatör, uppviglare, lögnare, vilseledare, naiv, vilseledd, sinnessvag, kaxig, självgod och uppkäftig.

Sveriges maktelit tvekar inte att göra vad som helst för att “fälla”/”förinta” de egna medborgare (svenskar) som bara skulle våga att ifrågasätta den destruktiva utveckling som man så effektivt hittills lyckats driva. Mantrat är: – Inget ska få stoppa oss att sänka Sverige likt Titanic!!

Nyckeln att lyckas, för makteliten, är att styra skutan mot ett isberg, och därefter hålla kursen och sätta högsta fart!

Själva kommer densamma makteliten, vid den oundvikliga katastrofen, att sno de få livbåtar som finns, likt den ökända Kapten Francesco Schettino, befälhavare på Costa Concordia. Men vart ska de ro?? Hoppas att förrädarna har en riktigt “vattentät” plan, för den bedragna och förrådda befolkningen kommer att vara dem hack i häl ideligen.

Att vara Svensk flyktning med en ursinnig ursprungsbefolkning efter sig är garanterat inte angenämnt. Kanske de kan söka asyl i Afganistan…. om de först konverterar till Islam…

Göran Erlandsson
Gäst
19 mars 2018 kl 17:20

Vi är väl rätt så bra på det så att säga i Sverige. Vi tar alltid hänsyn till allt och alla utom när det gäller vår egen nation, våra egna medborgare och våra egna kvinnor och ungdomar med mera. Vi kan anpassa vår lagstiftning, både vanliga lagar och grundlagar för att anpassa Sverige till USA, NATO, EU samt till alla olika typer av människor som kommer hit från andra länder. Det är tydligen inte lika lätt att anpassa lagar och rättssystem så att det skall gynna våra egna, om man nu får uttrycka det så….Vad jag förstår går det alldeles utmärkt att anpassa sexuallagstiftning med mera för att anpassa landet till muslimska fanatiker och traditionsbundra vanssinnessystem men inte går det att göra så för att göra livet lättare för den egna redan befintliga populationen…

Öystein Rönne.
Öystein Rönne.
Gäst
19 mars 2018 kl 16:47

@ Martin Gustavsson,

Nä, visst är det väl som du säger, om man bryter ner ordens betydelse. Ibland måste man nog det, men inte alltid. Bara det inte leder till missförstånd. Ibland tror jag dock att ett mer “svepande” uttryck gör att fler förstår vad man menar, och det är det viktigaste… men jag ska erkänna att jag själv ofta gillar att använda “vassare” och tydligare uttryck 🙂 .

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
19 mars 2018 kl 16:05

@Öystein Rönne

Tja. man ska naturligtvis använda det ord som bäst beskriver vad man vill beskriva. “Kultur” är mer svepande och kan ex. vara en bananpizza med curry, vilket uppfunnits i Sverige, men ingen utsätter sig för repressalier ifall du tröttnar på bananpizzan och beställer en Mamma Mia.

Sekterism, repressalier och hedersmord är starkt förknippat med slöja, niqab och burka och att kalla detta för “kultur” kan kanske vara en överdrift om man anser att ordet “kultur” ska förknippas med positiva saker som berikar, likt bananpizzan gör.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
19 mars 2018 kl 15:57

@Jan Norberg
Jo Ungern har utnyttjat EU optimalt och plockat russinen ur kakan. Det är ett land som sannolikt kan locka vem som helst som vill leva i ett land som ser europeiskt ut, sannolikt utan tiggeri och utan att städerna liknar Islamabad. En utmärkt ort för Ekeroth att ladda batterierna. Det är billigt att bo där dessutom. Med en politikerpension så bor han givetvis likt en kung där, men i EU-racet mot bottnen bör ha sannolikt se till att ha vakter, murar och rikligt med taggtråd.

Kim Lundgren
Kim Lundgren
Gäst
19 mars 2018 kl 12:27

Denna sång passar perfekt här:

http://www.youtube.com/watch?v=MBcCUnhtGac

Thomas
Thomas
Gäst
19 mars 2018 kl 11:39

Det leder inte enbart till “shariaanpassningar” utan även till samhällets slutliga undergång. Rättsväsendet är grunden i alla kultur, underminera det och samhället faller samman. Det borde var och en inse som orkar öppna en historiebok.

Öystein Rönne.
Öystein Rönne.
Gäst
18 mars 2018 kl 17:56

@ Kim Lundgren,

Bra länk du bifogade!

Jan Norberg
Jan Norberg
Gäst
18 mars 2018 kl 17:09

@Kim Lundgren, intressant video som eg bara visar att Sverige snart kommer att vara tomt på människor som förstår vad som eg pågår.

Finns väl eg en massa skäl till varför Kent Ekerot väljer att flytta till Ungern nu när pk-etablissemanget lyckats övertyga SD om att han är en belastning för partiet.

Men Ungern börjar alltmer framstå som ett föredöme inom EU, jag tycker Kent Ekerot gjort ett mycket bra jobb inom SD.

Att han är kontroversiell får inte överskugga det faktum att han är en veritabel arbetshäst och han gjort fantastiskt mycket bra för SD, personligen tycker jag att det är synd att SD nu sätter honom utanför valbar plats.

Öystein Rönne.
Öystein Rönne.
Gäst
18 mars 2018 kl 15:13

@ Martin Gustavsson,

Bra det du skrivit på din hemsida. Särskilt denna länk:
https://www.youtube.com/watch?v=0zFfl25UkV8

För mig är “kulturen” eller “sekterismen” bara två sidor av samma mynt. Vad man här använder för uttryck är iaf för mig egalt.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
18 mars 2018 kl 14:19

Det är nog inte “kulturen” som är problemet, snarare sekterismen, men framförallt de som ligger bakom den konfliktskapande pseudodebatt vi ser.

Kim Lundgren
Kim Lundgren
Gäst
18 mars 2018 kl 11:47

Intervjun handlar inte om Domstolsväsendet utan om realiteten efter att ha släppt in stora mängder människor från främmande “kulturer”:

http://www.youtube.com/watch?v=s7mWSj2re_M

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
18 mars 2018 kl 11:36

Bra Jan att du river i detta viktiga ämne. Snart är det tyvärr försent.