Lars Bern om våra politikers galenskap i flock

De politiska ledarna som inte kan lära sig av historien, tillgängliga fakta eller sina misstag...

7
Lars Bern (foto: NewsVoice.se) - Partiledare 2017-18 (foto: regeringen.se)
Lars Bern (foto: NewsVoice.se) – Partiledare 2017-18 (foton: Regeringen.se)

När jag lyssnade på den senaste partiledardebatten i SVT kom jag osökt att tänka på en bok om flockpsykoser som skrevs redan 1841 av den skotska författaren Charles Mackay med titeln Extraordinära Folkliga Villfarelser och Flockars Vansinne. Frågan som debatterades var klimatlarmen och av de 8 partiledarna svor sig 7 oreserverat till klimatpropagandans tro på en nära förestående global klimatkatastrof.

Text: Lars Bern, Antropocene | #svpol, #Valet2018

Från villfarelse till galenskap och tillbaka till villfarelse

Mackay skriver i sin bok att:

“människor, har det sagts, tänker i flock; med påföljden att de drabbas av galenskap i flock, medan de bara återfår sitt förstånd sakta och en och en. Han skriver sedan att vi finner att hela samhällen plötsligt hänger upp sitt medvetande på en sak, och drabbas av galenskap i jakten på den; att miljontals människor på en gång imponeras av en vanföreställning och börjar jaga den, tills deras uppmärksamhet fångas av någon ny dårskap som är mer fängslande än den första.”

När vi läser historia i skolan förfasas vi ofta över hur vidskepelser och dårskap tidigare i mänsklighetens historia bromsat utvecklingen och ställt till med elände för människor. Problemet är att vi är oförmögna att se och begripa vår egen tids vidskepelser och dårskaper, vilket Mackay fångar så bra i sin analys av mänskligt flockbeteende. Vi är inte ett uns mer rationella än medeltidens vidskepliga folk.

Klimathysterin

Politikerskocken använder miljard efter miljard av våra skattemedel för att bekämpa ett ickeproblem. Globalisternas iscensatta klimatpropaganda för att sabotera nationell suveränitet och motivera ökad överstatlighet, har varit extremt framgångsrik och då mer än någonstans i det lilla arktiska landet Sverige. Den påverkan på vårt väder och klimat som orsakas av utsläppen av växthusgaser som det hänvisas till i denna domedagspropaganda, har hittills inte kostat ett enda människoliv netto i världen.

Det finns heller inga observationer som idag ger en grundad anledning att tro på någon katastrofal utveckling av klimatet framöver. Alla väderhändelser som domedagsprofeterna hänvisar till ligger inom klimatets normala variabilitet. Därtill avtar den stigande koldioxidhaltens lilla växthuseffekt exponentiellt på grund av att halten närmar sig sin mättnadsnivå vad gäller förmågan att absorbera utstrålande värme.

En faktiskt metabol pandemi

För att förstå det vansinne som drabbat vår politiska elit och hela journalistkåren måste man sätta in detta i ett större sammanhang rörande hållbar utveckling. Varje år dör 40 miljoner människor i förtid globalt på grund av en skenande metabol pandemi som främst orsakats av industrijordbruket som börjat etableras under 1900-talet. Redan har över 2 miljarder människor de första symptomen på metabol sjuklighet och den ökar okontrollerat. Pandemin tog fart efter 1977 då politiker därtill började driva en skrämselpropaganda mot människans naturliga kost av animaliska fetter.

Den propagandan byggde på forskningsfusk, bland annat föranlett av korrumperad forskning för att dölja de katastrofala hälsoeffekterna av Big Foods billiga produkter baserade på kolhydrater och vegetabiliska oljor. Samma industrijordbruks gift- och kemikaliebemängda monokulturer utarmar därtill världens stora jordbruksmarker, så att jordarna dör och sedan blåser och spolas ut i haven. Här kan man verkligen tala om en totalt ohållbar utveckling.

Den pågående metabola hälsokatastrofen och förstörelsen av för framtiden livsviktiga jordbruksmarker är ett oerhört mycket större hot mot en hållbar utveckling än koldioxidens klimatpåverkan om man utgår från FN:s definition av hållbarhet. Trots detta får problemet så gott som ingen uppmärksamhet än mindre bråkdelen så mycket resurser som det inbillade klimatproblemet. Det är ett grovt brott mot mänskligheten och vi vet var vi skall utkräva ansvaret framöver.

Text: Lars Bern, Antropocene

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

7 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Kjell Holmsten
Gäst
28 maj 2018 kl 20:47

Galenskapen kan pågå så länge [raderat ord] styr Svensk media och internationellt. Inga nyheter från Ryssland får komma in till Sverige. PCR vågar dela nyheterna vågar News Voice?
https://www.paulcraigroberts.org/2018/05/24/%5Braderat ord]-control-media/

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
26 maj 2018 kl 15:47

Tack Martin för dina länkar!

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
26 maj 2018 kl 14:26

Det var med stort intresse som jag en gång läste en av IPCC:s rapporter, eftersom jag oftast dyker djupare i olika påståenden och är en människa som söker evidens för påståenden. Döm om min förvåning när jag upptäckte att de använde olika former av psykologiska trix för att lura människor. Detta gjorde att jag sökte bättre analyser och diagram som förklarade frågan om CO2 bättre.

Det viktigaste är i min mening INTE att använda samma taktik som dem, vilket Bern här gör, tillsynes för att dra röster till högerpartiet SD. Varför? Jo för att Bern här arbetar i underläge rent mängdmässigt mot fulmediernas massiva repetitioner.

Bern kan därför sannolikt inte avprogrammera de som exponerar sig dagligen med fulmedierna och utsätter sig för repetitionerna som hjärnförsmutsar dem. Så menar i vart fall ledarskapspsykologin som jag läst och efter att ha varit utsatt för ett sådant experiment så vet jag vad jag talar om. Psykologiklassen fick mig till att hallucinera så kraftigt att endast genom direkt mätning med linjal på tavlan så vaknade jag upp ur min villfarelse. Chockerande lärorikt.

Däremot kan vi faktiskt förklara källan till klimatalarmismen med evidens, såsom forskaren Jakob Nordangård gjort, vilket kan få folk att bli skeptiska genom att kända lögnare utgör själva källan, samt för de med förmåga att förstå enkla diagram och enkel logik öppet och skeptiskt titta på historiska diagram likt en slags linjal, samt därmed falsifiera olika lögner och känslomässiga argumentationsfel som ex. massargumentet, “de flesta forskare”, sympati-argumenten “stackars barn i pulkor utan snö”, eller “isbjörnar och valrossar utan isflak” etc., som används av klimatalarmisterna.

Danne
Gäst
25 maj 2018 kl 20:33

Varför har befolkningen i väst gått från sakta ökning till utplattning till minskning dom senaste decennierna? Utarmad jord? gifter överallt, även i maten och i mat-förpackningar? Gifter i vacciner och “läkemedel”? Även i sällskapsdjurens mat och boskapens mat!? Och allt hamnar i vårat gemensamma kretslopp vilket gör att vi förr eller senare får i oss dessa gifter. Vattenverken tar ju inte bort kemikalier, bara mikroorganismer. Och så även strålningen som ökar och som kommer att fortsätta öka i och med att allt fler använder trådlösa lösningar. Det kommer dessutom att öka än mer dramatiskt i och med att 5G lanseras! Jag tror att många tänker att det nu är dags att flytta ut ur storstäderna och leva mer traditionellt, iaf så gör jag och många jag pratat med just detta.

Men, detta har man dock givetvis listat ut redan och tänkt motverka genom den gröna fascismen, agenda 21, med vilken man ska straffbeskatta folk till lydnad. Det är dags att vakna nu! När FN pratar om hållbarhet, så menar dom egentligen att det finns för många människor (som producerar Co2 när vi andas) och att det inte är hållbart! Detta är sanningen! Därför ska vi reduceras på olika sätt och det går inte snabbt nog tycker dom! Det är detta dom menar med “hållbar” jämte “ohållbar” utveckling.

Allt detta pågår medan man skriker att det föds för många barn i Sverige (Läste detta sommaren 2017 i AB). Sen Säger man att det föds för lite svenskar och att vi därför måste ha migration (!)

Så här går alltså skådespelet till… Man erbjus en hel massa dubbeltänk och nyprat (newspeech och dubblethink.) Dvs, matsägelsefulla budskap som leder individen in i en kognetiv dissonans / hjärndimma.

Tack för att du gör det du gör Bern. Har ofta rekommenderat ditt stoff till andra 🙂

“Human species dying out, is this the 6th extinction!?!” – Highwire, Dell BigTree
http://www.youtube.com/watch?v=pLBhhnP44mA

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
25 maj 2018 kl 18:02

Inlägg om klimathotet
Jag kan tänka mig att klimatfrågan, eller klimatbedrägeriet, är ett sätt för partierna att förflytta fokus från de stora reella frågorna såsom migrationspolitiken, sjukvården, skolan, bostadsproblematiken, fattigpensionärerna m.m.

Att “hålla liv i” klimatfrågan är bekvämare. Där sitter vi alla i samma båt, och reella fakta köper man från luckrativa forskare. Ingenting behöver bevisas, allt är bara teorier, och detta är såklart bekvämt för våra kriminella politiker!

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
25 maj 2018 kl 17:31

Jag kan tänka mig att klimatfrågan, eller klimatbedrägeriet, är ett sätt för partierna att förflytta fokus från de stora reella frågorna såsom migrationspolitiken, sjukvården, skolan, bostadsproblematiken, fattigpensionärerna m.m.

Att “hålla liv i” klimatfrågan är bekvämare. Där sitter vi alla i samma båt, och reella fakta köper man från luckrativa forskare. Ingenting behöver bevisas, allt är bara teorier, och detta är såklart bekvämt för våra kriminella politiker!

Jan Norén
Jan Norén
Gäst
25 maj 2018 kl 16:16

Det är många som är lever av tron på vår klimatpåverkan. De lever alltså av en lögn. IPCC är en stor del av lögnen.