Missvisande EU-statistik döljer läget för svenska pensionärer

19
Hemlöshet och fattigdom i Sverige - Svenska pensionärer lider - Mostphotos.se
Hemlöshet och fattigdom i Sverige – Mostphotos.se
Jan Norberg (Portugal, 2018) - privat foto
Jan Norberg (Portugal, 2018) – privat foto

Statistik med det uttalade syftet att vilseleda är så vanligt att vi inte ens reagerar i vardagslag, men när EU i officiella sammanhang ”marknadsför” sin egen förträfflighet vad gäller ”officiell” fattigdom så har det gått för långt.

Intrycket man vill ge läsaren är att det går ganska bra med fattigdomsbekämpningen inom EU, men det är verkligen en sanning med modifikation. Håller vi oss till Sverige så kan man ju få intrycket att allt på väg åt rätt håll och då går det ju att vilseleda allmänheten om man undanhåller informationen om vilka bidragssystem som trycker undan ”fattigdomen”.

Europaportalen vilseleder och granskar inte rimligheten i påståenden som:

“I inget annat EU-land har en mindre andel av befolkningen svårt att betala räkningar och på andra sätt leva ett drägligt liv än i Sverige.”

“Jämfört med de nordiska grannländerna ligger Sverige bra till med en andel som är mindre hälften av Finlands och en tredjedel av Danmarks.”

Man blir ju ganska upprörd att officiella EU-källor manipulerar statistik på ett sätt som är direkt bedrägligt när EU vill adressera sina undersåtar hur bra allt blir om EU får fortsätta med sin överstatliga förvaltning. Alltmedan svenska skattebetalare via transfersystem i Sverige bidragsvägen hjälper EU att hålla en allt större andel av befolkningen bidragsberoende.


Att tex svenska pensionärer lever i ett armod ganska långt under den internationella fattigdomsgränsen talar inte statistiken från EU så högt om, inte heller de svenska politikerna vill medge att många svenska pensionärer lever under mycket påvra förhållanden.


Allt för att försöka smälla i Sveriges befolkning att allt är på väg åt rätt håll när det i själva verket förhåller sig precis tvärtom.

Med en allt större andel outbildade och bidragsberoende massmigranter så ser ju inte framtiden för svenska skattebetalare så särskilt ljus ut, mot detta faktum kan inget statistik tricksande från EU undgå syn. Vill man redovisa statistik så bör man ha ärliga avsikter och ta med all relevant fakta, men EU-projektet vill minst av allt ha syn på sina usla kort.

Text: Jan Norberg

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

19 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Ale
Ale
7 maj 2018 kl 05:38

Jan Norberg tack för de länken.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
5 maj 2018 kl 16:14

@ Jan Norberg 5 Maj, 2018 at 15:50,

Jag kan inte annat, och vill inte heller annat, än att hålla med dig till 100%. Det är precis så som du skriver.

Men vi måste försöka väcka den stora del av den svenska befolkningen som fortfarande sover, och även de med insikt, men för rädda för att uttrycka hur illa det är. Många bäckar små kan förhoppningsvis tillsammans vända den politiska bedägeriskutan på en kurs som pekar mot en framtid utan kriminella bedragare vid makten.

Man kan bara hoppas att sveriges befolkning äntligen i detta val ska lyckas, och våga genomskåda bedrägeriet och valfläsket!

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
5 maj 2018 kl 15:50

@ Savalle 5 Maj, 2018 at 15:00,

Precis som du skriver, – Nu får det vara nog! Jag deltog faktiskt i en demonstration idag på det temat från Odenplan Till Norrmalmstorg. Denna demonstration hoppas jag blev utgångspunkten för ett fortsatt folkligt uppror mot bedrägeriet. Vi var ca 200-300 deltagare som deltog. Folkligt och opolitiskt, starkt!. Kallelsen i länk nedan:

https://www.facebook.com/events/148980755786524/?notif_t=plan_user_invited&notif_id=1523107273761055

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
5 maj 2018 kl 15:17

@ Jan Norberg 5 Maj, 2018 at 12:24,

Det är bra att du i din artikel lyfter fram det skeva i statistiken. Situationen för pensionärerna är med mycket stor sannolikhet mycket värre än vad man än med den grundligaste analys kan komma fram till med Eurostats underlag.

Det är sannoligtvis något lättare att hitta rätt i det underlag som finns i Sverige genom SCB, Socialstyrelsen m.fl, men långtifrån säkert att man ens lyckas där. Statistiken är där ofta uppbyggd på ett sätt så att det ska vara svårt att få fram fakta som ger den “sanna” bilden av Sveriges tilltagande förfall. Och där återfinns tyvärr väldigt många av pensionärerena som en av de största grupperna av bedragna medborgare.

Tyvärr har bl.a. pensionärena val efter val, i decennier, låtit sig luras av socialdemokraterna (som ju är det parti som de flesta år de senaste decennierna haft regeringsmakten), och trots det röstat fram dem om och om igen. Detta faktum ha man SYSTEMATISKT UTNYTTJAT och försöker även detta val lura pensionärerna med futtiga 600 SEK mer i pension/månad som vallöfte.

Savalle
Savalle
Gäst
5 maj 2018 kl 15:00

Omstörtningen av det svenska samhället har intensifierats med uppfyllandet av Barcelona-överenskommelsen. (IS-värvda Soros-“flyktingar” med uppdrag att våldta och bränna har blandats med krigens offer och getts fritt tillträde till vårt land.)

Nu ser det ut så här:

-URfattiga gamlingar
-våldtagna kvinnor, varav många inte klarat av att leva vidare…
– rädda kvinnor
– missbrukade barn

Nu djävlar får det vara nog!

Ale
Ale
5 maj 2018 kl 14:44

Gärna mer om detta med att: “äldre människor skall behöva leva på luft och sitta på nattbussar för att de inte har någonstans att bo” Måste ha missat något väsentligt här. Inte bra. Fattigpensionär är en svag grupp som inte verkar ha organisera sig, Försåtligt nog! Skulle man inte kunna personifiera detta genom ett reportage på något sätt? swebbtv har gjort detta med en person som betalat skatt hela sitt liv som nu är hemlös. https://www.youtube.com/watch?v=qdPdgRqacNU

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
5 maj 2018 kl 10:05

@ Tant Pia 5 Maj, 2018 at 08:23,

Bidragsberoendet har länge varit en verklighet för många, och har samtidigt varit framförallt ett av socialdemokraternas bästa vektyg för att garantera dess egen existens som parti. De är därför oerhört beroende av att tillräckligt många är beroende av bidrag.

Tant Pia
Tant Pia
Gäst
5 maj 2018 kl 08:23

Vad händer när flertalet av de svenska skattebetalarna går i pension eller avlider? Kommer vi då att ha kompetens under egen hatt eller måste denna importeras? Ibland funderar jag över om ett totalt bidragsberoende finns med som ett mål på framtidens himmel.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
4 maj 2018 kl 18:19

@ Thomas Gunnarson 4 Maj, 2018 at 15:15,

Den rapporteringen korrelerar inte alltid med Bryssels parametrar och rapporteringsmodell. Därför slår den av Eurostat presenterade EU-statistiken ibland fel. När den slår fel vet man inte alltid, därför är den otillförlitlig.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
4 maj 2018 kl 18:11

@ Ale 4 Maj, 2018 at 16:14,

Inte särskilt vass på att skapa statistik skulle jag säga. Men jag tror mig vara ganska bra på analyser. Alltså bättre på att läsa och analysera statistik. Men det tar ofta lite tid 🙂

Savalle
Savalle
Gäst
4 maj 2018 kl 16:55

“There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics.”

https://en.wikipedia.org/wiki/Lies,_damned_lies,_and_statistics

Ale
Ale
4 maj 2018 kl 16:14

Öystein: Är du vass på statistik?

Ale
Ale
4 maj 2018 kl 15:26

Detta har nog gått mig förbi. Bra att detta belyses. Själva har vi tagit de mått och stegs som krävs för att kunna flytta ut till landställe om tillgångarna skulle tryta. För tillfället har bägge relativt sett bra jobb med bra löner (barnen utflugna) inga direkt belastande skulder, men man vet inte i dessa dagar; krisen kan slår till och plötsligen står nöden för dörren. Ömmar för dem som ingen reträttplats har. Detta med oansvarig massinvandring som dränerar framtida socialförsäkringssystemet samt på sikt även pensionerna är en väl känd hemlighet bland oss som försöker orientera oss in i framtiden. Lyssnar man på politiker och ekonomer hörs motsatta tongångar.

Thomas Gunnarson
Thomas Gunnarson
Gäst
4 maj 2018 kl 15:15

Frågan är väl mer vilken data svenska myndigheter meddelat Bryssel…

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
4 maj 2018 kl 06:59

Den metod och de ingångsparametrar Eurostat tillämpar för att göra sin statistik leder ofelbart till missvisande resultat. Man väljer helt enkelt de parametrar som ger det resultat man vill ha. Som man brukar säga; skit in – skit ut.

Exempelvis har Sverige i en annan av Eurostats mätningar, nämligen “Risk för fattigdom”, halkat ner från plats ett 2008, till plats 8 2016. Troligtvis är skillnaden större medger Eurostat.

Skärskådar man den statistiken vidare framkommer att 1,8 miljoner svenskar riskerade 2016 fattigdom och social utestängning. Det motsvarade då 18,3 procent av den svenska befolkningen. Vidare kan konstateras att 2016 ansågs bara tre länder i EU ha större risk för fattigdom än Sverige, nämligen Bulgarien, Rumänien och Grekland. Sanningen är alltså att vi tillhörde Europas absoluta bottenskikt vad gäller risken för fattigdom redan 2016. Det lär knappast vara bättre idag.