Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Italienskt repatrieringsprogram för ett Sverige med svag krona och Soros som fiende

Jan Norberg, selfie 2021-08-25 Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör. Se lista på alla Norbergs artiklar.
publicerad 11 juni 2018
- Jan Norberg
Matteo Salvini - Pressfoto matteo Trani, Italienska inrikesministeriet, Wikimedia Commons, CC BY 3.0 it
Matteo Salvini - Pressfoto matteo Trani, Italienska inrikesministeriet, Wikimedia Commons, CC BY 3.0 it
Matteo Salvini tar krafttag för att lösa migrationsfrågan i Italien – Pressfoto: Matteo Trani för Italienska inrikesministeriet, Wikimedia Commons, CC BY 3.0 it, Note legali

DEBATT. Jan Norberg fortätter kommentera omvärldshändelser och internpolitik som påverkar Sverige. I denna kommentar tar han upp ett repatrieringsprogram för migranter, omvärldens bristande förtroende för den svenska kronan och han konstaterar att George Soros bestämt sig för att försöka sänka Boliden.

Text: Jan Norberg

Dags för ett italienskt repatrieringsprogram i Sverige

Stefan Löfvéns självsäkra agerande att med hot och påtryckningar i EU få alla länder att ta emot en kvoterad andel av alla de massinvandrade s.k. flyktingar som vällt in i Europa har nu misslyckats gruvligt.

Sveriges regering och EU har uppträtt med en självgodhet som saknar motstycke då man med gemensam kraft hotat de motsträviga länderna som Italien, Polen, Ungern, Österrike, Slovenien, Tjeckien, mfl.

Det blåser nu en närmast orkanartad vind i EU mot den massinvandring som med EU:s goda minne pågått i många år.

När Helene Fritzson nu tvingas konstatera att det inte går att med hot och tvång få tex Ungern och de andra motståndarna, så ger hon uttryck för en missaktning som är anmärkningsvärd. Intet att undras över att socialdemokratin över hela Europa går kräftgång och snart är nästan helt utplånad.

“Enighet kring EU:s framtida asylpolitik dröjer. Och kan dröja länge än. Efter tisdagens migrationsministermöte i Luxemburg finns snarare tecken på växande sprickor mellan EU-länderna än tvärtom.” – GP

Enigheten inom EU kring asylfrågan är dock stor, men i en helt annan riktning än den vilken svenska sjuklöverns företrädare förespråkar. Det känns ju bra att det pratas om ett paradigmskifte i den s.k. flyktingfrågan.

När Italiens inrikesminister Matteo Salvini nu uppmanar alla illegala flyktingar att ”börja packa väskorna” så kan vi nog se fram emot ett gigantiskt repatrieringsprogram i de länder som har haft den kraftigaste massinvandringen i modern historia.

Kanske vi kan se fram emot ett repatrieringsprogram även i Sverige efter valet?

*Defintion: Repatriering innebär en flyktings återvändande till sitt hemland. Begreppet kommer av medeltidslatin repatrio (repatriera) där re- betyder åter och patria betyder fädernesland. För det mesta genomförs återvändandet frivilligt men kan även förekomma som tvångsliknande åtgärd. – Wikipedia

Svenska kronan har blivit en billig skräpvaluta

Du betalar som svensk dyrt på din utlandssemester för omvärldens bristande förtroende för den svenska kronan. Den svenska kronan betraktas nu av omvärlden som en billig skräpvaluta, och det betalar du för som svensk när du åker på årets utlandssemester.

Å andra sidan blir vår export dopad av detta förhållande, något som i längden kommer efter som det egna klassiska Arboga ölet. När baksmällan slår till, dvs när lågkonjunkturen är över oss så blir konsekvenserna flerfaldigt värre.

“Of the majors, the New Zealand dollar is the clear standout in terms of overvaluation at present. The US dollar, euro and Singapore dollar are also seen to be on the expensive side of the ledger.
In contrast, the Swedish krona, Canadian dollar, British pound, Norwegian krone, Swiss franc and Australian dollar are all deemed to be cheap based on current ranking order.” – Nordic Business Insider

Då frågar man sig vad som gör att omvärldens förtroende för den svenska kronan är så lågt sedan en tid tillbaka.

Det finns ju sannolikt flera skäl till att den svenska kronan tappat i förtroende, men alldeles säkert spelar vår open door policy i migrationsfrågan en betydande roll. Särskilt nu när kostnaderna skall övertas av kommunerna vilka framledes behöver låna ännu mer pengar för att kunna fortsätta försörja alla migranter på svenska skattebetalares bekostnad.

Fortsätter migrationsvansinnet efter valet i höst så kan vi räkna med en mångfaldig effekt på de svenska statsfinanserna, omvärldens förtroende för vår egen förmåga att komma tillrätta med kommande kostnadsexplosion är väl iofs delvis redan intecknad men personligen tror jag att förtroendet sjunker ytterligare om Sveriges väljare ger dagens dårskap förnyat förtroende.

Riktigt komplicerat blir det om omvärldens förtroende för Euron också sjunker samtidigt, vem vet vad som då kommer att bli konsekvenserna för de svenska skattebetalarna.

Det ser mörkt ut på den Europeiska bänken.

George Soros har återigen dåliga intentioner för Sverige

Jag vet att många här på NewsVoice (inklusive mig själv) är negativt inställda till George Soros, dvs han som sänkte den svenska kronan och tvingade Bengt Dennis att höja räntan till 500%.

George Soros har även gjort andra liknande saker mot andra nationalstater, nu är han igång igen och spekulerar mot Boliden och med den finansiella makt den här dåren har så är det inte omöjligt att han nu även sänker Boliden.

“Svenska råvarubolaget Boliden har gått som en raket på börsen. Någon som dock är negativt inställd till aktien är George Soros eget fondbolag.
Soros har tagit en blankningsposition i aktien på hela 482 miljoner kronor, enligt data som Bloomberg tagit del av.” – Veckans Affärer

Skulle vara intressant och få höra vad du tycker om denne George Soros, i Ungern gillar man honom inte i alla fall.

Text: Jan Norberg


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq