Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Norberg kommenterar: Skolexempel på en Deep State-medarbetares vardag

Jan Norberg, selfie 2021-08-25 Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör. Se lista på alla Norbergs artiklar.
publicerad 4 augusti 2018
- Jan Norberg
Edmonton Pride Parade 2011. Foto: Kurt Bauschardt, licens CC BY-SA 2.0
Edmonton Pride Parade 2011. Foto: Kurt Bauschardt, licens CC BY-SA 2.0
Edmonton Pride Parade 2011. Foto: Kurt Bauschardt, licens CC BY-SA 2.0

“Många gånger när vi talar om fenomenet Deep State så känner jag att det fortfarande saknas konkreta exempel som åskådliggör hur detta sker varje dag i vår skattefinansierade sektor”. Det skriver Jan Norberg som tar som exemplet med hur Erica Hemtke på Södertörns Tingsrätt skapar nya lagar för transpersoner i Sverige, något hon redogör för i sin artikel: “Den nya lagstiftningen om straffrättsligt skydd för transpersoner och hur den kom till”.

Jan Norberg (Portugal, 2018) - privat foto
Jan Norberg

Man kan ha många olika uppfattningar om hur det går till bakom kulisserna vid lagstiftningsarbete. Erika Hemtkes redogörelse är ganska typisk för hur det faktiskt går till.

I den här processen likväl som i många andra statliga utredningsarbeten så framgår hur lite man fokuserar på huvudfrågan, tvärtom förlorar man sig i en ändlös diskussion om detaljer och hur de exakta definitionerna skall se ut för att kunna tillgodose de särintressen som genom intensivt och långvarigt lobbyarbete lyckats få regeringens öra att lagstifta så att dessa särintressen tar ytterligare mark vid rättsväsendets olika bedömningar.

Detta är en skamlig hantering långt utanför vanligt folks förmåga att ens ta in, men det är ju bra att man i alla fall lyckats övertyga sig själva om sin egen förträfflighet så till den grad att man känner behov av att skryta publikt över sina gärningar.

Beaktar man hur illa ställt det är inom hela rättsväsendet blir man inte beklämd när man inser vilka det är som inom rättsväsendet, förutom att agera domare, hanterar tillkomsten av våra lagar. Man blir förvånad över hur detta kan tillåtas pågå rakt under näsan på oss alla med betydligt mindre insyn i detaljerna.

Tack Erika Hemtke för din redogörelse, en skrämmande insikt hur illa ställt det är inom svenskt rättsväsende.

Text: Jan Norberg


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq