Bern: Vad är egentligen populismens natur?

publicerad 25 oktober 2018
- Lars Bern
Lars Bern - Foto: Torbjörn Sassersson, NewsVoice.se

KRÖNIKA. När och om historien över vår tid skrivs, kommer en av slutsatserna att vara, att den möjlighet för vanliga människor att masskommunicera med varandra som öppnats av internet, varit ytterst viktig. Vi upplever idag hur en folklig revolt mot etablissemanget i västvärlden är på väg att helt förändra samhällsdebatten och politiken. Allt detta har möjliggjorts av att människor som aldrig tidigare släppts fram i etablissemangets medier fått voice via nätet.

Text: Lars Bern

Etablissemangets monopolmediers (MSM) upprördhet över sitt förlorade tolkningsföreträdesmonopol på nyheter och information, går inte att ta miste på. Huvudargumenten i de fåfänga försöken att stävja den folkliga resningen är att avfärda företeelsen genom att överlägset stämpla den som populism och falska nyheter – fake news.

För oss som sysslar med frågor om hälsan och kosten är den här utvecklingen speciellt intressant. Vi vet ju idag att de monopolistiska medierna som kontrolleras av ett halvdussin globala storföretag, under det senaste halvseklet pumpat oss fulla med just falsk information.

Man har påstått att fetma och annan metabol sjuklighet berott på fet kost, när sanningen är att det är socker, vitt mjöl, andra lättförbrända kolhydrater och raffinerade fröoljor som gör oss sjuka. Industrimat med andra ord.

Man har påstått att det är kolesterol som orsakar ateroskleros och lyckats få hundratals miljoner människor att börja knapra kolesterolsänkande statiner, när sanningen är den att människor med högt kolesterol i allmänhet är de friskaste och de som lever längst.

Kretsarna bakom MSM är samma angloamerikanska oligarki som är de största intressenterna i läkemedelsindustrin som säljer statinerna, historiens mest lukrativa pillerprodukt. Så påståenden att de fria meningsyttringarna som allmänheten ägnar sig åt på nätet, är de som är huvudansvariga för falska nyheter är just det – Fake News!

Populism kommer från latinets populus=folk. Wikipedia skriver att det är en politisk rörelse som vädjar till folket och sunt förnuft samt angriper eliten. I romarriket var populares politiker med stöd från folket medan optimater var politiker med stöd från eliten. Så skällsordet populist beskriver exakt vad det handlar om. Att det används i en negativ bemärkelse av etablissemangets optimater visar bara att man ogillar folkviljan och vill tysta den.

Det är med andra ord inte förvånande att den folkliga revolten på nätet mot samhällets elit lett till det eskalerade misstroendet mot myndighetsutövningen inom bland annat sjukvård, läkemedel och kosthållning.

Text: Lars Bern


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Idag försöker populisterna få sympati med fejkade bomber. Folket ska splittras i två läger som ska bekämpa varann genom att rösta på de två krigsförbrytar-sidorna, vilka får medverka i fulmedierna.

  I ena ringhörnan, likt fågeln Fenix, Hillary Clinton, ännu inte i fängelse för korruptionen av primärvalet där Bernie Sanders förlorade kandidaturen. Även en polare i CIA som jagat Trump har fått bomb och uttalar sig nedsättande om Trump. Han ser lls inte chockad ut, men väldigt förberedd ut.

  I andra ringhörnan Donald Trump som tilldelats ynnesten av att bli bespottad av det Fake News-etablissemang som USA:s folk allt mer hatar. Även han kommer få sympati i sina egna led för de här beskyllningarna.

  Att båda sidor av populismen arbetar för det militärindustriella komplexet som pungslår hela USA:s folk och massmördar människor i hela världen MED RIKTIGA BOMBER framgår givetvis inte, och som Bern skriver så framgår inte det hemliga metabola massmordet heller.

  Massmedia och Demokraterna skyller fejk-bomberna på Trumps hårda retorik mot dem, som om de själva inte varit håra i sin retorik mot Trump. Ren och skär populism. I mitt inlägg om detta länkar jag även hit.

 • Återigen en klarsynt analys och sammanfattning av Lars Bern till ett av de många grundproblemen till att det ser ut så illa som det gör.

  Hur gör vi för att på bästa sätt ändra på detta???

    • Med sammanhållning och hjälp till varandra!

     Då kan vi ta steget att gå ut ur en grupp som bundit oss med svurna eder eller sekretessavtal. Då blir det lättare att fatta mod och lämna en anställning som gnager på samvetet.

     Och det kräver insikt och mod.

     Vi behöver ta fram vårt verkliga jag och sluta upp med att vara böjda och kuvade.

     En kort historia: En man släpade sig fram bärande en tung sten. Man frågade honom:
     – Varför bär du på denna börda?
     Han svarade:
     – Jag orkar inte släppa den.

     • Savalle, det ligger mycket i det du skriver. Men din lösning är teoretisk. Hur skall du kunna få en majoritet av befolkningen att resonera som du skriver och dessutom verkställa det?

      Svenska befolkningen är hjärntvättade, och därför blir ditt resonemang bara teoretiskt, om än klokt.

    • När lånefällan väl slår igen kommer bostadskarriären och de årliga utlandsresor vara ett minne blott. Som arbetslös och bostadslös tvingas man då ha en lite mer nykter syn på tillvaron. Ingenting säger mer “välkommen till verkligheten” än den misär som drabbar en själv.

 • Återigen en klarsynt analys och sammanfattning till ett av de många grundproblemen till att det ser ut så illa som det gör.

  Hur gör vi för att på bästa sätt ändra på detta???

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *