Soros kan ha finansierat flyktingkaravanen för att komma åt Trump

Jan Norberg, selfie 2021-08-25 Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör. Se lista på alla Norbergs artiklar.
publicerad 7 november 2018
- Jan Norberg
Migranter i Rumänien längs "Balkan route" (2015). Foto: Gémes Sándor, SzomSzed (Szegedma.hu). Licens: CC BY-SA 3.0, Wikimedia Commons
Migranter i Rumänien längs "Balkan route" (2015). Foto: Gémes Sándor, SzomSzed (Szegedma.hu). Licens: CC BY-SA 3.0, Wikimedia Commons
Migranter i Rumänien längs “Balkan route” (2015). Foto: Gémes Sándor, SzomSzed (Szegedma.hu). Licens: CC BY-SA 3.0, Wikimedia Commons

ANALYS. “Jag tror inte att jag någonsin sett en framträdande politiker någonstans i hela världen sammanfattat läget så bra kring de migrantströmmar vi ser och har sett runtom i världen”. Det skriver Jan Norberg som analyserar bakgrunden till flyktingkaravanen mot USA och Trumps respons.

Donald Trump agerar nu på ett statsmannamässigt sätt när han inför den samlade pressen och det amerikanska folket redogör för sin syn på den problematik som uppstått i spåren av den migrantström som är på väg från söder till USA:s gräns.

Man måste fundera lite hur reaktionerna nu kommer att bli inom MSM jorden runt, inte minst skall det bli intressant och se när Carina Bergfeldt på sitt så typiska SVT-manér försöker kräkas ur sig lite mer av sin aversion mot Donald Trump. Kanske vi också får se en sk expertkommentar från den fd USA korrespondenten Erika Bjärström vilken likt Bergfeldt är innerliga och övertygade Trump-hatare.

Det är egentligen ganska märkligt att man blir imponerad över något så självklart som att illegal migration faktiskt också är illegal när den praktiskt skall omhändertas och hanteras av statens institutioner för legal prövning. Trump påpekar att detta är en karavan som inte bara uppstått spontant, den har iscensatts av flyktingsmugglare. Frågan han inte ställer men som också måste ställas är hur alla dessa människor fått pengar att betala dessa fattiga migranter? Det dyrt att betala flyktingsmugglare.

Två möjliga bakomliggande orsaker

Det är svårt att bevisa men personligen tror jag att i USA:s fall finns det möjligen två orsaker till att detta sker just nu. Endera ligger det starka militärindustriella komplexet bakom för att driva på behovet av en rent militär insats, eller så är det demokraterna (understödda av tex George Soros organ Open Society Foundations) som velat provocera fram en situation med syftet att kompromettera Donald Trump för de åtgärder de förutser att han kommer att vidtaga.

I realiteten försökte förmodligen Demokraterna påverka utgången av senatsvalet, de spelar i så fall mycket högt då jag tror att många amerikaner nu till slut inser att Donald Trumps vision om ”strong borders” är rätt väg att gå.

Trumps belackare i tex Sverige kommer självklart att hävda att detta är iscensatt av Donald Trump själv för att få det amerikanska folket att vakna. Även om det skulle vara så kan man inte annat än säga att det en gång för alla kommer att vända opinionen mot den nu rådande ordningen, ändamålen helgar medlen.

Ta dig tiden att se denna video nedan.

Text: Jan Norberg

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Martin har en förvrängd verklighetsuppfattning. Det sista folk behöver är något “vänster”. Dina kommentarer om Kuba, mm, är skamlösa, då du inte verkar inse att konstruktioner som Kuba är skapelser från “den djupa staten”. Att du dessutom kör med “skattespåret” visar att du är makalöst insnärjd i en retorik som man hjärntvättat de dom tror de är “vänster” med, att det finns som en tårta därute, som det gäller att få styra upp tårtspaden med – ett tänk som baseras på kommunismens sjuka lögner – att om några får det sämre, tex får betala mer skatt, så får andra det bättre, en större tårtbit.

  Eliten, enligt hierarki, låter bara folket tro på sådana ideer, för att upprätthålla illusionen om politik och “demokrati”, så vi fortsatt tror på att politiker är till för oss, och fixar till vår tillvaro… när istället politiker är utförare av agendan ovanifrån. Naturligtvis ingår det att de hela tiden skapar fram brister, “orättvisor”, osv, bland befolkningarna, för det är ju just på DET sättet vi fås att lägga vår fortsatta tillit och förhoppningar till politiker och deras partier, och ånyo vid kommande val ta en av de fina olikfärgade karamellerna i korgen – som ägs av något högre upp… EN hand, men det ska vi ju inte inse. Men denna gång tar jag en karamell av den färgen… för de säger att de “ska satsa…” på…

  Skenmanövrar kring skatter fortätter att lura folket. Folken ska hållas i strävan, skuldssatta, jobba massivt, se på tv. Viktigt att det uppstår brister och klagan (det skapas medvetet) tex fattiga pensionärer, etc, problem hit och dit… det är själva vitsen, för då tror också folk, såsom Martin, på fördelningspolitik, välfärdssektorn… lol…, det gäller bara att rätt “färg” greppar tårtspaden… – hela spektaklet är för att rättfärdiga att politiker finns.

  Folken får aldrig mer än tillåtet, det gick för långt ett tag med tyskar och amerikaner som fick det för bra… men faktiskt så skulle vårt folk från sextiotalet och framåt, varit än mer rikt, ha enskilda större plånböcker. Men här lyckades eliten bättre via korporativismens redskap, som facken mm mm, styra bort att vi fick det så gott ställt som egentligen matematiskt låg som uppenbar möjlighet.

 • Det är sannolikt Soros som ligger bakom. Syftet är förmodligen att USA:s kristna latinos ska känna medkänsla med migranterna och rösta på de monopolkapitalistisk mutade s.k. “Demokraterna”, men det är alls inte säkert att de sväljer bluffen. Latinos har ofta nog med fattigdom och kriminalitet i sina egna områden och vill kanske inte dela på den lilla kaka som de fortfarande har. Samtidigt är naturligtvis inte Trumps skattesänkningar för de allra rikaste någon långsiktigt hållbar lösning heller. Vad både USA och EU behöver är en patriotisk vänster som pungslår monopolkapitalet istället för att böja sig framåt för det.

  • Fan du tar dig Martin, i stort sett håller jag med om din måleriska beskrivning. Särskilt gillar din metafor om bend over…..

   Det du inte säger är att latinos som uppehåller sig i USA illegalt ska aldrig ha rösträtt, något som Demokraterna i USA motbjudande nog driver som en rättvisefråga.

   Det är ju samma sak som i Sverige, framför allt S, MP och V driver ju detta krav för att kunna garantera sin makt vid grytorna. Det kallar jag för röstköp.

   Titta bara på SSU:s senaste skandal där extrema muslimer tagit över med sikte på att också senare infiltrera moderpartiet fullt ut. Allt inom ramen för den sk demokratin.

 • Bland seriösa bedömare är professor William Engdahl en av världens ledande samhällsanalytiker.

  I boken Geheimakte NGOs (som tyvärr ännu inte översatts till engelska eller svenska) framhåller Engdahl globalist-miljardären George Soros framträdande roll i att bryta sönder Europas nationer genom okontrollerad massinvandring. Engdahl säger också att immigranter värvas av ISIS för att via våld instabilisera Europas länder.

  Vidare får vi i boken veta att många så kallade hjälporganisationer (NGOs – Non-governmental organizations) är spelar en aktiv roll i denna subversiva verksamhet.

  Parallellen till vad som hände i Jugoslavien beskrivs också. Många “flyktingar” var i själva verket krigserfarna mujahedinkrigare, vilka sedan kom att spela en avgörande roll i det inbördeskrig som triggades fram.

  https://www.bokus.com/bok/9783864454783/geheimakte-ngos/

  https://www.youtube.com/watch?v=5p05ek_zv6w

  (För svensk textning:

  1. Tryck på fyrkanten till vänster.

  2. Tryck sedan på den runda figuren direkt till höger om fyrkanten.

  3. Tryck på tyska automatiskt.

  4. Tryck på automatiskt längst ner i fältet.

  5. Välj svenska.)

  • George Friedman är en mycket inflytelserik person i globalisternas ledande “think tanks”, tankesmedjor.

   I det här talet som han höll för några år sedan inför Chicago Council on Global Affairs avsjöjar han deras planer på att leda Europa in i krig:

   https://www.youtube.com/watch?v=owZXGAiUoFk
   (43 minuter in i föredraget)

   Under frågestunden som följer direkt därefter säger Friedman att de kommer att använda metoden att härska genom söndra och att de har för avsikt att uppvigla grupper mot varandra.

   Svenska folket måste vakna och engagera sig mot ränksmidarna i detta land som präglas av fjärrstyrning.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *